Отговори
# 195
Боби,
Разбира се, че помня тормоз на Джерен към Недим, това не подлежи на коментар, проблема е, че той остана женен за нея и я унижава както му падне, по добре да не беше с нея, да се беше развел....
Това, че фирмата е на Мюмтаз, не означава, че Агях няма права на наследство..... Той е работил много за да може Мюмтаз да спи с Шениз.....
Агях е възрастния, целува се ръка, не си мислете, че един син/племенник може да се отнася така, ние сме сбъркани... Това го няма, уважението към възрастния мъж е в култ.... Недим права.... О, неее той няма идея за нищо, нито за бизнес нито дори отношение към близките си хора... Той не умее да общува, но не пожела и да се научи, и не няма никакво отношение нито Дженк нито Джемре, и въобще ен говоря за любовните трепети....Недим тръгна срещу вуйчо си..... А Дженк като по голям брат на Недим.... Е наследника...

# 196
Разбира се, че помня тормоз на Джерен към Недим, това не подлежи на коментар, проблема е, че той остана женен за нея и я унижава както му падне, по добре да не беше с нея, да се беше развел....
Недим играе на топло и студено с Джерен. Уж я разбира и съжалява по някакъв начин, и изведнъж пак обръща плочата и започва с грубото отношение. Така само й дава напразни надежди, че има някого до себе си, на когото може да разчита, а реално не е така. Само я използва като оръжие срещу другите. Тя много пъти застана до Недим, когато никой друг не го направи. Защитава го и се бори заедно с него.

# 197
Дженк ще е наследник ако майка му признае, че е син на Мюмтаз. Само че тя иска да му осигури това право без да си признава нищо, като елиминира Недим. Така че Дженк официално е син на Агях и като такъв няма права върху къщата и делът му във фирмата е по-малък. За уважението мисля, че човек трябва да го заслужи. Мисля, че в сериала показват недостатъците на тяхната традиционна система на мислене и обичаи. Джерен се съгласи да се омъжи за Недим от страх какво ще кажат близките й пред вид бременността й и клипа. Джемре сега мълчи по същите причини. Агях и Сехер също са представители на традиционното мислене и правят съответните грвшки. Дживан е готов да убива заради честта на Джерен. Традицията няколко поколения да живеят в един дом, макар че не се разбират и кроят интриги едни срещу други е вредна. Това води до по-нататъшно влошаване на отношенията. Защо трябва Дженк и Недим да живеят заедно, ако не се разбират. Защо трябва да си надничат в спалните и да следят кой с кого спи и говори. Много по-добре е всяко семейство да си е отделно. Недим никога не е давал надежди на Джерен. Дори в последните серии й го напомни. А и тя не го обича. Използва брака си, за да живее в богаташкия дом и да си тръгне с достойнство, след като си отмъсти. Това са нейни думи.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 18:31 от Vali_N

# 198
  • 'Шоуто' на Дженк Карачай
Ако живущите в дома на Недим са му семейство, би трябвало да му помагат. За това живеят заедно. Още повече , че са виновни за състоянието му. А ако не са му семейство защо живеят там? Да се изнесат и да го оставят да се оправя сам. Защото сега излиза, че само гледат да се възползват от наследството му. Мисля, че ако Недим беше израстнал в дом за сираци дори щеше да е по-добре. Нямаше да е 20 години в инвалидна количка.
Е, Вали, Дженк предложи на баща си да се изнесат, но Агях отказа.Защото разбра, че Недим в това си състояние не може да се оправи сам ,без подкрепата му. Недим считаше за семейство само чичо си.Което не му попречи в един момент да му обяви война и да му каже," оттук насетне сме един срещу друг, а не един до друг".Ето затова Агях отказа,но допълни-когато му дойде времето  и това ще направим.Нито Агях, нито Дженк са имали претенции по отношение на имението.Това беше по - скоро мечтата на дамите Карачай.Smile

# 199
Вали,
Ако с признание ставаше да си нечий син,   може, ама медицината има друга сила - ДНК теста е достатъчен.....
Аз не искам да изтъквам Дженк че е наследник, а факта, че Недим иска нещо без да е помислил дори това отношение към Агях.... И не, не ми казвайте, че Агях ще бъде под Недим в управлението на къщата и фирмата...... Няма шанс....

# 200
Знам защо Агях настоя да останат в имението, но това съвместно съжителство повече пречи според мен. Агях се оттегли от фирмата и прехвърли управлението на сина си, вероятно защото той я момента показва повече уважение към него. Има и образование, разбира се. Можеше да изчака няколко години и Недим да завърши, но не го направи. Възползва се от факта, че Недим към момента няма нужното образование. Опит и двамата нямат. Никой не очаква Агях да е подчинен на Недим.

