Има ли ми нещо в окото?!

• 670
  • 10
  •   1
Отговори
Здравейте, мами.
Търсих много във форума, но не открих нито подобна тема, нито информация, свързана с нея.
Постоянно имам чувството, че нещо ми е влязло в окото. Търкам, Мия, мигам, клепкам, бърша с мицеларна вода и тампон...и пак и пак , сякаш нещо ме дразни. Ежедневието ми е много натоварено и едвам намирам време за хранене. Казвам го, защото напоследък си дадох сметка, че започвам да чувствам очите си некомфортно преди да почна да ям. И не сядам да ям, докато не ги измия избърша и тн.
Благодаря сърдечно

Последна редакция: нд, 03 авг 2025, 23:12 от Moderator (Nikol)

# 1
Как може все още да не сте отишли на очен? То очите са най-важният орган! Може да е всичко.

# 2
Обикновено такова усещане има, когато излезе нещо като пъпчица на ръба на горния клепач.
Ако усещането се задържи, идете на лекар. Може да си купите изкуствени сълзи или няколко дозички физ.р-р и да промивате, докато идете на лекар.

# 3
  • Down south
Звучи И като сухота в очите, което създава усещане за чуждо тяло.
Офталмолог би дал най-доброто решение.

# 4
?! И пишеш във форум, но не посети офталмолог?

Нищо не капете - а отидете да види лекар какво е станало! Така може да изглежда киста, нараняване на роговицата, тяло попаднало в дълбочина на окото , възпаление и др.

# 5
Работите ли в замърсена среда?

# 6
Работите ли в замърсена среда?
Не. Хоум офис съм в момента.
?! И пишеш във форум, но не посети офталмолог?

Нищо не капете - а отидете да види лекар какво е станало! Така може да изглежда киста, нараняване на роговицата, тяло попаднало в дълбочина на окото , възпаление и др.
В момента съм на легло, заради травма на крака

# 7
  • София
Задължителна е консултацията с офтамолог. И аз съм имала такова усещане. Оказва се възпалена/наранена роговица. Докторката изписва капки и кремче.

Ной-вероятна причина: умора, необходимост от (нови) очила, замърсяване

# 8
Да,консултация с офталмологАко се касае за сухота препоръчвам ви Корнерегел,повече овлажнява окото от капки.

# 9
Благодаря на всички за съветите ви.

# 10
Отидете на лекар! Дори и да е трудно.

При нас такива дразнене се оказа чуждо тяло - при дъщеря ми метална прашинка/незнайно от къде нещо й влезе в окото докато се приготвяше за сън/, а при мен - песъчинка / нещо ми влезе в окото докато се приготвях за работа/. И в двата случая си мислехме, че е просто раздразнено око, нищо не се виждаше.

Общи условия

Активация на акаунт