На кого точно е навредил Недим и с какво?
С какво точно навреди на Агях и фирмата - да реши да управлява без да има нужния опит, но какво от това. И той има акции от тази фирма и има право да прави с тях каквото иска. Дори да загуби от това - иска да опита. А и всеки човек греши. Недим просто е неопитен.
Той първоначално искаше да им отнеме фирмата, за да нарани Шениз, за която парите и положението бяха най-важни. Да Недим се обиди на чичо си, че не му повярва при случая с нагърването на Шенис - до този момент от семейството си той е вярвал само на чичо си. Именно затова го заболя толкова и в яда си му обяви война, но всъщност после видяхме че по никакъв начин не му навреди.
Мисля, че неговото беше нормална реакция на това, което е преживял.
Да не забравяме, че Недим 20 години е бил в количка - тровен и тормозен от Шениз.
Въобще не мисля, че е замесен с въпросните писма. Това, че тези пликове са били в стаята на Недим не значи, че той ги е ползвал - той е бил неподвижен с години. По-скоро пак Шиниз ги е подхвърлила там.
А и това е от преди цяла вечност и самият факт, че сценаристите не са го развили означала, че им се е сторило безсмислено - няма смисъл и ние да гадаем, за нещо, което не се е случило.
Знам, че на много от феновете на Дженк им се иска Недим да е лошия в историята - но не е . Недим не е способен да навреди на никого - да след като стана от инвалидния стол в един момент реши да отмъщава - държеше се грубо понякога, но всичко това беше просто поза
Именно и затова отмъщението му не се получи. Няма как един добър човек да стигне до крайности - дори в опита си да отмъсти. Недим не е наранил никого физически, не е навредил на никого - не е посегнал на никого. Той не би убил човек - никога не е наемал хора да вредят на другите.
Недим има много добро сърце - той е прекрасното и добро момче в инвалидната количка, което Джемре познава. Другите може да не го забелязват, но тя го познава най-добре.
Недим и Джемре се разбират само с очи - не е нужно да казват каквото и да било.
И двамата допуснаха грешки в опита си да помогнат на другия и на хората около тях, но любовта им е все така силна и непокътната.
Относно подменения тест - драмата в случая и обидата на Джемре идват е от факта, че с постъпката си Недим е допринесъл двамата да не бъдат заедно толкова дълго. Тя се чувства предадена, но го обича и ще му прости - и в разтовора им в епизода вчера се видя. Когато той й говореше - очите й се усмихваха.
Все още се прави на обидена, но в действителност го обича много силно. Видяхме как Джемре стоеше на терасата и следеше кога Недим и Джерен ще отидат в съда да се разведат. И развода вече е факт
Във вчерашния епизод се видя, че Недим още е в сърцето на Джемре.

Според мен ако не е взела бебето на Джерен - то е нямало да оцелее. Така, че един вид го е спасила. Видяхме, че доста дълго се бореха за живота му, доктора искаше да се откаже, но тя настояваше да го спасят на всяка цена и успяха.
Просто в един момент Оя реши, че трябва да отмъсти на Агях и започна да нахъсва Недим да не се отказва от отмъщението си, започна да го настройва и срещу Джемре и срещу чичо си - двамата най-скъпи хора на Недим. Затова и той се отдръпна от Оя - не искаше вече да върви по пътя на отмъщението.
И това явно отново разклати психиката на Оя - остана сама и откачи. И случката вчера е резултата на тази психоза. Много жалко, че стигна до тук - правейки опит да подпали бебето и Башак. 
Между другото и на мен ми направи впечатление ревността на Джемре в колата, когато Недим й каза, че в един момент Оя се е опитала да влезе в живота му.
Джемре не беше наясно, че Оя е сестра на Недим и такъв поглед хвърли - "Какво значи да влезе в живота ми"
Ревността й пролича - такава физиономия направи. Много ми беше забавна

Добре, че после Оя си каза всичко - че детето всъщност е на Джерен и Дженк, но тя мислейки че е от Недим го е спасила.
Недим се хвърли да спре Оя и успя, а Джемре помогна на Башак и бебето. Супер екип са
Хареса ми и начина, по който Оя им каза чие е детето - после и онзи лекар - нейния съучастник потвърди какво са направили и че Оя е дала бебето на Башак, но всъщност е на Джерен!
В тази ситуация Недим и Джемре бяха точните хора да спасят бебето и да се справят с Оя - не мисля, че Дженк и Джерен биха се справили - най-малкото Оя никога не би ги послушала. Единствено Недим имаше шанс ...
Това разбира се си е мое мнение 

Според мен Джерен има и добри страни - на няколко пъти виждаме и ранимата й душа, виждаме, че не е толкова лоша. И тъкмо, когато си помисля това - тя прави нещо, с което отново затвърждава мнението ми, че лошотията й надделява над добротата. Казвам го със съжаление.
И в случая не й е винавна Джемре - Джерен сама си е виновна, както й баба й която само я подковава да прави глупости.
По отношение на бебето - тук виновницата не е само тя, а също и Дженк! Той може да не е искал бебе, но на няколко пъти спа с Джерен. Сега трябва да поеме отговорността - и тук не става дума да се жени за Джерен, просто да се грижи повече за детето си.
Не ми харесаха думите на Сехер към Джерен - още повече, че и тя крие голяма тайна и не е така невинна. 
Жалко, че лошотията при Джерен отново ще надделее - желанието й за власт и пари винаги са били по-силни при нея. От тук дойдоха и проблемите й. 
Исках да кажа, че Дженк е влюбен в Джемре, но Джемре е влюбена в Недим - и колкото и Дженк да я обича, няма как да се получи при положение, че Джемре не го обича. Вероятно не съм се изразила правилно 
Естествено, че не е толкова лош. 
Неслучайно рейтингът е паднал и са им казали да приключват. Поне за финала са се постарали, но повече щеше да подхожда на "Тексаско клане", в случая Истанбулско. 
И после защо съм била толкова шокирана, че са влюбени, е как няма да съм?!
Хайде спирам, за да няма обидени, но аз вечно ще си остана в недоумение от този развой.

