Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 31 719
  • 802
  •   1
Отговори
# 750
Ако трябва да бъда честна и на мен ми писна да гадая дали правя всичко както трябва. След първата загуба си казах, че искам следващият път да съм изрядна и каквото и да ми кажат аз да го пускам, сега като чета коментарите имам чувството, че си хвърлям пари на вятъра. Тези изследвания ми бяха назначени от Русев още преди да забременея. Ходя при д-р Атанасова в Токуда и тя ми следи кръвотока често. Имам по-недобър кръвоток в дясната маточна артерия, в лявата всичко е наред, но ми каза да си продължавам на същата терапия. Каза ми, че трябва да започна да пия вода, аз не пиех изобщо, защото доскоро ми се гадеше от всичко, което има на този свят, сега вече взе да поотминава този симптом.

Но така, притеснявам си се постоянно, знам, че не е хубаво. Знам, че и при 5 лекаря да се следя и въпреки всичко, което ми е казано да пия и да правя, има една вселена, която е предопределила как ще се случат нещата в крайна сметка.

# 751
Ако тия изследвания се плащаха от ЗК, никой доктор нямаше да ги пуска. Ама всички с тромбофилия понеже сме едни богаташки - плащай изследвания, плащай НМХ... та що да не плащаш и една коагулация всеки 3 седмици.

Ей на мен примерно ми ги плаща застраховател, на който доктора трябва да се обяснява и коагулация никога не ми е пускана. ПКК, няколко фактора на кръвосъстрването, желязо, витамини и следяхме придобитата тромбофилия, че я имах преди бременността. Само че аз бях и на висока доза. Ако бях на 0.4 и без придобита, едва ли щяха да ме следят така.

# 752
Какво да ви кажа, май толкова много нашумя тромбофилията, че в последствие се разбра, че малцина са докторите в България, които я следят и почнаха да си не разиграват както си искат. То не бяха изследвания за 600лв, то не бяха хетероскопии, то не бяха витамини за по 100 и нещо лева. Човешкият фактор толкова се е загубил, не казвам у всички, но в частност при повечето лекари. Всеки те гледа като банкомат и си добре дошъл всяка седмица на преглед - стига да си достатъчно финансово обезпечен да си плащаш прегледите. Като попиташ дали нещо се покрива от ЗК, те гледат като че ли си им опрял нож в гърлото, въпреки че си плащаш и тях като поп, но без да ги ползваш абсолютно никъде. Факт е, че не могат и лекарите да приемат съдбата на всяка жена като чиста монета, но пък и това безразличие след всеки аборт - “Случва се, не си първата” е като нож в сърцето на всеки човек, имайки предвид през какво сме минали, всички събрали се в тази група. Та така, жалко е, гадно е, бременност в днешно време е страхотен лукс, а така ми се искаше да е различно!

# 753
Здравейте, днес пуснах контролни на витамините. В12 съм го вдигнала доста, приемът ми е 2×1,  от 295 на 726 сега. Това е от април месец насам, хомоцестеин ми беше 8.6 сега ми е  спаднал на 6, вит.Д чакам резултат още. Но това което ме шокира е фолиевата к-на , въпреки че приемам фолат, април е 28.88, а сега ми е 27.5. Вместо да се покачва пада.  Как е възможно това? П.С Не съм бременна.

# 754
очевидно ти е малка дозата фолат

# 755
По 1т от 400 mcg. Мога ли да приемам по 2т? На Doctor's best ми е

# 756
  • София
Имате ли впечатления от този Б комплекс?

https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p

# 757
Да на някои жени се изписват по 2 таблетки . Но не виждам нужда да пиеш сега по 2 , реално стойностите са ти ок като за не бременна
По 1т от 400 mcg. Мога ли да приемам по 2т? На Doctor's best ми е

# 758

Д-р Ковачев от МЦ Сигридов ми го препоръча този, но в крайна сметка аз не го намерих във физическа аптека и си взех друг.

# 759
Момичета,  попаднах на инфо, че БХС в Майчин дом е безплатен в момента. Имате ли идея дали само там е така или и на други места?

# 760
там винаги е бил бесплатен, той е по здравна каса

# 761
Здравейте,
Искам да попитам колко струва преглед при проф. Лисичков и АнтиХа? Трябва ли да съм гладна и жадна или само да сложа инжекцията 4 часа преди прегледа?

# 762
Момичета,  попаднах на инфо, че БХС в Майчин дом е безплатен в момента. Имате ли идея дали само там е така или и на други места?

БХС е безплатен от много, много време - в НГЛ в Майчин дом и всички филиали на Национална Генетична Лаборатория в страната. И те са единствените лицензирани да го правят.

# 763
Ехо, партийки Simple Smile
Да ви попитам - нали съм на терапия с Клексан 0,4 и АП 150 и от няколко дни, (с извинение), но като си духам носа, от лявата ноздра излза и малко кръв, освен секрета. Реално не ми тече кръв от носа. Смятате ли, че това е от аспирина или просто от бременността (четох някакви статии, че е нормално). Случвало ли ви се е на вас?

Всъщност дори не знам какво точно означава да "прокървиш", ако си преразреден. Вецев ми каза, че вагинално се кърви в случай на преразреждане.

# 764
На мен ми се е случвало, но беше еднократно.Понеже имам проблеми нонстоп изкарам секрети и единия ден беше примесен с кървави нишки.На мен попринцип никога не ми е потичала кръв от носа.Но беше само един ден и не съм задълбавала по въпроса поради тази причина 🙂

Общи условия

Активация на акаунт