Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 84 872
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте. Преминалите общинската олимпиада по математика автоматично ли участват в областен кръг (София) или трябва чрез училището да се записват?

# 571
Да, поне миналата година беше така. Не вярвам това да е променено. Само място вероятно няма да е в училищата, а при организатора

# 572
Дребният се е записал за олимпиада Знам и мога, за която чувам за пръв път. Ако някой знае нещо повече, моля да пише - какъв е материалът, сложен ли е, колко е продължителността, анонимна ли е и т.н., каквото се сетите....

# 573
Т.е. автоматично? Не трябва да се подава заявление или нещо подобно?

# 574
  • Варна
[quote author=MarioSuper
Ще помоля някой ако има информация да публикува новите дати за МБГ зима. Покрай този цирк с вируса досега присъствено през учебната година се проведе единствено Хитър Петър и като изключим ПМС и ОМТ се опасявам, че може да няма други външни състезания Sad
То, самото МБГ си е цирк, с тези ратегливи дати в времето. 2-3 седмици "състезание". Що за организация, що за чудо е това?! Simple Smile

# 575
Дребният се е записал за олимпиада Знам и мога, за която чувам за пръв път. Ако някой знае нещо повече, моля да пише - какъв е материалът, сложен ли е, колко е продължителността, анонимна ли е и т.н., каквото се сетите....
https://favoritite.weebly.com/1047108510721084-1080-1084108610751072.html Тук има варианти от минали години. 2уч. часа е олимпиадата. Максимален брой точки -50, за класиране на областен трябват над 30 точки.

# 576
Благодаря, ще ги погледнем!
А в самото училище ли се провежда общинския кръг?

# 577
https://www.mon.bg/upload/28291/regl_ol_znam-moga_18102021.pdf
Тук е регламента на Знам и мога.
Благодаря, ще ги погледнем!
А в самото училище ли се провежда общинския кръг?
Да в училището е.

# 578
  • Sofia

Много хубава олимпиада е това. Има теми по бел, мат, околен свят. Задачите са практически, мисля, че така изглежда изпитването на ПИЗА. Според мен е много полезно явяването. Общо взето е с висока трудност според мен, а и обемът е голям. Готвих сина си преди две години по няколко теста от един сайт. Класира се за областен кръг, но там почти нищо не направи.

# 579
Благодаря. Нека ходи, нека се занимава. Не знам какво ще направи, де. Той набляга на математиката повече...

# 580
[quote author=MarioSuper
Ще помоля някой ако има информация да публикува новите дати за МБГ зима. Покрай този цирк с вируса досега присъствено през учебната година се проведе единствено Хитър Петър и като изключим ПМС и ОМТ се опасявам, че може да няма други външни състезания Sad
При нас ще се проведе на 19.01
[/quote]
В Стара Загора мина за деца, в чиито училища няма да се състои, но поради много отсъстващи дадоха нова дата 06.02.2022. За училищата мисля е 21.01.2022.

# 581
  • София
Здравейте! Записвам се в темата с един брой първокласник. Още не знам ще го бъде ли с математиката, но да сме информирани Simple Smile

# 582
В училището на детето отмениха Знам и мога утре. Дали е за всички или само при нас няма да се проведе?

# 583
  • ту тук, ту там
При нас остава. Засега поне няма информация да е отменено.

# 584
И при нас остава.
Доколкото прочетох, ако има насрочени олимпиади през предстоящата ваканция същите ще бъдат проверени по график.
В тази връзка не виждам причина да бъде отменена.

Общи условия

Активация на акаунт