Помощ - баща ми

• 7 636
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
И алкохолизма е болест между другото, тежка,  нелечима, причиняваща много страдания.
Алкохолизмът е обикновена наркомания. Страданията за наркомана са единствено като не си вземе дозата. За околните са постоянни.

# 76
Аз никого няма да обвинявам. Само ще кажа, че де факто давахме парите за Телка на малкия ... там.
Освен това, се лишихме от доста почивки. Къде от липса на финанси, къде за да може мм да наблюдава баща си.
Абе от много неща се лишихме...
Сякаш все още имам една голяма черна дупка. Сега, като се замисля, това са 5-6 г, което прави 1/3 от брака ни. Мъжът ми сякаш все още се опитва да компенсира, това което ми причини тогава...ама дупката си седи.
Като говоря за обективни причини, които ни разделиха с БНД... подобна ситуация имам предвид, Роки. Не можех да го обвиня за това, което прави, но и аз не можех да приема да съм постоянно неглижирана поради това, тъй че постепенно охладнях и приключих. Rolling Eyes

# 77
  • София
Аз как издържах, не знам. Не само неглижирането, ами и скандалите. Толкова пъти си е изкарвал нервите на мен. Особено след като почина баща му - годината след това имахме към 3 кардинални скандала. Следващата го удари яко на "подмазване" - екскурзии, почивки, концерти...
Ох, кога ще ми дойде акъла на място....

# 78
Момичета, сравнявате несравними неща. При вас става дума за болест. Темата е за човек, който е изоставил детето си и изобщо не се интервсувал от него дори като е било болно.

# 79
  • София
Има подобни нишки и в нашата история. Когато мъжът ми е бил малък, е имал астма и атопичен дерматит. Майка му "си е изтърквала петите' да го носи до болницата при пристъпи. "Бащата" е бил във вечни командировки, като при това /разказано лично от него/ си е криел парите и е заявил на касиерката да не дава пари на жена му. Когато е бил на 8, са се развели. "Бащата" едвам е плащал някаква супер мизерна издръжка по закон.

Все пак да кажа и един голям плюс. Никога не ни е тормозил вербално дядото. Такива да се обажда, да говори, да ни обвинява, че не го гледаме - не е имало никога.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 11:54 от Rockstar

# 80
  • София
Рок, не наследихте ли и едно жилище от този човек, за който ти така страда, че се налагаше, че трябва мъжът ти да обгрижва?

# 81
Това с носенето на храна е безсмислено, после ще я сменя за ракия. С телефона също, най-много да се окажеш с някоя космична сметка. Вземи му една предплатена карта, говори с някой от комшиите да ти се обади, ако той наистина стане зле и спри да му се обаждаш. Ще опита да ти пореве и като се прихване, че няма да му даваш пари ще си намери някой, при когото да работи. Имай напредвид, че сигурно ще изяде къщата и ще се набълбука с бързи, така че посто не си хвърляй парите за този имот. И не му покривай бързите, ако разберат че не те интересува няма да му дават, иначе ще го отнесеш ти. Ако не дай боже си счупи и другия крак или стигне по друга причина до болница или на легло, ще го гледаш, но дотогава трябва да знае, че сам трябва да си бере гайлето. Защото в противен случай ще те изнудва все повече и повече и с парите ти просто ще пие повече. Докато умре. Такива хора са така.

# 82
  • София
Рок, не наследихте ли и едно жилище от този човек, за който ти така страда, че се налагаше, че трябва мъжът ти да обгрижва?
И от това следва, че...
Трябва да забравя всичко и да говоря само положителни неща за тогава? Ми не.

# 83
Никой не я окуражава да вземе от детето си за да даде на пияндето. Но с какво точно право пък Вие и вменявате вина и говорите от името на детето и ? Не знам терапевти дори и по западен модел с такъв агресивен подход към пациенти. Вменяването на допълнителна вина на човек , който вече се чувства виновен нито е помощ, нито е правилен подход .
Напротив, точно я окуражавате вместо за детето, да дава за оня. Много сте ларж на суперлативи зад мониторчето. Авторката има абсолютно учебникарски проблем да търси одобрението на баща си, след като не го е получила като малка - а вие тука я изкарахте за орден за храброст и Нобелова награда за мир. Вместо да стимулира нечий алкохолизъм, по-умно ше похарчи парите за бонбони и терапевт.
Ако беше мъжът й пияндурник, съмнявам се, че щяхте да сте толкова възхитени от нейната жертвоготовност да спонсорира алкохолизма му.

Нали знаеш, на чужд гръб и сто тояги са малко.
Някой ще малтретира майка ми, а аз трябвало да се грижа за него.
Смея се.
Никакво внимание към такива плужеци.
Авторката е за психолог.
Орден заслужава, ама не за мир и храброст, а за простотия.
Въобще пълна драма куин. Жена, която ако няма проблеми, сама ще си ги създаде, вместо да си живее живота.

# 84
Без да ходя много далеч, дъщеря ми също помага финансово на баща си. На 22 е. Ако и кажа нещо, отговаря "Мамо, писнало ми е от него, но ми е баща. Не съм си го избрала аз". Та такива случаи много.

# 85
  • София
И от това следва, че...
Трябва да забравя всичко и да говоря само положителни неща за тогава? Ми не.
Нищо не следва. Просто пример. Много ти беше криво, когато трябваше мъжът ти да се грижи, но и ти беше криво, че други хора с цел придобиване на имот искаха да го гледат.
Надявам се, че си щастлива с изборите си. За ме не са ОК и от там съдя, че съветите, които даваш не са в ред.

# 86
  • София
Аз не давам никакви съвети, освен за твърдата сума.
Пък онази история с ония хора, дето живееха при него се оказа съвсем друга... Както и да е.
За избор - тогава нямах никакъв. Всичко си реши и избра мъжа ми.
А, единственият избор, който успях да направя и то с много усилия, беше да откажа да го гледам аз. Защото мъжът ми и това се опитваше да ми наложи в един момент, докато бях в майчинство със второто дете.

# 87
  • София
Ти си знаеш Рок. Никой не е длъжен да гледа чужди родители, но е гадно да спира детето им да ги гледа, а после да се възползва от имота.

# 88
Верно някои се държите отвратително. От къде я зареждате тая злоба? Има и цивилизован начин да споделите мислите си, без да вменявате вина и без пасивна агресия. Ако се зачетете няма ни един коментар, който да казва "давай му колкото имаш, не мисли за детето си".

# 89
Никой не е длъжен да гледа чужди родители, но е гадно да спира детето им да ги гледа, а после да се възползва от имота.
Какво значи да се възползва от имота?

Общи условия

Активация на акаунт