Помощ - баща ми

• 7 626
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Просто пишете отвратителни неща. Разбираемо е да и пука на авторката. Все пак тя е нормална и изпитва емпатия към човек, който е свързан с нея, макар че той не го заслужава.
Ън, много си груба не само в тази тема.
Авторката, определи си някаква сума, която няма да те натоварва, за да ти е спокойно и това е. Ако той не желае да си помогне, няма как.
Направила си достатъчно с документите и с това, че му плащаш сметките. Провери дали ще получава помощ за отопление, за да не увиснеш с големи сметки.
Не всички заслужават да са родители, но както се случва да има трудни деца, така и гадни родители. В крайна сметка всеки решава за себе си как да постъпи. Авторката е решила въпреки всичко да помогне, което не я прави глупава, мека, безотговорна майка и пр., а просто емпатичен човек.

# 61
Съвет не бих могла да ти дам, но историята ми е позната. Аз се лишавах доста но помагах, не съжалявам.
Ако става дума за родител, който те е обичал и е участвал в отглеждането ти, много ясно. Дори не говоря да е бил основният отглеждащ родител, признавам и баща, който поема грижите за детето понякога (през някой и друг уикенд), купува му някоя дрешка, проявява някаква топлина. Ама без хич, както в случая на авторката?
Също така, от твоята тема знаем, че още нямаш деца, т. е. лишенията са били само за теб, не си лишила едно малко същество, което само на теб чака, защото за разлика от дядо си не може да се хване на работа и да си изкара пари.

# 62
  • София
Трябва да спасиш себе си. Спешно намери психолог или нещо такова.
Мъжът ми така се захвана с баща си, след години прекъсване на отношенията.
Не е бил алкохолик, разви Алцхаймер, но историята беше подобна - никога не се е интересувал от сина си. Мъжа ми го мъчеше съвестта, ходеше там, плащахме на гледачка. Нашите отношения доста се развалиха покрай това. Доста тежко беше психически за мм, пък и за нас.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 15:14 от Rockstar

# 63
Аз съм взела решението си и няма да отстъпя и йота. Помощ за храна и сметки. Минимумът. Повече не.
Напълно осъзнавам ситуацията, безспорен факт е, че си нося травмите от детството, които макар работени в терапия, в случая се обаждат наново. Не ми носят негативна емоция вече, мога да говоря за тях спокойно. Просто е останала част от мен, която се жегва. И да, ще заделя някаква сума пари, ако може патронаж - може, ако не ще купувам основни хранителни продукти и ще видя как ще стигнат до него. От малка имам проблем с добротата. Т.е. винаги съм била човек, който съчувства и иска да помогне. Да знам, че на едни е много, на други никога и според заслугите. Знам, че не мога да спася онзи, който не иска да бъде спасен.
Помощ за отопление получава, така че да се оправя с това. И пак си повтарям, че е в трудоспособна възраст и при желание от негова страна, може да си намери нещо подходящо.
Това с басейнът беше пример. Разбира се, че ще заведа детето си на басейн, исках да изобразя, че понякога в мен нахлуват мисли/угризения, свързани с това, че той живее с 2лв, аз не му купувам храна, а да кажем си позволявам глезотия. Човек е редно да се научи да контролира демоните в главата си. Моите ме навестяват понякога.
Понякога, семейната ни история ни застига, колкото и да сме се откъснали от нея. Прави се, че съм мека като човек и характер и поради това, в случая имах нужда да споделя и да "чуя" мнения. Това ми действа много добре. И ви благодаря, за което.

# 64
  • ☀️София / London🌂
Аз на мястото на детето ти, нямаше да се гордея с майка като теб.
Може да звучи грубо, но да издържаш алкохолик, който пет пари не дава за теб... Не знам, не знам...
Хайде почна се, типично по български -когато някой е паднал на земята няма да подадем ръка, а ще го сритаме да му е още по-гадно. Детето нямало да се гордее с нея като майка,как въобще може да пишете подобни гадости. Трябва задължително да я жегнем където най-боли нали?

# 65
  • София
Ако възрастният не ти е вкъщи, децата най-малко разбират за какво става въпрос.
Моите почти не помнят какво се случваше.

