Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 85 492
  • 739
  •   2
Отговори
# 585
  • Бургас
При нас умуваха дали да не отменят провеждането на "Знам и мога", защото изобщо не бяха ентусиазирани и едва след като попитах в понеделник, решиха че ще записват до вторник на обяд желаещите. Ама пък "нашия" клас е в карантина от днес, така че гредааа Grinning Да видим дали и МБГ ще проведат изобщо, че както удължиха ваканцията и както не им се занимава с каквито и да е състезания в нашето училище, като нищо пак ще отменят всичко...

# 586
Казали са, че има много карантинирани класове и затова се отменя.

# 587
Знам, че може би ви е важно, но " Знам и мога" не е математическо състезание. Може би е добре да го обсъдите в темата за четвърти клас. Няколко пъти вече ми светва нов отговор за нещо, което няма връзка с темата.

# 588
  • София
В училището на детето отмениха Знам и мога утре. Дали е за всички или само при нас няма да се проведе?
При нас няма да участват децата, понеже от вчера са в карантина. Има дете с положителен тест.

# 589
Кога се очаква да излезе информация да областния кръг на НОМ? Трябва да е на 12.02, ще се проведе ли, къде, как ще се тестват децата?!?! Няма никаква яснота.....

# 590
  • София
Имам един въпрос за Математика без граници. Децата ми са първокласници, все още се ориентирам, прехвърлих старите теми, но така и не намерих отговор на това, което не ми е ясно.
Това е скалата за разпределение на точки и медали за първи клас:
Златен медал - от 34 до 40т
Сребърен медал - от 28 до 33т
Бронзов медал - от 24 до 27 т

Днес класната ни съобщи резултатите от зимния кръг и повечето деца са с ниски резултати, повече от 22 точки, мисля няма. Ако масово резултатите са такива, запазва ли се горната скала за разпределние на точки и медали или се смята според постигнатите резултати от всички деца и е възможно дете да получи медал и с 20 точки например?

Любопитно ми е просто, знам, че това състезание няма особена тежест, но на децата им е първото такова и ми е интересно всичко.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 11:55 от Нимерия

# 591
За всеки кръг и клас скалата е различна. Имало е случаи на доста голям диапазон за медали, когато задачите са трудни.

# 592
По принцип се разпределят процентно медалите - оттам се формират и скалите. Примерно, първите 5% са със златни, следващите 10% са със сребърни, а 20% са със бронзови медали (за процентите не съм изобщо сигурна, само за пример ги давам!). Така че - да, ако има масово по-ниски резултати и скалата за медалите ще го отрази.

# 593
Нашето училище оставиха математика без граници за след ваканцията явно 🤷♀ Има ли краен срок?

# 594
Дъщеря ми беше под карантира на МБГ зима. знаете ли дали може да се яви някъде другаде в София?

# 595
На сайта на МБГ пише, че са до 6 февруари състезанията зимен кръг.

# 596
  • БУРГАС
В нашето училище ще е на 10.02

# 597
  • Където морето целува небето...
При нас го отмениха за след ваканцията, защото повечето паралелки бяха карантинирани последните две седмици. Предполагам, че ще се удължи срока.

# 598
Здравейте, зимен кръг на МБГ не е до 6 февруари. Срокът е удължен поне до края на февруари ( целта е да се даде възможност на всички желаещи деца да участват)
В София Център "Моливия" ще проведем МБГ и на 13 февруари от 14:30,;и от 16ч. На нашата фейсбук страница е пусната форма за записване!

# 599
един такъв въпрос, ако детето учи в училище , на което не му хрумва да участва в  никакви състезания , какво следва да се направи...говотих с учителката, нямало практика в нашето училище да се провеждат състезания...добре, но в такъв случай сега с тази пуста пандемия, могат ли децата да се записват в други училища за състезания?
имам и друг въпрос- другата година ще бъде в 4 клас...гложди ме въпроса, какво се случва ако поради причини( примерно карантина) не успее да се яви на състезанието ... ?
и последно- има ли някой "груба" информация, колко деца кандидатсвтват след 4 клас с математическа насоченост...чисто статистически...явили се, приети , резултати за прием( някъде има ли такава изнесена информация)

Последна редакция: чт, 03 фев 2022, 08:43 от 6mati

Общи условия

Активация на акаунт