# 201
  • 'Шоуто' на Дженк Карачай
Налегнали са ме едни мисли.....още не мога да си обясня тази метаморфоза-как от:
„Криещият се в тъмнината Дженк;съжалявам го, най-много на него се ядосвам,най-жалкият злодей,който съм срещала през живота си, да се загуби в собствената си тъмнина, така да се загуби, че повече да не се появява пред мен“.Веднъж му повярвах!Повече никога!?
До : „Недей! Този мъж и без това беше там,т.е. може  само аз да го виждах, но ....този мъж винаги си е бил там.Ти си чудесен човек Дженк! и „ Въпреки всичко, беше много хубаво?!
Така че, да не обвиняваме Джемре, че не търпи развитие.И тя прозря истината.

"Никой не очаква Агях да е подчинен на Недим."
 Ааа Вали, Недим каза, че иска последната дума при сделките да бъде негова.Rolling Eyes

# 202
Момичета замислих се и за друго....
След като Мюмтаз умира, правата над Недим са на Агях, той е осиновител, попечител, настойник каквото и да е.... Но Агях е също наследеник и на брат си.... Т. Е.  Каква е тази недомислица, че имението и фирмата са на Недим.... В момента на осиновяването на Недим той има Родител....

# 203
В него имаше много повече, отколкото изглеждаше на пръв поглед.

# 204
Nanni, не си права. Агях не е наследник на Мюмтаз. Когато починалият има дете, то наследява всичко. Ако ще починалият да има 5 братя и сестри, те не са наследници. Агях става попечител на Недим и като такъв той има право да управлява фирмата до навършване на пълнолетието му. После наследникът има право да си получи цялото наследство и да го управлява сам. Агях има дял във фирмата и това е всичко. Явно го е имал от преди брат му да умре.

# 205
Момичета замислих се и за друго....
След като Мюмтаз умира, правата над Недим са на Агях, той е осиновител, попечител, настойник каквото и да е.... Но Агях е също наследеник и на брат си.... Т. Е.  Каква е тази недомислица, че имението и фирмата са на Недим.... В момента на осиновяването на Недим той има Родител....
Нани, не е недомислица. Агях може да наследи брат си, само ако Мюмтаз няма живи наследници по права линия. А той има - Недим. Агях и Шениз са настойници на Недим до пълнолетието му или до момента, в който той може сам да заяви волята си. Ако се сещаш, когато Джерен и бабата ходиха до адвокат и Шениз се оказа там. И когато Агях смени попечителството, за да лекува тайно Недим. Когато Недим се излекува, получи от Агях портфейл и документи за самоличност и веднага си поиска всички права.
По отношение на първородния Дженк. Това не става автоматично, води се дело за бащинство, тъй като юридически е син на Агях, независимо от теста. Дете, родено в брак или до 300 дни след развода/смъртта на съпруга, е на съпруга (римско право, останало до ден днешен). Пак юридически, Умут е син на Недим, независимо че фактически е син на Дженк.

# 206
Имах в предвит, че с признание нищо не става/ за Шениз/, да знам за това, но при дело с ДНК тест и доказване на бащинство.....
А иначе, съм пропуснала факта за пълнолетието... В предвит състоянието на Недим! Той не беше здрав, (оставям факта за тровенето) говоря за поемане на родителски права на дете което има проблеми след инцидента....

# 207
Ако Недим все още беше в инвалидния стол и не може да управлява наследството, попечителят ще продължи да го прави, но това не значи, че имуществото е негово и може да си прави каквото иска. Има си и там някакви ограничения. Примерно като умря Майкъл Джексън и децата му бяха малолетни, дори наследството не се управлявяше от роднините им, а от специално назначени синдици. За да изплатят някакви суми извън месечната им издръжка са искали разрешение от съда.

# 208
Всъщност, в някакъв момент някой спомена за завещание на Мюмтаз, така че вероятно тези неща са уредени юридически. Едва ли такава голяма собственост се управлява току-така.
Вярно е, че във филма не става много ясно как син на бедно семейство (по разказ на Агях) е създал такава фирма и купил имение, но явно Мюмтаз е бил доста по-възрастен от Агях. Може би и това е причина Агях да изпитва такова страхопочитание към него.
Още нещо. Нямам идея как е в Турция, но в България няма начин да лишиш изцяло наследник от неговия дял. Т.е. юридически Дженк може да претендира за наследство, макар да го няма в завещанието на Мюмтаз. Ако беше жив, де

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 21:11 от 6brn

# 209
Имах в предвит, че с признание нищо не става/ за Шениз/, да знам за това, но при дело с ДНК тест и доказване на бащинство.....
А иначе, съм пропуснала факта за пълнолетието... В предвит състоянието на Недим! Той не беше здрав, (оставям факта за тровенето) говоря за поемане на родителски права на дете което има проблеми след инцидента....
Като писах за признание от страна на Шениз имах пред вид вече направения днк тест, който е у Джемре. За да скрие истината Шениз организира отвличането на Джемре. Така че днк тест има,но Шениз се страхува от реакцията на Дженк. Иначе направи всичко възможно да противипостави Недим и Агях, така че нейният син да управлява фирмата. Впрочем възможно е майката на Недим да е била от богато семейство и това да е помогнало на Мюмтаз за фирмата и имението. Нищо не се казва за нея, нито за роднини по майчина линия.

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 21:19 от Vali_N

Общи условия

Активация на акаунт