# 66
Хайде почна се, типично по български -когато някой е паднал на земята няма да подадем ръка, а ще го сритаме да му е още по-гадно. Детето нямало да се гордее с нея като майка,как въобще може да пишете подобни гадости. Трябва задължително да я жегнем където най-боли нали?
Какво му е типично по български? И да не би да е лъжа? Ако отиде на терапевт - по западен модел - ще чуе същото. И да, тя ощетява детето. Пияндурникът предпочита да даде за алкохол, вместо за хляб. Така хляба го купува тя. И всеки лев, даден на пияндурника, му помага да си пияндурства. Всеки лев за пияндурника е лев по-малко за детето на авторката.
Ама давайте, окуражавайте я.
Да се кръсти авторката, че пияндурникът получава помощи за отопление, че иначе тя щеше бая зор да види с това 'минимално' поемане на сметките.

# 67
Съвсем не си мека, голяма сила се иска да помагаш на баща си алкохолик. За мен това е правилното. Никой няма право да те съди и вменява чувство на вина, обратното, ти си герой!

# 68
Мда. Само че ако той беше истински баща, не все едно донора, от който майката е родила.

# 69
  • ☀️София / London🌂
Какво му е типично по български? И да не би да е лъжа? Ако отиде на терапевт - по западен модел - ще чуе същото. И да, тя ощетява детето. Пияндурникът предпочита да даде за алкохол, вместо за хляб. Така хляба го купува тя. И всеки лев, даден на пияндурника, му помага да си пияндурства. Всеки лев за пияндурника е лев по-малко за детето на авторката.
Ама давайте, окуражавайте я.
Да се кръсти авторката, че пияндурникът получава помощи за отопление, че иначе тя щеше бая зор да види с това 'минимално' поемане на сметките.
Никой не я окуражава да вземе от детето си за да даде на пияндето. Но с какво точно право пък Вие и вменявате вина и говорите от името на детето и ? Не знам терапевти дори и по западен модел с такъв агресивен подход към пациенти. Вменяването на допълнителна вина на човек , който вече се чувства виновен нито е помощ, нито е правилен подход .

# 70
  • София
Аз никого няма да обвинявам. Само ще кажа, че де факто давахме парите за Телка на малкия ... там.
Освен това, се лишихме от доста почивки. Къде от липса на финанси, къде за да може мм да наблюдава баща си.
Абе от много неща се лишихме...
Сякаш все още имам една голяма черна дупка. Сега, като се замисля, това са 5-6 г, което прави 1/3 от брака ни. Мъжът ми сякаш все още се опитва да компенсира, това което ми причини тогава...ама дупката си седи.

Последна редакция: нд, 30 май 2021, 10:15 от Rockstar

# 71
Никой не я окуражава да вземе от детето си за да даде на пияндето. Но с какво точно право пък Вие и вменявате вина и говорите от името на детето и ? Не знам терапевти дори и по западен модел с такъв агресивен подход към пациенти. Вменяването на допълнителна вина на човек , който вече се чувства виновен нито е помощ, нито е правилен подход .
Напротив, точно я окуражавате вместо за детето, да дава за оня. Много сте ларж на суперлативи зад мониторчето. Авторката има абсолютно учебникарски проблем да търси одобрението на баща си, след като не го е получила като малка - а вие тука я изкарахте за орден за храброст и Нобелова награда за мир. Вместо да стимулира нечий алкохолизъм, по-умно ше похарчи парите за бонбони и терапевт.
Ако беше мъжът й пияндурник, съмнявам се, че щяхте да сте толкова възхитени от нейната жертвоготовност да спонсорира алкохолизма му.

# 72
Как не ви омръзна да използвате и повтаряте толкова обидни думи? Себе си обиждате. И алкохолизма е болест между другото, тежка,  нелечима, причиняваща много страдания.

# 73
Въпросният баща ще те търси докато откликваш. Ако спреш, ще се пренасочи към някой друг. Щом си решила да помагаш с месечна минимална сума, добре. Просто наистина си постави някакъв лимит, защото този тип отношения са токсични и от това да направиш жест на добрина се превръщат в нещо много отвратително на емоционално ниво за помагащия.

# 74
  • София
Ама наистина да е твърда сумата! Само сметки и храна. И никакво превишаване от жал или кеш на ръка.

Общи условия

Активация на акаунт