Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 637
  • 802
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Bubble- аз пускам щитовидните хормони, Б12, фолат, хомоцистеин и витамин Д и др. в Кандиларов, защото има много изгодни ваучери с намаление в един сайт, не знам , за да не е реклама, как да го посоча тук. Затова, ако искаш ще пиша на ЛС или някой да даде жокер в скрит текст ли да е, ако представлява интерес. Simple Smile
Знам го сайта ,не мисля че ще е реклама ,ако го споделим Омед ,нали?Ако е в противоречие с правилата,веднага ще го изтрия,но то по тази логика и имена  на лаборатории не трябвада си споделяме,на лекари дори ...
 Благодаря ,че ме подсети да погледна!

# 361
Да, права си, сигурно е така.
Този е сайта, който каза, на мен ми е изгодно.
Радвам се, че бях полезна!

# 362

Здравейте,
На терапия съм от 04 май 0.4 фраксипарин.
С мутации pai4g/5g, mthfr, Factor V laiden.
Бременност 8г.с+5
Аг ми назначи тези изследвания за проверка на терапията. Сега предстои да правя следваща. Обаче чета тук и във фейс непрекъснато и се споменава aptt и ddimer. Бихте ли ми дали малко повече инфо кое за какво е, и дали има нещо друго, което редовно трябва да следя. Скоро ще правя консултация с хематолог.
Благодаря

# 363
Девойки, аз съм с нов проблем. От 2-3 дни на мястото на убождане с фраксито кожата леко се зачервява- става като петно с диаметър около 2 см и на другия ден сърби. Не става синина, просто зачервено като възпаление. Минава за 2 дни. Чудя се дали нещо не развивам алергия. Някой с подобни оплаквания?

# 364
  • София
Мериш еозонофили и ако са повишени, сменяш с Клексан.

Мимоза, д-димер и фибриноген почнах да меря към 15гс. Аптт не е от значение.

# 365
Вчера правих ПКК, еозинофилите са съвсем в норма....

# 366
На мен един път ми се беше случило 2 месеца ми стоя зачервен участък, като огромна плюска хахах, от фракси, сърбеше, минаваше, пак сърбеше и избягвах да поставям наоколо (в паласките отдясно). Мина и после спокойно си ползвах мястото за клексан (вече нямаше фракси на пазара).
Нямах повишени еозонофили, другаде не ми се беше случило така.. никаква идея нямам защо беше се случило, но до отмина. Спокойно!

# 367

Те не се повишават веднага. Отнема време. Пусни пак след няколко седмици, ако продължава сърбежа.

# 368
Момичета,
аз съм в 16 седмица и от два дни понякога, като легна, усещам как долната част на корема ми в областта  на матката отляво се втвърдява като лека подутинка, а от другата страна си остава нормално и меко. Като стана и се раздвижа и пак легна - тази подутинка изчезва. Някой има ли идея какво е това - не вярвам да е бебето, защото то май е твърде малко, за да усещам къде се е позиционирало.

# 369
абсолютно нормално е да е бебето Simple Smile

# 370
  • София/Севлиево
И според мен е бебето.

# 371
И аз имам същата подутина от бебо е според мен. Аз съм в 17+2 долу горе сме по едно и също време. Даже днес докато си лежах и си сложих ръката от ляво там където е бебчо и усетих, коремът ми трепна в първият момент си помислих че си въобразявам но не след малко усетих втори, после трети път. И разбрах бебо ме поздравява 🥰 за първи път. А вие в коя г.с.  усетихте  вашето бебче ?🙂
Момичета,
аз съм в 16 седмица и от два дни понякога, като легна, усещам как долната част на корема ми в областта  на матката отляво се втвърдява като лека подутинка, а от другата страна си остава нормално и меко. Като стана и се раздвижа и пак легна - тази подутинка изчезва. Някой има ли идея какво е това - не вярвам да е бебето, защото то май е твърде малко, за да усещам къде се е позиционирало.

# 372
Мерси, момичета, дано да е бебшо! Ами аз също си сложих ръката и трепваше, но още не знам дали не е от перисталтиката. Честно да ви кажа, имам чувстото, че е бебето - защото беше някак твърде ниско и то докато целият ми корем като цяло е спокоен. Като е от червата е някак по-"скърцащо", а не като трепване. Да, кога го усетихте вие?

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 18:29 от Alaskata

# 373
  • Sofia
Момичета,

По това време на първата ми бременност ми се случваше същото. В легнало положение долната част на корема ми се втвърдяваше (понякога отдясно, понякога отляво, понякога в средата), не беше болезнено, и след няколко секунди се отпускаше. Със сигурност не беше бебето, а втвърдяване на мускул. Не беше издуване, а точно втвърдяване. Когато се консултирах с АГ-то ми, тя ми каза, че са подготвителни контракции и ми изписа Магнезий. Не беше нищо обезпокоително.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 20:51 от Brin de muguet

# 374
Момичета,

По това време на първата ми бременност ми се случваше същото. В легнало положение долната част на коремът ми се втвърдяваше (понякога отдясно, понякога отляво, понякога в средата), не беше болезнено, и след няколко секунди се отпускаше. Със сигурност не беше бебето, а втвърдяване на мускул. Не беше издуване, а точно втвърдяване. Когато се консултирах с АГ-то ми, тя ми каза, че са подготвителни контракции и ми изписа Магнезий. Не беше нищо обезпокоително.

Да, четох, че са нормални за втория триместър тези контракции. Само че при мен става и по-подуто. Ами ще питам д-р Вецев вдругиден и ще пиша Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт