Помощ - баща ми

• 7 513
  • 140
  •   1
Отговори
# 30
Има социален патронаж за такива изпаднали, говори с кмета или соц. служба в населеното място. Не е твоя работа да го отглеждаш за сметка на детето си. Опитай се да не се трогваш от мрънканията му, както той не се е трогвал от твоите проблеми и нужди навремето. Правиш пре-достатъчно, много други просто биха го заррязали и няма да си вдигнат телефона като им звъни. Между другото можеш да приемеш тази тактика на първо време- просто не му вдигай всеки път като ти звъни. По-нататък, както ти казах, соц. служби имат някакви програми за такива самотни старци и изпадняци.

# 31
Тъжно ми стана за теб. Баща ти е изпаднал отдавна извън борда, не можеш да му помогнеш. Съвет не мога да ти дам, трудно се къса кръвна връзка, а за добри хора като теб е невъзможно. Мога да те посъветвам само да бъдеш егоист, да поставиш себе си в центъра на живота си. Помага, за да оцелееш. Майка ти не е без вина, а и с мрънкането и реването й не ти е опора, точно обратното. Мъж вероятно нямаш, ако имаш, не е някаква подкрепа. Мисли за себе си, здравето си и за детето си.

# 32
  • Варна
И мен ме подразни майката, честно да си кажа. Да виждаш, че детето ти се разкъсва и да затъваш в собствения си рев и самосъжаление вместо да се вземеш в ръце и да му помогнеш, не е нормално. Ако не може да се справи сама с травмите си, да върви да й помогнат специалисти. Започвала да реве...

# 33
Аз съм злопаметна, на твое място като почне с излиянията, спокойно бих питала: "Тате, а ти помниш ли, като ни остави с мама, като нямахме пари, като бях болна?" Не бих го оставила да забрави и замете под килима тези факти.

Ако няма достатъчно пари за добър стандарт на детето, спри да купуваш цигари на алкохолика. Да, басейнът е по-важен от цигарите и пиенето на баща ти, това казвам.

# 34
Вместо да си гледа детето, тя цигари купува на човек, който не и е дори баща.
Биологически да, но това е маловажно и не прави никого родител.
Авторката е на път да последва пътя на баща си.
Да игнорира собственото си дете.
Трагедията е за кого го игнорира.

# 35
И мен ме подразни майката, честно да си кажа. Да виждаш, че детето ти се разкъсва и да затъваш в собствения си рев и самосъжаление вместо да се вземеш в ръце и да му помогнеш, не е нормално. Ако не може да се справи сама с травмите си, да върви да й помогнат специалисти. Започвала да реве...
Не е тактично.
По принцип в такива случаи не изпитвам съчувствие. Писах в темата само защото смятам, че има шанс на авторката да й дойде акълът. Но ако се включи пак да се вайка и кърши ръце какво да прави - ами какво да й кажа, един приятел има много удачен лаф за такива хора - да мре в кофите.

# 36
Авторката не може ли да се откаже от баща си по законен път? Аз бих. Няма после да ме дърпат ЧСИ да му плащам борчовете.

# 37
Докато е жив, не. След това може да направи отказ от наследство.

# 38
Аз пък си мисля, защо на толкова "загубени" родители, се падат толкова добри деца. Но нали трябва да има равновесие в природата.

# 39
Прави сте всички.
Дълго мислих снощи и реших окончателно - той разполага с 70лв месечно. Говорих с човек, който отговаря за патронажа в населеното място. Каза, че в Понеделник ще се допита до кмета и ако той разреши - записвам го. Ще му обясня да отиде отново в социалните за помощи. Ще проуча и въпросът за ТЕЛК. Плащам му телефона, патронаж и ток+вода. Толкоз. Зимата ще вземе помощи за отопление. Ако не отиде при социалните и не направи дори това елементарно усилие - още по-показателно ще е.
Колкото до майка ми...аз съм свикнала да се оправям в живота сама и понастоящем трудно мога да поискам помощ. Така са се стекли нещата. Много ми помогнахте с коментарите чисто в емоционален план и частта със съвестта. Пари на ръка няма как да види от мен. А и е млад, не може да няма начин да работи нещо, въпросът е, че той няма трудови навици и чака наготово.

# 40
И тази помощ, която "оставяш" е много за него. Не заслужава дори да му вдигаш телефона. Явно си много добър и грижовен човек, за което искрено ти се възхищавам, защото на твое място нямаше да ме е грижа дали е жив даже. И двамата ти родители са създали прекрасен човек, но не благодарение на тях, а въпреки тях. Моя съвет тази любов да я пазиш за детето си, не се раздавай за баща си, защото той няма да го оцени. Надявам се поне Онзи горе да го направи и остатъка от живота си да го изживееш както наистина заслужаваш.

# 41
Както си решила, тъй направи. Знае ли човек - карма, това- онова, минали животи... не е вредно да направиш някое добро дело, ако все пак не лишиш детето си от това, което му се полага.

# 42
Ако беше нормален баща и дядо, щеше да мисли каква глезотия да купи на внуците. Не да отнема. Жената проявява огромно търпение към човек, който нищо не заслужава. Но нали е "баща".

# 43
  • Варна
Авторке, само не допускай този човек да има каквито и да е допирни точки с детето ти. На дърти години няма да стане загрижен баща и дядо, но като види дебелия край като нищо ще пробва и по тази струна да ти играе. Тогава си спомни хубавичко отношението му към теб и си дай сметка, че дори и да показва интерес, той е измамен и с користна цел. А може да нанесе много травми на дете.

# 44
Хитър наглец, никакъв баща не ти е и нищо не му дължиш. Казвам го като човек бил в подобна ситуация. Направила си предостатъчно и най-глупавото, което може да направиш е под натиска на някаква криворазбрана съвест, да си неглижираш семейството заради спиртосания мозък на този безотговорен човек. Има къде да живее, да си подаде документи за ТЕЛК и да си търси работа, както правят хиляди други хора.

Общи условия

Активация на акаунт