Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 483
  • 802
  •   1
Отговори
# 720
Русев има ок терапия за витамини , каква какво а с витамините е ок , аз си следват неговата терапия , само за вит Д му казах че 2.000 ми е малко и той каза ок пий 5000 и като си на горна намали , според твоя преценка така че да не ти пада .

Е то ако аз си измисля дозата на Д-то за какво ми е да ходя при него? Всички знаем останалите витамини как се пият. Д-то е основен проблем за нагаждане на дозата.

# 721
той ми беше назначио 2000 обаче при ммен ефект нямаше , както си говорим то всичко е индивидуално , аз и нямам някаква мега критична доза дефицит де . Бях под границата но общо взето на ръба на влизането в нея . И после отидох и му казах че не става с тия 2.000 и го питах дали 5.000 е ок , той каза да по добре толкова . и в последнствие просто каза да я намаля , аз я намалих на 2.000 и почна да пада отново и му казах че си направих сверка и при мен под 3.000 единици ако пия на ден стойностите падат , той каза че 3.000 е  ок за поддържане . Така че да в крайна сметка пък аз ако трябваше да седя да чакам само някой да ми наглася дозите , при положение че сама забелязах как е ок за мен . Вит Д се препоръчва прием при бременни от 4.000 единици по принцип . Има научни данни че при жени пили такива дози раждането минава по лесно .

# 722
Всеки лекар с различни препоръки понякога. Аз поддържах Д едвам над 30 в началото и пиех 5 капки Вигантол на ден. АГ ми каза да го вдигна още, но не го прие за толкова спешно като хомоцистеина, например. Той беше 15+ въпреки смяна на Б витамини и добри стойности, та ми даде TMG.

Сега ендокринологът ми каза да сваля Д на 2 капки. Продължавах си по 5 капки и няколко дни по 4 и веднага паднах под 30! Сега съм си взела по препоръка на АГ Бетърю спрей Д+К2, който се равнява на 6 капки. Ще гледам и повече храна със съдържание на Д и слънце.

# 723
Мойте витамини всичките са в средна стойност. Фолата ми беше завишен и намалих метафолиевата от 1 на 2 таблетки. Но никой не ми каза колко често да ги следя....Като ви чета започвам да се притеснявам. Ще попитам др Вецев какво да правя, макар че миналия път нищо не каза.

# 724
Мойте витамини всичките са в средна стойност. Фолата ми беше завишен и намалих метафолиевата от 1 на 2 таблетки. Но никой не ми каза колко често да ги следя....Като ви чета започвам да се притеснявам. Ще попитам др Вецев какво да правя, макар че миналия път нищо не каза.
А хомоцистеинът ти колко е ?

# 725
6,4 при норма до 15 (според Цибалаб)

А хомоцистеинът ти колко е ?

# 726
2000 IU е поддържаща доза за напълно здрав и прав човек. Едно нещо извън строя и веднага поддържащата става 4000 IU.
Аз лично за качване пия по 10000 IU. А поддържащата на 3-месечното ми бебе е 800 IU.

dee92 30 е много ниска стойност. Препоръките в момента са да се държи минимум над 50 заради ковид. А за бременност трябва да е на горна граница.
С 2 капки по 400 IU нищо не се прави.

А за слънцето забравете, че дава витамин Д. Моят мъж се пече на слънце минимум по 2 часа всеки Божи ден от годината. Не използва слънцезащитни. Черен е като негър. Пече се напълно гол. И беше със стойност около 40 единици.
Аз не съм виждала слънце от 2 години. Все се крия заради бременности. Със същата стойност.
Дъщеря ни се разхожда по цяла пролет, лято и есен само по гащи. Не я интересува дали е на слънце и на сянка. 3 месеца в годината е плътно всеки ден на басейн с часове. Слънцезащитен не ползва. И беше с под 30 единици.
Та витамин Д се е набавял от слънцето преди 100 години. Вече не.

# 727
Понеже сме на тема витамини, ще се възползвам, ако позволите.
Това са от днес :

В начална бременност съм. Чудя се за ВитБ12 да започна ли през ден или два 1000mg подезично? Ендокринолът ми е дал препоръка да ги пия. Отпуск е и не знам ще отговори ли, че и TSH пусках. Витамин Д си го продължавам, поне от прочетеното разбрах, че няма пробоем. Но с витБ12 съм в дилема? Б12 беше 01/2021 922 , като 2 месеца не го бях приемала преди контролата.
Благодаря!

# 728
Понеже сме на тема витамини, ще се възползвам, ако позволите.
Това са от днес :

В начална бременност съм. Чудя се за ВитБ12 да започна ли през ден или два 1000mg подезично? Ендокринолът ми е дал препоръка да ги пия. Отпуск е и не знам ще отговори ли, че и TSH пусках. Витамин Д си го продължавам, поне от прочетеното разбрах, че няма пробоем. Но с витБ12 съм в дилема? Б12 беше 01/2021 922 , като 2 месеца не го бях приемала преди контролата.
Благодаря!

Ако януари е бил 900 и сега така е паднал, определено трябва да се взима. Мен след 20-та седмица ми се сринаха и Б12, и Д и фолата. И това на фона на прием.

# 729
за мен тая стойност на В12 е за всеки дневен прием на 1000 , аз така почнах бременноста и си я карам и до ден днешен с по 1000 всеки ден . Но си ги следя де

# 730
Ако вит.Д не се набавя от слънце или храна, то аз съм в потрес от къде имам стойност около 65 единици, като последно съм пила Вигантол до средата на м. февруари. Тогава имах трансфер - неуспешен и повече не съм пипала добавки. Края на м. март и средата на м. юни правих изследвания и е все около 65 Thinking
Вит. Б12 ми е около 450 и затова започнах да го приемам, Фолиевата също е 38 при горна граница 42, без да  пия Неофолик. От къде ги вадя тия стойности ми е чудно, като чета всички пиете постоянно, за да поддържате нивата Thinking

# 731
набавя че от слънце набавя се простопр. някой да при някой ибщо не

# 732
Здравейте, тъй като вече нямам вяра за лекарствата, които ми изписват, реших преди да взема поредното, да се консултирам с вас. Някой приемал ли е това и дали е подходящо за хора с мутация МTHFR. Уж е изцяло натурален продукт... http://floradix.bg/project/floradix-%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%ba%d0% … 1%80%d1%8a%d0%b2/

# 733
да само че слушай има изчистена билкова кръв без фолат , вземи си такава

# 734
да само че слушай има изчистена билкова кръв без фолат , вземи си такава
Сега му гледам съдържанието, май няма фолат, има B1, 2, 6 и 12. Само не мога да преценя дали са в правилна за усвояване форма, вече ще се побъркам.

Общи условия

Активация на акаунт