Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 637
  • 802
  •   1
Отговори
# 375
ако са контракции ще се втвърдява целия корем а не само част от него долу , в крайна сметка тя матката в тоя срок е доста по голяма от ниско долу Simple Smile Аз имах такова нещо точно час преди прегледа при Вецев и нямах контракции , Вецев си ми е виждал когато имам .

# 376
Момичета,
аз съм в 16 седмица и от два дни понякога, като легна, усещам как долната част на корема ми в областта  на матката отляво се втвърдява като лека подутинка, а от другата страна си остава нормално и меко. Като стана и се раздвижа и пак легна - тази подутинка изчезва. Някой има ли идея какво е това - не вярвам да е бебето, защото то май е твърде малко, за да усещам къде се е позиционирало.
.

Това си е чиста контракция.И при мен се получава същото, и съм на магнеро и но шпа.

Дами обръщям се към по запознатите,
Тъй като от вчера съм с кървене в 22гс, получих едно пръскане на кръв което мисля беше вследствие на контракция и възбуда.
В момента съм на системи.
Отделно съм на терапия-Аспирин протект, Фракси, Флебодия,Алеркт, магнерот, утпогестан ваг.Няма да изпадям в подробности.
Наблюдаващата ми по ЖК аг мисли, че от контракциите се получава кървенето, а Аг което ми постави терапията и ме следи-каза да спра Аспирина, и ако ще пускам изследвания за рязреждане на кръвта да пропусна и Фраксито, но не ми спомена какми са точно изследванията който трьбва да направя, тъй кято обмисляхме да пътувам до София и там да ми ги направят, но впредвид контракциите ще изчакаме до следващатя седмиця дя пътуваме.
Ох дано сте ме разбрали, доста съм объркана и не знам какво да правя.
Моля за мнения

# 377
при кървене винаги се спира аспирина . Изследванията да ви каже той какви иска , анти Ха ли , аптт ли , какво точно , моя искам само анти Ха и Аспи тест например

# 378
  • Harmonia Mundi
Момичета,
Една вест за Клексан-а. От 01.06.2021 се реимбурсира 25% .
Не знам дали вече не е обявено в групата  (може да се добави на началната страница на следващата тема. Това е голям пробив за бременните с тромбофилия).
Днес бях при личната, която ме праща при съдов хирург, защото пътеките в момента са само за Стенокардия I20.0, I20.1; Хронична исхемична болест на сърцето I25.5; Белодробен емболизъм I26.0 + Флебит и тромбофлебит I80.0, I80.1, I80.2 и трябва той да издаде протокол.  Личния лекар ще може да издава рецепти за три месеца и няма да се налага да се ходи за редовно заверяване. Ще пиша допълнително, като заверя рецептурната книжка.

# 379
аз съм ходила при съдов и нямам такива неща от пътеките , съответно нищо не се покрива , и доста жени са така . Най много да настане отново хаус и да няма ептен клексан в аптеките

# 380
  • Sofia
Момичета,
аз съм в 16 седмица и от два дни понякога, като легна, усещам как долната част на корема ми в областта  на матката отляво се втвърдява като лека подутинка, а от другата страна си остава нормално и меко. Като стана и се раздвижа и пак легна - тази подутинка изчезва. Някой има ли идея какво е това - не вярвам да е бебето, защото то май е твърде малко, за да усещам къде се е позиционирало.

По това време на първата ми бременност ми се случваше същото. В легнало положение долната част на коремът ми се втвърдяваше (понякога отдясно, понякога отляво, понякога в средата), не беше болезнено, и след няколко секунди се отпускаше. Със сигурност не беше бебето, а втвърдяване на мускул. Не беше издуване, а точно втвърдяване. Когато се консултирах с АГ-то ми, тя ми каза, че са подготвителни контракции и ми изписа Магнезий. Не беше нищо обезпокоително.

Да, четох, че са нормални за втория триместър тези контракции. Само че при мен става и по-подуто. Ами ще питам д-р Вецев вдругиден и ще пиша Simple Smile
Същото беше и при мен : коремът не се втвърдяваше плосък. Като започне да се втвърдява (а това ставаше за секунди) се получаваше и издутината, която оставаше така докато не се отпусне мускула. При мен определено беше мускулно. И да, задължително си питай АГ-то.

Bochinka, не съм съгласна. При контракции се втвърдява само мястото където е матката. А в 16г.с.матката, все още не се е разтегнала толкова, че да говорим за целия "корем". Под "долната част" имам предвид под и около пъпа.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 19:00 от Brin de muguet

# 381
За съжаление, ако тромбофилията ни не е официално призната от медицината, няма как да се реинбурсира, та дори и 25%. А на повечето от нас не е. Според масата лекари си ги бием тия инжекции за кеф.

# 382
Момичета, ще си пускам контролни изследвания за щитовидната жлеза, но в момента съм на антибиотик и кортикостероиди след хистероскопия. Мислете ли, че лекарствата ще окажат влияние или да изчакам, като спра да ги приемам?

# 383
За съжаление, ако тромбофилията ни не е официално призната от медицината, няма как да се реинбурсира, та дори и 25%. А на повечето от нас не е. Според масата лекари си ги бием тия инжекции за кеф.
Да така е един по възрастен  АГ се изказа така пред мен - МММ ТО СЕГА Е МНОГО МОДЕРНО С ТОЗИ ФРАКСИПАРИН ВСЯКА ВТОРА СИ ГО СЛАГА ВЕЧЕ НИЩО ОСОБЕННО. Много се ядосах от уважение към професията му си замълчах но ми идеше да му изкрещя - Да бе да да ела ти се боди през ден. 7-8 месеца.

# 384
Кефче вика а , да загубиш 1-2-3 бебета и да си целия посинен и да нямаш живо място . Кеф . Тва да нее кокаин и хероин бе , една така ми каза АГ от ТОКУДА ! щях да я притрепам

# 385
Онзи ден кардиоложката, при която бях за консултация изказа подобно мнение и че преди само жените със сменени клапи на сърцето са си слагали НМХ.

# 386
Да, а аз за кеф си давам по 500 лв на месец за лекарства откакто съм бременна.Моя мъж просто е пристрастен към пръскането на пари и не мине ли да ги остави в аптеката, не може да заспи🤪
И като почнат с някакви призиви по телевизията Направете го сега, раждайте деца, смях...Сега какво се очаква да тръгна да обикалям и да се моля да ми пишат фалшиви диагнози, че да мога да получа великата помощ за лекарствата ли
...

# 387
  • Harmonia Mundi
Причината да разбера за реинбурсирането е фонда. Пуснах да си покрия остатъка по лимита за медикаменти и ми пратиха мейл, че за клексан искат рецептурна книжка...

Нито една от посочените пътеки не е за тромбофилия, но определени мутации повишават възможността за белодробна емболия и артериални тромбози.
Аз имам такава мутация. И смятам да опитам.
А това, че реинбурсирането ще направи така, че да липсва клексан в мрежата не е никак вярно. С или без реинбунсиране потреблението няма да се промени.

Просто би било добре, особено за жени, които за поредна бременност трябва да покриват всеки месец по 215 лв... а някои на 0.6 и повече...

# 388
какви са ти мутациите ?

# 389
  • Harmonia Mundi
какви са ти мутациите ?

Хомозигот 4G/4G
Хетеро Prothrombin G20210A1
Хомозигот MTHFR C677T

Общи условия

Активация на акаунт