Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 84 852
  • 739
  •   1
Отговори
# 510
Щом си харесвате частното училище, няма лошо, стойте си там. Ама някак си звучиш леко подигравателно към другите от нас, които смятат, че СМГ е добро за децата им.

# 511
  • Пловдив
СБНУ е на елементарно училищно ниво! Няма нищо състезателно в него."Аз и числата", дават медал само на финала, т.е. 1 медал, Вие сте го писали 2 пъти. Първи кръг МБГ, втори кръг МБГ, МБГ есен, МБГ зима..., Полуфинал МБГ- писан 2 пъти... Пълна каша... МБГ не е критерий за нищо. Рано Ви е за генерални заключения във втори клас с изброените Ви "успехи".

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 13:57 от Фран

# 512
  • София
не разбрах все пак защо слагате “успехи” в кавички при положение, че успехите на детето (което е втори или трети клас) са съвсем реални и не лоши. На олимпиада по математика за 4 клас ли трябва да се е явил, за да се счете за успех?

Последна редакция: ср, 15 дек 2021, 23:01 от Фран

# 513
  • София
Не мисля, че медал от финал на МБГ не е критерий за нищо, още по-малко пък медал от някои от изборените състезания като ХП и ЧХ. Доколкото аз разбрах някои от състезанията са споменати по 2 пъти, защото става въпрос за 2 години (1ви и 2ри клас). А и в крайна сметка, за всеки медал детето е положило усилия и не мисля, че трябва да се омаловажават по този начин. Моят син е взимал медали от подобни състезания и сме се радвали на всеки един от тях. Поздравления за успехите (без кавички) на детето!

# 514
Всеки медал си е постижение. Дори всяко участие е ценно, независимо дали има награда или не. Научават се нови неща, свикват с формата, с обстановката и т.н. Вярно е, че на МБГ се дават повечко медали, но пък какво му е лошото на това? Нека се радват децата...

# 515
Е, извинете, ама нито ХП, нито Салабашев, нито МБГ финал са за умаловажаване! Най малкото се забелязва една последователност, която е много важна, а не медал оттук оттам. Тук никой не харесва МБГ, ноче съм сигурна, че доста възрастни се затрудняват на задачите също. Хайде да не си мислим, че само МзВ, ПМС са класни състезания! Според мен ХП е едно много хубаво състезание и като задачи, и като регламент, няма масови медали само за първите трима, а това значи много!
Поздравления за детето! Дано е все така упорито и постоянно в успехите си!

# 516
  • Пловдив
Съвсем не омаловажавам успехите на детето. Всяко положено усилие заслужава похвала, дори да не се стигне до медали!
-ЧХ започва от 2-ри клас. Тази година е проведено онлайн, без класиране и медали, само сертификати за участие;
-Салабашев, проведено е онлайн и тази, и миналата година;
-Хитър Петър започва от 2-ри клас.
-СБНУ не е състезателна математика;
-Остана МБГ. Долюбвана, недолюбвана, забавна е, масова, особено в началните класове, но никога не е била част от сериозните състезания, подбиращи децата с математически талант.
Извинявам се, ако съм засегнала някого!
Извинявам се, ако съм допуснала грешка във фактологията по-горе.

# 517
Някой знае ли кога ще излязат резултатите от КМС?

# 518
Предполагам, че няма да има обобщено класиране. Вчера ми попаднаха три протокола. От организатор в Пловдив, и две училища - София и Сливен.

# 519
А някой знае ли дали ще има класиране на резултатите от общинския кръг за 4ти клас, както и по училища?

# 520
Днес вече би трябвало да излязат всички резултати на НОМ, нали така?!?

Последна редакция: пт, 17 дек 2021, 12:16 от Фран

# 521
До седем работни дни е срокът за изготвяне на протоколите от НОМ.
Скрит текст:
Защо не се доизясните в лични съобщения? Взе да става неприятно.

# 522
Ааа, 7 работни....значи може и да почакаме. Аз не, че очаквам чудеса, ама се надявам да прескочи моят 16-те точици....

# 523
А къде ще бъдат публикувани протоколите? Има ли сайт, където може да се видят децата по училища с резултатите (дори и ако ще да са с анонимни кодове)?

# 524
Обикновено РУО публикува списък на класираните за областен кръг. Възможно е това да стане и/или на страницата на училището координатор за съответната област.

Общи условия

Активация на акаунт