Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 489
  • 802
  •   1
Отговори
# 75
Ели за фолиевата и аз съм чела.
За магнезия за пръв път чувам.
Лично той ми е изписвал диаспорал по 2 пъти на ден.Явно това е нещо ново,или поне пред мен не е споменавал.

# 76
Не мога да каза за какви дози става дума , така си плащи хората от време на време . Аз му казах че пия магнезий ток каза ок ! Той си е на някакви факсове понякога . За фолиевата не знам за аутизма чесно . Едно време Сигридов на всички обесняваше че ако пият магнезий ще имат аутист , ама тва си е чиста вода идиотизм защото цял свят бременни го пият . Ако ви интересува повече в търсачката на сигридовската група в ФБ търсете там има дами на които това е казвал . В Европа ( не говоря за нас БГ че ние сме малко Не до европа ) Всички пият магнезий ! Той дества многоо добре на матката , защо да пиеш нош па ако магнезия е по добро нещо

# 77
Момичета, "внимавайте" какво гледате и коментирате в фб групата за Сигридов, че онзи ден админката е ограничила една позната, защото под публикация от рода на " Кой лекар да избера от МЦ Сигридов" ,тя е коментирала, че препоръчва еди кой си, защото от другия не е с добри впечатления и бам веднага са я ограничили да коментира и поства. Толкова безумно ми се струва всичко. Не знам какво очакват тези хора....

# 78
Сега се стреснах от това за фолатите Flushed
За колко високи дози става дума? Май ще си сваля.дозата от 800 на 400 мкг, т.е. по 1 таблетка. И се замислих дали да не спра Б12.
Вие пускали ли сте изследвания за нива на тези неща? И какво точно изследвате?

# 79
  • София/Севлиево
Б12 го изследвах преди да почна да го вземам и бях с начален дефицит.От около 10 дни вземам по 1000 мг обаче при ново изследване не знам доколко ще отчете вярно,т.к.по-принцип нали се спира за няколко дни и се проверява.Другите ми бяха наред.

# 80
само че пак идва една каша че почвате да бъркате фолат с фолиева киселина ! И ние говорим за Киселината и Аутизма с НЕ фолата . Фолат се усвоява и НЕ се натрупва ! Фолиевата киселина се натрупва и Е токсична.

# 81
само че пак идва една каша че почвате да бъркате фолат с фолиева киселина ! И ние говорим за Киселината и Аутизма с НЕ фолата . Фолат се усвоява и НЕ се натрупва ! Фолиевата киселина се натрупва и Е токсична.

А ако си пил обикновена фолиева 2 месеца преди забременяването и после метилирана, дали пак има опасност от аутизъм... Или се говори за евентуален риск само ако я пиеш по време на бременност. Защото аз се тъпках с Инофолик сашета почти година преди забремеменяването!

# 82
не мисля че някой ще ви отговори точно на въпроса ! За това се пускат изследвания . Аз имах токсичност и дълго време се чистих ! И почнах фолат точно при подготовка за трансфер

# 83
Момичета мисля,че става въпрос за дефицит на фолиева киселина.Когато има дефицит мисля се свързва с аутизъм.Понеже много момичета не правят изследвания дали имат мутации и пият обикновена,при което не я усвояват и съответно все едно нищо не са пили.Така си го обяснявам аз.

# 84
  • София
Абе какви са тия паники които всявате!

Премерете си нивата на витамините, ако сте с ниски стойности - компенсирайте ги. Ниските нива на Б9 и Б12 водят до дефекти на невралната тръба при плода, при вас - до неврологични проблеми, вкл. депресия. Ако имате мутации, вземате метилирани форми в количества, които да компенсират нивата. Високите дози могат да доведат до свръхметилация, но в много редки случаи. Истината е в баланса, затова стойностите трябва да се следят.

Относно магнезия - при бременност ако имате контракции или скъсяване на шийката ще пиете магнезий и ще се молите да подейства, защото в противен случай ще трябва да ви го наливат венозно. Затова лекарите го изписват след 20гс, понякога и по-рано, ако е необходимо.

Относно аутизма - еми учените все още не знаят кое го предизвиква и какво го провокира. Хиляди неща може да са, можем само да гадаем.

# 85
Момичета моля ви НЕ фолиева КИСЕЛИНА а ФОЛАТ ! Много ви моля

# 86
Момичета, бихте ли ми помогнали с разчитането на тези мутации, тъй като пуснах и допълнителни.
В 19г.с, на аспирин+фракси, само дясната артерия е на горна граница.

Благодаря ви предварително

# 87
Здравейте, някой знае ли колко горе долу излиза прегледа при проф. Паскалева? Колко пари ориентировъчно ще трябва да си приготвя? Благодаря!

# 88
Здравейте, някой знае ли колко горе долу излиза прегледа при проф. Паскалева? Колко пари ориентировъчно ще трябва да си приготвя? Благодаря!
Аз ходих края на март и ми беше ок. 150 лв. може и по-малко да е било, заедно с допълнителните изследвания, които прецени, че трябва да пусна.

# 89
Аз дадох 212 лв за консултацията с нея и изследванията .

Общи условия

Активация на акаунт