Хайде, при Бахар разликата не е толкова голяма, но при Озан.. В този сериал е като някакво момченце.

В началото бях убедена, че Джемре ще е с Дженк. Дори не съм гледала на отношенията им с Недим по този начин. Виждах състрадание, привързаност и обич към него, но по-скоро като към пациент, брат. Затова и бях толкова шокирана като прочетох тук, че двамата накрая се събират. А сериала го знаех отпреди, попадала съм на някакви клипове с него и всички бяха на Дженк и Джемре.
И в случая не са само тези две двойки, ами и Джерен/Дженк, Джерен/Недим. Всяка от които си има своите фенове. И накрая все щеше да има разочаровани, защото това са си четири двойки. Страшна бъркотия. 

Но тя и с Недим много си отива, с Дженк също. 

Това е начин да покажат любовта си, защото когато Недим беше в количката - така се разбираха с Джемре - когато затворят очи виждат другия насреща си. 

Както често си казват двамата - те се разбират без думи - само с очи - не е нужно да си казват каквото и да било.
Главната двойка в сериала са Недим и Джемре - още в самото начало, когато започна сериала - щом ги видях и си казах: "Невероятни са - те трябва да са заедно".
Тяхната история е много силна - любовта им е силна - минават през какво ли не, но накрая намират щастието си.
При Джемре и Недим има чиста, неподправена любов - те са като влюбени ученици. Затова и сцените им са такива - но в тях се вижда и любов и страст.
Много са ми мили и сладки как се гледат, как се вълнуват като са близо един до друг - изпитват първия трепет на истинската любов. Да не забравяме, че и при Недим и при Джемре това е първото влюбване. 

А за клипчетата с тях и любовната им история - не се притеснявайте. Има един куп и все уникални. За сцените им да не говоря - медицинската сестра и момчето в инвалидната количка оставиха без думи милиони зрители. Много красива любовна история ...

Казвате, че не не се били развили като образи, но ако не са Джемре и Недим не знам какво би станало в този сериал. Всеки ще си прави каквото иска.
Ама Джемре стояла между двамата братя и не можела да реши кого да избере - не съм съгласна. Все това повтаряте от както е започнал сериала, но аз откакто го гледам ясно виждам избора на Джемре и той е Недим. Тя винаги е била честна с Дженк и ясно му го е казвала.
Именно защото е наясно с това Дженк страда. Джемре не му е давала надежди - когато каза, че брака ще е истински го направи в момент на афект и то само пред Недим - после горе каза на Дженк, че няма как да стане. 

Ако случилото се с него беше инцидент и никой не го беше тормозел през тези години и Недим нямаше да мисли за отмъщение - но всички знаем на какви мъчения беше подложен Недим от Шениз и как Дженк знаейки за това си мълчеше.
За мен това е отвратително. И ако след ставането от стола Недим беше забравил за това би било неестествено, така че беше нормално да иска да отмъсти - друг е въпроса, че не можа да отмъсти защото не е лош човек. Той има добро сърце.
И в сцената с Шенис го показа за пореден път - виждайки я в неговия инвалиден стол, в неговото положение - Недим й каза, че би трябвало да се радва, но не се радва, че я вижда така - уникална сцена!
Според мен докато е в тази количка Шенис си дава сметка кой какъв е и как се отнася към нея - затова и после няма да посегне на Недим, а гледалите сериала напред знаем към кого ще е насочена яростта й. 
А това, че е говорила за Дженк под звездите докато лежат с Недим е така, но говореше за случката от детството им и какъв е Дженк - не с любовни чувства към него.
На улицата също не видях каквито и да било чувства от нейна страна спрямо Дженк - докато спрямо Недим се виждат ясно.
Но както се казва всеки има свое мнение и вижда нещата по различен начин. За мен всеки допир на Джемре до Недим, всяка тяхна прегръдка, мил жест и поглед са невероятни - първо докато той е в количка и след това - навсякъде ни показват любовта си.
И след като Недим се излекува отново всяка една сцена е изградена за тях - също като момента с книгата, която Недим четеше - по-късно и Джемре беше купила да прочете същата книга. Защо ли? - защото обича Недим.
И в сълзите им и в радостта им се чете любов един към друг. 

Да не забравяме, че актьорите се върнаха да снимат след пандемията. Тогава всичко беше много трудно и сложно - дори се говореше, че някои сериали може въобще да не ги завършат. Но за щастие Безмилостен град го завършиха.
Съжалявам за Дженк и Джерен - пак го казвам. Края им не биваше да е такъв, но нищо не можем да променим.
Но се радвам за щастливия финал при Джемре и Недим и Дамла и Дживан - те заслужават да са щастливи заедно! 

Толкова добре си казала всичко, че няма какво да добавя.
Много ти благодаря 

Препоръчани теми