Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 988
  • 802
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Витамин Д не го усвоявам.  Приемах по 5 000 IU на ден за около 2 месеца, после правих почивка и е едва на долната граница. ТОва обаче е най - добрият ми резултат от две години насам. При предишната си неуспешна бременност установих, че витамин Б6 ми е също под норма. Почнах да го пия и сега е около средата. ТОва изследване си пуснах съвсем малко преди да разбера, че съм бременна. Сега не знам дали да продължа да ги пия в големи дози или да изчакам да вляза в 4-ти месец. От един месе ц вече нищо освен фолат не съм пила и се страхувам, че съвсем са се сринали. Питах един доктор, но той не беше фен на витамините. Опитвах да запиша час при Сигридов, но за сега не успявам.
Vitamin B6    EP*-LP          14.0        µg/L      5 - 30      HPLC
Специфични протеини, витамини
25-OH-Vitamin D    S          34.1        ng/ml      32 - 80      ECLIA

# 106
а кой ти каза изобщо да «си почиваш » от вит Д ! При положение че не го усвояваш за каква изобщо почивка говориш ! Пий си вит Д по 5.000 единици на ден всеки ден и след месец контрола , пий в6 по 10 капки на ден , в12 също трябва да е 700-800 ( което е над горна граница споредтнашите лаборатории ) и фолат метилиран . Наваксваш си дефицитите , никакъв 4 ти месец ! Мозък на бебето няма да чака да се развива Wink почвай ! Нее вредно не знам кой ти каза чее

# 107
  • София
Мерси, Бочинка. От това се притеснявах, хем от недостиг на важни витамини да не навредя на бебето, хем с големи дози също нещо да не му направя. СЕга съм в 10 г.с. и ще започна отново да си ги пия.

# 108
няма да му навредиш , пий , и никакви такива «Да си почина »

# 109
Момичета, по колко мкг фолиева (метилирана) са ви казали да пиете?

# 110
  • София
Фолат пиех по 2 защото бях бременна с близнаци и те дърпат двойно.

Аз бях с компенсирани дефицити преди да забременея. 4 различни доктора ми бяха казали да пия само фолат и витД до края на 3м. Едва след това да почна с останалите витамини.

Ако бях с дефицити на витамините щях да пия всичко необходимо.

# 111
Малко извън темата ,но не мога да отговоря на една дама от форума ,във връзка с въпроси за проф.Лисичков Wink
@mumuto0o
Не мога да ти отговоря на лично съобщение ,защото вх.ти кутия е пълна Wink

# 112

На мен 2 х 400 - неофолик мета. После Сигридов каза, че неофолик мета не е най-чистия вариант и асистентката му ми препорача Метил Фолат на Нау Фудс от 1000 мкг.

Но аз си мисля, че това ми идва ту мъч (особено заедно с още 200 мкг от мултивитамините) и ще се върна на неофолик мета (Денис от групата за витамините каза, че неофолик мета изобщо не е по-лош вариант).

Защо, на теб колко са ти изписали?

# 113
2× 400 неофолик мета, ама се чудя дали не е твърде висока доза.

На мен 2 х 400 - неофолик мета. После Сигридов каза, че неофолик мета не е най-чистия вариант и асистентката му ми препорача Метил Фолат на Нау Фудс от 1000 мкг.

Но аз си мисля, че това ми идва ту мъч (особено заедно с още 200 мкг от мултивитамините) и ще се върна на неофолик мета (Денис от групата за витамините каза, че неофолик мета изобщо не е по-лош вариант).

Защо, на теб колко са ти изписали?

# 114
  • София/Севлиево
На мен Кременски при бременност ми каза 1200 мг да вземам,но ми се стори много.В първи триместър вземах по 800 Неофолик плюс около 100-200 от витамините,сега съм на 400 мг Неофолик и пак 100-200 от витамините.Като свърши  Неофолика ще си остана само с дозата от витамините(даже не ги пия всеки ден,че много ми се гади от тях).

# 115
аз лично си пия само по 400 защото дори с мета фолат ми излиза над горна граница . Според мен много лекари назначават двойни дози е така за всеки случай с то дори с нашата мутация нее много необходимо и всичко трябва просто да се следи. Например Вит Д много лесно ми спада. Пия по 5000 единици всеки ден и последно го намалих на 5000 по 3-4 пъти на седмица което пак нее малко и ми спада. Та сега пак го качих на всеки ден. И Б 12 по същата схема преди бременност държах много добро ниво. Почнах да пия по 3-4 пъти по 1000 мг и спадна брутално та пак си го вдигам на всеки ден, общо взето следенето му е майката.

# 116
Ще взема да пусна изследвания и да не гадая. Макар че нито 1 лекар не се е сетил да ми спомене Unamused
Какво точно изследвате вие?

# 117
Е те масово това правят , но за сметка на това вчера дадох съвет в групата на месеца в който чакам бебе и ме нападнаха 300 жени че ще отровя момичето с вит Д 🙄Много малко лекари се занимават да следят витамините , аз пускам фолат в серум . В момента например ми е Над горна граница но Сигридов каза че ако пия фолат а не киселина , е ок защото не се тровиш . Но напримерн ако взимах не 400 а 800 щеше да ми идва повечко . Отделно зависи нали дали е 1или 2 бебета

# 118
  • София
Едно време като не е имало метилирани форми и са изписвали по 10 хапчета фолиева киселина, в последствие са разбрали че това не работи и са почнали да изписват Мета форми. Много лекари обаче не са си опреснили знанията и си карат на спомени от следването.

Също така много не знаят, че за да работи добре клетъчния метаболизъм трябва да се приемат и двата витамина, участващи в метилиращия цикъл - и Б9 и Б12, и ако единият от двата е в дефицит, целия процес не работи.

Така че изследвайте и двата витамина и компенсирайте и двата едновременно. В комбинираните витамини за бременни има достатъчно Б9, но не и Б12.

# 119
И да добавим че не всички комбинирани имат В9 под формата на фолат а по скоро е фолиева киселина Simple Smile Така че и тук трябва да се внимава , Изрично ме предупредиха че пренаталните за хора с гените ща неусвояване са малко под въпрос , 1 во заради фолиевата киселина а не фолата , и второ ниските дози именно на в12 и Д най вече

Общи условия

Активация на акаунт