Отговори
# 180
При Дженк израстването се получава благодарение на Джемре. Ако тя беше останала до Недим, както му обеща първо на него, съм сигурна, че той много по-лесно щеше да преодолее ненавистта си. И Агях, и Оя я объркаха. Двадест години тормоз и живот в инвалидна количка не могат да се сравняват с няколко месеца тормоз от страна на Недим и то насочен само срещу Шениз и Дженк. Джемре сама тича да му се обяснява. И нея я разбирам, но кашата е голяма и трябва време за разрешаване на проблемите и израстването и на Недим в някои отношения. Време, което останалите като че ли не искат да му дадат, въпреки че Оя ги предупреди. Те си искат предишния живот, но няма как положението да остане същото.
Израстването на Дженк не е благодарение на Джемре. Тя само го накара да повярва, че не е лош човек, а на Недим му обърна внимание, когато беше сам и болен. Сега разликите. И двамата са в сходна ситуация - Дженк знае, че Джемре не го обича, но се надява. Мисли, че ще спечели любовта и затова изживява нравствения си катарзис, защото иска да е Добър за нея и усилията му да се увенчаят с успех. Джемре по някаква причина обича Недим. Той на моменти се съмнява в това мисли, че няма любовта на Джемре, но той за разлика от Дженк не се опитва да я спечели. Него любовта го кара да израства само ако е споделена, което пак не е сигурно, но нали веднъж щеше да се откаже да отмъщава заради Джемре. Но ако негората любов беше несподелена и Джемре обичаше наистина Дженк, Недим щеше да се превърне в лош човек, обратното обаче се случва с Дженк.

# 181
Момичета, аз не съм сигурна, че Недим обича Джемре. Не съм сигурна, че Недим знае какво е да обича. Не смятам, че това неговото е любов. Може и да се превърне някой ден, но... от това, което виждаме в сериала, той не израства 8-годишното дете, което е бил при инцидента.
Сега си представете Недим на 8, преди инцидента. Загубил родителите си в две поредни години (датите на гробовете са 1998 и 1999, инцидентът е 2000). Имал е щастливо детство, видяхме го в спомена му. Имал е всичко, обещано му е всичко - фирма, бъдеще. След инцидента Агях продължава да му говори по този начин - той е лъвчето му, той е наследникът, той притежава всичко. Обещанието е - ще станеш от стола и ще имаш всичко. Ще имаш фирмата и ще имаш Джемре, щом я искаш.
И ето го Недим станал от стола. Застава и казва - искам - и очаква получаването. Припомням - той е все още на 8. Той казва - фирмата е моя и я искам. Той казва - Джемре е моя и я искам. Той казва - къщата е моя и в понеделник ще видим как гони Дженк, защото него не го иска.
Недим през всичките тези години не е получавал само едно нещо, което е искал - да се изправи. Е, получи го. В съзнанието му няма вероятност да не получи нещо, което иска. Затова е гневът, злобата, омразата. Затова е отмъщението към Дженк - той си играе с моята играчка. Към Джемре - ти ми принадлежиш и не може да не си с мен.
И, независимо че е бил на инвалиден стол, той е разглезено дете и се държи така. Всички очакваме Недим да отговаря на възрастта, на която изглежда. И очакваме любов като за тази възраст и действия. А какво прави той - гали наум лицето на Джемре. Като дете. Това е нежността, която е получавал.
И тук грешката не е на Недим, а на Агях

# 182
А кога се разболява Дженк и как разбират?

Дженк се разболява от рак на финала на сериала и умира. На него му прилошава на един плаж. В болницата казват на Недим, че ще е добре да се сбогуват.
Дженк прави видеоклип за най-близките си хора преди смъртта си.

# 183
Недим се въздържа достатъчно, за да не се меси в отношенията Дженк - Джемре. Не разкрива тайни от миналото, за да не страда Агях. Не е постъпил подло спрямо Дженк. Дори и срещу Шениз не е. Упреците му са с основание. Пред болничното легло на Джемре той си изля душата. Тя спеше или беше в безсъзнание. Не го е чула. Не е очаквал и че Дженк ще подслушва и ще го чуе. И ще тръгне да му търси сметка едва ли не след това. Нали са в развод с Джемре? За развода всички знаят. Ами това иди си - ела си на Дженк и Джемре е в състояние да изнерви всеки, вълнуващ се от отношенията им. Не се учудвам, че на Недим ще му прекипи. А и домът е негов доколкото знам.

# 184
Боби ❤️
Обръщам се към теб със следното,... Недим ДОБЪР.... Втрещена съм към отношението му към Джерен,..... Груб, толкова груб, но не се развежда...
А беше ли така втрещена, когато Джерен заливаше Недим с гореща супа, когато го душеше с възглавницата на пода, когато се гавреше с него и го тормозеше?!? Джерен си заслужава всичко, което й се случва. Тя е до Недим, не защото иска да му помогне, а защото никой друг не я брои за жива и тя се възползва от ситуацията да показва някаква сила. Не знам как може Недим да ви е по-черен в отношението си към Джерен, отколкото Джерен към Недим.
Затваряте си очите за всичко, което другите в този сериал причиняват на Недим /и не говоря за преди, когато беше инвалид/, просто защото във вашите очи той е пречка за това любимият ви Дженк да е щастлив. Всички го предадоха по един или друг начин, волно или неволно, в т.ч. и Джемре и Агях. Вие какво бихте направили? Бихте вдигнали бялото платно и бихте избягали ли?

Нима Агях не го предаде 2 пъти поне? Когато накара Джемре да го остави първия път и когато я накара да остане с Дженк втория път? Нима когато Недим му каза, че иска да дойде във фирмата Агях му каза: "имаш право, ела ще те науча."? Не, и двамата с Дженк му набиваха в главата, че е неук и необразован.

Нима Джемре не го предаде същите тези 2 пъти? И ако първия път беше благородно заради здравето му, то втория път за какво беше? За нещо, което така или иначе ще се случи в един момент и те ще разберат, че са братя. И тя наистина в случая е по-скоро пречка за отношенията им, ако е женена за Дженк. Всеки път, в който Недим искаше да поеме обратно пътя си към Джемре се случваше нещо, което го връщаше отново към реалността и подхранваше още повече огорчението в него. Така е направен сериала, за да има какво да гледаме. В реалния живот Недим и Джемре вече щяха отдавна да са заедно и щастливи. Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 13:40 от *Bobby*

# 185
Боби, пак ще попитам. Защо се приема, че някой дължи нещо на Недим? Защо предполагаш, че всеки трябва да постави Недим на първо място?
Агях го бил предал. Ама не е работа на Агях да казва на Джемре за кого да е женена. А и втория път й каза нещо, което всички казваме - Демре, хайде да вземеш решение и да стоиш зад него. Като ще си с Дженк, бъди. Ако не, махни се. Като стоиш по средата, пречиш на всички, включително на себе си.
А дали Джемре се махна? Не, разбира се.
И пак - Недим е женен за Джерен по своя воля в момента. Няма право да се сърди на Джемре и Дженк. Няма право да иска и двете сестри, едновременно. Сори. Това с харемите вече не е прието.
Недим кога каза на Джемре, че я обича? Каза й, че му е нужна и е решил да е с нея, да хване ръката му и да му помогне да намери пътя си. Не й каза, че я обича, макар да знаеше, че тя го обича. Каза й - ти ме предаде, но аз те искам, нужна си ми. Тоест, прощавам ти. Но щом тя му отказа, се видя, че нищо не прощава. Както Дженк каза снощи, има черно тефтерче и си пише в него.
Съгласна съм с Диди, че сцената на корабчето е отчаяна. Но Дженк разтълкува погрешно желанието на Джемре да говорят. Не звучеше само като благодарност. Усети се, че има още нещо. В самата сцена има още, поведението на Джемре може да означава много неща, нейното съжалявам, прости ми. Затова Недим гони Дженк - заради реакцията на Джемре, не заради поканата на Дженк. Защото Джемре си тръгна смазана.
За мен има паралел в начина по който изглежда, в смачкания вид на Джемре в две сцени. Първата, когато отказа да хване ръката на Недим. Втората, когато си тръгна от корабчето. Те са като copy-paste. Джемре не искаше да отхвърля Недим тогава, на Босфора. И Джемре не искаше да отказва на Дженк сега, на корабчето. Тогава категорично обичаше Недим. Сега категорично не иска да се развежда с Дженк.
Рускините бяха пуснали едно клипче от срещата на Дженк и Джемре, докато Джемре си търси работа. Бяха написали, че когато видиш човек, когото харесваш, си оправяш косата. Джемре си оправяше косата, срещайки Дженк на улицата. Снощи Недим си оправяше косата, като влезе в кафето за среща с Джемре (така мислеше).

# 186
Добре, ще се изразя по друг начин, защото много наблягате на това, че никой не дължи нищо на Недим. Нормалният човек, когато е допуснал грешка, за която съжалява, отива и иска прошка или поне защитава своята гледна точка. Но щом за вас е нормално, някой да бутне друг от прозореца и поне да не се извини - ОК, нека така да бъде. Никъде не съм казала да поставят Недим на първо място, това са ваши интерпретации. Но се месят с грозни манипулации в живота му и това води до неговото огорчение и засилване на яростта му.
Сцените мога да обсъждам само след като са ги излъчили. Въпросната сцена с корабчето предстои да видим, така че нека изчакаме преди да я коментираме.

# 187
Ако живущите в дома на Недим са му семейство, би трябвало да му помагат. За това живеят заедно. Още повече , че са виновни за състоянието му. А ако не са му семейство защо живеят там? Да се изнесат и да го оставят да се оправя сам. Защото сега излиза, че само гледат да се възползват от наследството му. Мисля, че ако Недим беше израстнал в дом за сираци дори щеше да е по-добре. Нямаше да е 20 години в инвалидна количка.

