Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 448
  • 802
  •   1
Отговори
# 735
витамините са там от плодовете и зеленчуците  само Simple Smile не са някакви добавени искусственно неща

# 736
Момичета, от 1 седмица замених фраксипарина с клексан. Обаче повече ме боли от него като го слагам и леко се подува мястото в момента на слагане. Това нормално ли е? Поне не ме сърби от него и не се зачервявам. Теорията ми е, че лекото моментно подуване се дължи на по-късата игличка и вкарването му "по-плитко" в кожата.

# 737
Не съм го изследвала. Доколкото видях на първа страница, този ген се изследва само в Геника. Проверих на сайта им, но го предлагат само в пакет. Вие къде сте ги равили и може ли да се пуска отделно?

Паскалева с тия мутации нее много опция , Дали си изследвала и АСЕ гена ?
Иначе по скоро Русев виж за да си вкараш витамини в норма и можеби за първоначална терапия е ок . Ако не си пускала АСЕ препоръчвам да го пуснеш

Ли , вид д по 5.000 единици всеки ден . в6 е хубаво да си пуснеш също , за неофолика някой ще ти каже да го спреш аз лично не бих го спряла защото той не минава през бъбреците и не се натрупва и е важен за детето но ако нещо много те е страх от токсичност то спри за няколко дни въпреки че Турция не препоръчва и Вецев също .

Здравейте отново,

С мутация PAI1 - 5G/4G и MTHFR - 677CT съм. Хетерозигот и двете. По препоръка на АГ пия Неофолик мета по 1 на ден. След като изчетох повечето коментари тук, реших да пусна B12 и се оказа, че е под долната граница. Започнах да взимам и Метилкобаламин.
Питането ми е дали има дами тук със същите мутации и имали ли сте назначени терапии преди забременяване и съответно след това? Вече имам един мисед в 6 г.с. и се чудя дали да не направя една консултация с Паскалева или Лисичков (виждам, че доста от вас се доверявате на тях).

Благодаря предварително Simple Smile

# 738
в Геника пусках цял пакет , гена е важен ако имаш Пай защото в комбинация се засилва , аз реално такава тромбофилия имам

# 739
Не съм го изследвала. Доколкото видях на първа страница, този ген се изследва само в Геника. Проверих на сайта им, но го предлагат само в пакет. Вие къде сте ги равили и може ли да се пуска отделно?
Не е вярно това за пакета. Всеки един ген може да се изследва по отделно, като в брошурата им си има цена за всеки и пакетна цена.
Пай върви в комбинацие с АСЕ и фактор 13, така че , ако ще пускаш допълнително, си ги пусни и двата. Аз съм с мутация и в трите . Скоро пусках други 3 допълнителни . Цената варира 40-70лв за ген.

# 740
да и фактор 13 точно така , мисля че всички гени вече може по отделно да се пуснат

# 741
Момичета,

Днес бях при Вецев, установи бременност, в 5та седмица съм.

Доплера е с гранични стойности при нормални стойности на кръвотока.
Към аспирин 75 каза да включа Натаспин и Омега 1000.
За сега няма да се включва НМХ.
Ще ме гледа на 1 седмица.
Има ли препоръчана марка Омега и на какво отстояние да я пия спрямо аспирин и натаспин, аспирина го пия в 18ч, кога да приемам натаспина и омегата, какво разстояние е хубаво да има?
Да се притеснявам ли за този граничен доплер, каза, че и лигавицата е малко рехава.

# 742
Здравейте, може ли съвет? На клексан 0,4 + Акард всеки ден.

Изследванията са направени преди да си сложа инжекцията.

Когато е висок резултата на протромбиново време, това какво означава? Сгъстена или разредена кръв.

Също така си пуснах и ПКК, но честно казано нищо не разбирам и от тях.

Благодаря на отзовалите се! 🤗

# 743
  • София
Няма никаква връзка между тези изследвания и терапията. Прочети първа страница на темата.

# 744
Няма никаква връзка между тези изследвания и терапията. Прочети първа страница на темата.

Какво имате предвид, че няма никаква връзка между терапията и изследванията. Казано ми е, че трябва на всеки 3 седмици да си следя хемостаза, също така Анти Ха, което аз направих преди две седмици и следене на кръвотока към бебето?

# 745
по тези изследвания нищо не можеш да разбереш , коментираме го постоянно . Анти ха е единсвенното изследване което показва дали дозата на Клексан или фракси ти е ок , Аспи тест показва дали аспирина е ок , доплера дали кръвотока е ок , това е . Другите са някакви освновни изследвания които общо взето нищо не говорят , защото моето Аптт е завишено но артериите бяха запушени а дозата на клексан ми е идеална

# 746
по тези изследвания нищо не можеш да разбереш , коментираме го постоянно . Анти ха е единсвенното изследване което показва дали дозата на Клексан или фракси ти е ок , Аспи тест показва дали аспирина е ок , доплера дали кръвотока е ок , това е . Другите са някакви освновни изследвания които общо взето нищо не говорят , защото моето Аптт е завишено но артериите бяха запушени а дозата на клексан ми е идеална

Благодаря ви за отговора. По това, което казвате май няма много смисъл от тези изследвания, ако наистина не може да се каже как те влияят на бремеността? Много хора ги пускат, на мен също са ми препоръчани, но май без много смисъл.

Това е последното изследване, което направих за Анти Ха 👇🏼 За Аспи тест не знаех, ще го пусна следващият път.

# 747
ами зависи къде се следиш и кой те следи , на мен Русев ми ги назначи тия дето си пуснала по горе и които почти всички пускат но като видя завишено Аптт вика спирай Клексана и аз се отказах от тази работа , сега ме следи др Вецев който Паскалева като хематолог казва че си знае нещата и с него следим Само Анти Ха и Аспи тест и Доплер Simple Smile Вашето анти Ха не мога да го определя защото не виждам референтни стойности

# 748
ами зависи къде се следиш и кой те следи , на мен Русев ми ги назначи тия дето си пуснала по горе и които почти всички пускат но като видя завишено Аптт вика спирай Клексана и аз се отказах от тази работа , сега ме следи др Вецев който Паскалева като хематолог казва че си знае нещата и с него следим Само Анти Ха и Аспи тест и Доплер Simple Smile Вашето анти Ха не мога да го определя защото не виждам референтни стойности

Супер сте! Благодаря ви много за изчерпателният отговор. Желая ви успешен финал! 🤞🏼

# 749
Аз пък съм сигурно единствената, която нищо не следи😂Иска ми първия път коагулация Вецев и това беше.После го питах няколко пъти и все казва нищо да не пускам, че е рано и няма смисъл.Но като ме следи на доплер казва, че кръвотока ми е перфектен на тази терапия и предполагам, че затова не ми иска изследвания.Аз му се доверявам.Така, че всеки случай си е за себе си.😊

Общи условия

Активация на акаунт