Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 496
  • 802
  •   1
Отговори
# 90
Благодаря! Утре имам час при нея и искам да бъда подготвена. Ще си взема и всички изследвания, които съм правила до сега.

# 91
не мисля че някой ще ви отговори точно на въпроса ! За това се пускат изследвания . Аз имах токсичност и дълго време се чистих ! И почнах фолат точно при подготовка за трансфер

Ахаа, а как се казва изследването, което показва токсичност? Всмисъл - какво се изследва по-точно?

Също, момичета, искам да ви попитам нормално ли е 8 дена след спирането на Кринона и след като АГ дори ме почисти, още да имам (макар и по-малки) бели остатъци от него? Притестявам се да не са гъбички. Иначе няма мирис. Вие колко време след спирането имахте още от гела? И дали цитонамазката, която Вецев ми взе на БХС би трябвало да покаже, ако има бактерии и гъбички?

P.S. Сега четох за ново изследване, според което и големи количества на фолати (метилираната ФК) и Б12 имат връзка с по-голям риск от аутизъм.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 15:17 от Alaskata

# 92
Нормално е да имаш от кринона да ! Изледването си е за витамините . Фолат в серум

# 93
Нормално е да имаш от кринона да ! Изледването си е за витамините . Фолат в серум

А Бочинка, на теб какъв резултат на фолат в серум (предполагам това е Б9) ти сигнализира, че имаш токсичност от обикновената фолиева?

На мен ми бяха такива резултатите след няколкомесечно взимане на ИНОФОЛИК сашета. Не знам това дали говори за токсичност? Ох, много забих...

Vitamin B6   EP*-LP        13.0       µg/L     5 - 30     HPLC
Витамин В12   S        267.7       pmol/l     145 - 569     ECLIA
Фолиева к-на   S        36.87       nmol/l     8.83 - 60.80     ECLIA
Homocysteine   S        7.9       umol/L     0 - 12     Enz

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 19:02 от Alaskata

# 94
Токсичност е когато е над горна граница , ти нямаш никаква токсичност, обаче В12 и В6 ти е мега зле

# 95
Токсичност е когато е над горна граница , ти нямаш никаква токсичност, обаче В12 и В6 ти е мега зле

Знам, това беше малко преди да забременея. Сега даже са над.

Vitamin B6 EP*-LP 59.0 μg/L 5 - 30 HPLC
 Витамин В12 S 606.9 pmol/l 145 - 569 ECLIA

А как така си имала токсичност от обикновена ФК, след като не я усвояваш? Принциът не е ли че при мутация за неусвояване има дефицит?

# 96
е сега сама си противоричиш Simple Smile Точно това че аз НЕ я усвоявам а значи фолиевата киселина се трува в черния ми дроб . Става токсична . За това се пие Фолат , той не се натрупва и се усвоява от организма . И не минава през черния дроб .
Изследванията са ти ок сега и избщо не са ти много над ! В12 трябва да е 800 а в6 така е ок .

# 97
  • София
Момичета,не съм бременна,но плануваме в близко бъдеще да почнем с опитите,изписан ми е Иногинол зареди мутация в гена  за MTHFR A1298CC
В този ред на мисли  ,никога през живота ми не са ми засичали кисти на яйчника,забременях бързо,първия път дори непланувано,но бях на 24 и 25 години,вече съм на 30 и може и да са се променили нещата , реших да почна с този Иногинол,но сега се чудя дали да не взема отделно активната съставка  и фолат,дали фолиевата киселина би ми се натрупала от този Иногинол?Пише,че усвоявам на 30-40% фолиевата
С успешната бременност се бяхме фокусирали върху други неща и честно казано изобщо не съм се интересувала,следеше ме Сигридов и съм пила каквото той ми е изписвал.Б12 не беше метилирана доколкото помня (Vitamin Raw на Garden of Life),дори го вдигнах доста бързо,когато тръгна да пада.

# 98
аз имам тоя ген и нищо освен фолат метилирана форма не пия и не виждам смисл и изобщо за първи път чувам за някакъв иногилот , но ако има фолиева киселина в него не го пий. Витамина който си пила на гарден е с фолат и е ок за прием

# 99
аз имам тоя ген и нищо освен фолат метилирана форма не пия и не виждам смисл и изобщо за първи път чувам за някакъв иногилот , но ако има фолиева киселина в него не го пий. Витамина който си пила на гарден е с фолат и е ок за прием

В иногинола има фолиева киселина, както и в инофолика.
По добре си вземи отделни витамини -в метилирани форми.

# 100
  • София

В иногинола има фолиева киселина, както и в инофолика.
По добре си вземи отделни витамини -в метилирани форми.
Благодаря и аз не го бях чувала този Иногинол,със сигурност ще търся витамини в метилираните им форми,и ще пусна преди това изследвания ,да видим откъде стартирам.

# 101
Аз поне 6 месеца пих иногинол.... Ве знаех, че не усвоявам фолиевата. Забременях месец след като го спрях. Дано не стане проблем, че сега го мисля и това Sad

# 102
Малко по малко се филмирайте , особенно ако е спрян навреме

# 103
  • София
При недостиг на витамини Д, В12 и В6 след 4 - ти месец ли започвате прием, за да го компенсирате или може и по - рано? Някъде бях чела, че до четвърти месец само фолиева киселина/ фолат се приема, а и докторите само това ми казват да пия.

# 104
как така след 4 ти месец ? Още преди бременност или веднага щом си разбрала за дефицита си

Общи условия

Активация на акаунт