# 188
Това е най-голямата грешка на Дженк- че след възстановяването на Недим не го извика да поговорят нормално и да се извини за това, което му е причинил. Но дали Недим щеше да приеме извинението и да се сдобрят? Силно се съмнявам. По-скоро щеше да го нападне, че прекалено много е закъснял и щеше да изрече любимите си реплики: "Ще взема всичко, което ми принадлежи" и "Всички ще си платят". Докато Джемре е между тях, помирение няма. Все пак вече вижда, че Дженк съжалява. Също така знае, че с Джемре се опитаха да му помогнат и го направиха. И въпреки това яростта му не стихва и няма и да стихне с едно извинение.
Що се отнася до семейството му- Недим сам отблъсна всички от себе си. Когато се изправи на крака всички бяха много въодушевени, Агях беше до него и Недим си му беше любимеца, Дамла му отделяше цялото си време да го въведе в модерния свят, даже Дженк ревнуваше от това. Така че не е като да не са му помагали. Но той реши, че трябва да си отмъщава на всички. Как да го подкрепят в такъв случай? Да му ръкопляскат, че иска да фалира фирмата, изградена с толкова труд от Агях? Да се радват, че гони Дженк? Или да им стане мило на душата, че се обедини с Джерен? И за какво възползване от състоянието му става дума, след като успехът на фамилия Карачай се дължи главно на Агях, а не на Мюмтаз?

# 189
Имението, в което живеят, е било на Мюмтаз. Фирмата е основана от Мюмтаз. Агях до смъртта на брат му е бил шофьор там, доколкото разбрах. Като е толкова оправен защо не си е създал собствена фирма? Собствен дом? Чест му прави, че е управлявал коректно и е умножил оставеното от брат му. Какво е направил обаче за сина му? Двадесет години не е разбрал, че племенникът му умишлено е тровен и държан в безпомощно състояние. Дори на масата за вечеря не са го хранили заедно с останалите. Да не си развалят настроението. Къде е бил Агях? Слушал жена си. Големи грижи, няма що. И сега постоянно опити за убийство, плащани от Шениз с парите на Агях. Как няма да е огорчен и озлобен Недим? Да търпи Шениз и Дженк заради Агях и Дамла? Не знам дали си струва.

# 190
Грешката на Дженк не е, че не поговори с Недим след възстановяването му. Грешката е, че не го направи веднага след връщането си в имението. Всички помним как той просто бягаше при всеки удобен случай. Ако беше поговорил с Недим още тогава, въобще нямаше да се стигне до брака му с Джемре, който всъщност стана причина за назряване на гнева на Недим. След изправянето на Недим на крака вече беше късно. Грешката с брака стана реалност и нямаше връщане назад. После се навързаха едно след друго още събития, които доведоха до пълно разцепление между Недим и семейството.
Не съм забравила и, че Дженк се опита да прикрие тровенето на Недим от Шениз като открадна спринцовката от Джемре.

# 191
И аз смятам, че Агях и Дженк трябваше да започнат начисто и да си създадат нова фирма. Пък тази да я оставят на оправния Недим, да я фалира щом иска. Но в крайна сметка, не е толкова лесно да изхвърлиш дългогодишния си труд на боклука.
Агях си го знаем, че е слепец. Той не е обръщал внимание на собствените си деца дори. Не е виждал, че нещо със сина му не е наред, камо ли да разбере какво е правила Шениз с Недим.

# 192
Разбира се, че Агях трябваше веднага да остави фирмата на Недим. Така де, какво като си е дал живота и здравето, че и семейството да я развива. Недим е вече на крака и си я иска. И има право, нали?
Е, не бих казала.
Агях и семейството му имат същото право върху фирмата като Недим. Мюмтаз може и да я е основал, но без Агях фирмата отдавна щеше да е фалирала или продадена.
ОК, нека приемем, че Дженк се беше извинил на Недим, както и да си представяте това извинение. И после? Мислите ли, че Недим щеше да го приеме и да прости? Аз не. Щеше да е същото.
Приемаме също, че Дженк и Джемре не се женят. Шениз беше решила да прати Дженк обратно в Щатите и правеше всичко да съсипе Джемре, не помните ли? Е, без сватбата щеше да успее. Дженк спаси Джемре от Шениз като се ожени за нея. И в момента, в който стана ясно, че се развеждат, Шениз поднови опитите да я съсипе. Е, как мислите, коя от двете щеше да победи, ако Дженк не беше застанал до Джемре?

# 193
Само да вметна,...,ако Дженк не беше спасил Джемрето от селото, като я пресрешна на магистралата , нито Недим щеше да проходи, нито Джемре щеше да се влюбва в който к да било. Шениз щеше да изчака да се роди бебето на Джерен и Дженк и щеше да изгони всички от имението ...и всичко по старому!

# 194
Бори, Габи Hug
Той Агях беше казал, че колкото Недим има права във фирмата, толкова имат и Дженк и Дамла.
Напълно съм съгласна, ако не беше Дженк, Шениз щеше да успее с плана си.

Ново от Сера.

Общи условия

Активация на акаунт