Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 512
  • 802
  •   1
Отговори
# 765
На някой случвало ли му се е да прокърви от преразреждане вагинално ? От днес  започвах да кървя (вчера беше кафяво зацапване , днес е тъмно червено и вече определено не е зацапване ) , наболява ме и корем и АГ каза, да спра клексана за сега. Нямам полип , кървенето е от матката. Много съм притеснена , АГ не ми даде адекватно обяснение и  мисля , че ми предстой спонтанен аборт ..

Прегледа при Лисичков е 80лв.

# 766
На някой случвало ли му се е да прокърви от преразреждане вагинално ? От днес  започвах да кървя (вчера беше кафяво зацапване , днес е тъмно червено и вече определено не е зацапване ) , наболява ме и корем и АГ каза, да спра клексана за сега. Нямам полип , кървенето е от матката. Много съм притеснена , АГ не ми даде адекватно обяснение и  мисля , че ми предстой спонтанен аборт ..

Прегледа при Лисичков е 80лв.

В коя седмица си?Едва ли от преразреждане ще получиш спонтанен аборт..поне не съм чувала до сега.Проблема най-вероятно е друг.
Много зависи от периода на бременността, ако си в началото може да е недостик на прогестерон, ако сш посредата може да е някаква инфекция, която също би могла да е предпоставка за кървене.
Какви са тези лекари който не могат да дадат обективно мнение защо имаш кървене и то от матката!?
Потърси друго мнение

# 767
Нямах предвид , че от преразреждане ще направя спонтанен аборт , а дали кървенето може да е от преразреждане. Ако не е от това може би ми предстой аборт ... 6г.с +3 , ходих при двама лекари и 2мата не ми дадоха обяснение за кървенето. Поставям 3х2 утрогестан. Изследвах прогестерон в деня на + тест и беше 103 (при реф. 30-140).. ако не е спряло до утре ще търся трето мнение ...
Май месец имах БХБ след инвитро , отново имах зацапване , което си премина в цикъл и док. от репродуктивната клиника също не ми даде обяснение . Днес не успях да стигна до нея , тъй като не съм от София , но се чухме и ми каза да спра клексана и да го започна отново след 2 чисти дни. Ще отида и при нея възможно най-скоро

# 768
кървенеио може да е и от преразреждане и от спонтанен аборт , само на клексан ли си била ? Каква доза ? Взима ли аспирин ?

# 769
  • София
Аз също прокървих в 6 седмица, няколко дни кафяво, после стана ярко червено и хукнах към спешния в болницата, мислех че съм изгубила бебето. Оказа се хематом, на различно място от бебето, то си беше добре, приеха ме 3 дни, спрях Клексана, вливаха ми ношпа и нещо кръвоспиращо. Утрогестан през устата 3×2 и лежане. Мина.

# 770
Аспирин не приемам с изключение на 4.06 вечерта една таблетка и на следващия ден имах мнооого леко кафеникаво зацапване , а днес почна кафяво и премина към червено, но не ярко. Смених няколко ежедневни превръзки... Клексан от 0.4 от 8 дни , днес трябваше да ми е 9тата доза, но я пропусках . Имам и леки болки в кръста и корема пия 3х2 но-шпа

# 771
Ехо, партийки Simple Smile
Да ви попитам - нали съм на терапия с Клексан 0,4 и АП 150 и от няколко дни, (с извинение), но като си духам носа, от лявата ноздра излза и малко кръв, освен секрета. Реално не ми тече кръв от носа. Смятате ли, че това е от аспирина или просто от бременността (четох някакви статии, че е нормално). Случвало ли ви се е на вас?

Всъщност дори не знам какво точно означава да "прокървиш", ако си преразреден. Вецев ми каза, че вагинално се кърви в случай на преразреждане.
На мен напоследък често ми се случва, но моят нос е проблемен, а сега откакто съм бременна е нон стоп запушен. Та тия кървенисти секрети ги отдавам на силно запушения нос, в комбинация с хормоните и увеличения приток на кръв. Даже днес пак ми се случи. Може би и аспирина има някаква роля. Бях споделила с АГ, но много не го взе под внимание.

# 772
Аспирина действа 72 часа и си прокървила вероятно от него да знаеш .
В момента разбирасе няма кой какво да ти каже , прогестерон ношпа и по чести прегледи , за да се установи хематом ли е какво е . Магнезий също е редно според мен .
И да знаеш после кога да вклбчиш терапията обратно
Аспирин не приемам с изключение на 4.06 вечерта една таблетка и на следващия ден имах мнооого леко кафеникаво зацапване , а днес почна кафяво и премина към червено, но не ярко. Смених няколко ежедневни превръзки... Клексан от 0.4 от 8 дни , днес трябваше да ми е 9тата доза, но я пропусках . Имам и леки болки в кръста и корема пия 3х2 но-шпа

# 773
Надявам се да не е най-лошото. Ще лежа и се опитвам да не губя надежда. Ще попитам за магнезии дали трябва да приемам. До колкото разбрах , трябва да започна клексана след 2 чисти дни според АГ. Някой знае ли нещо по-въпроса?

# 774
Надявам се да не е най-лошото. Ще лежа и се опитвам да не губя надежда. Ще попитам за магнезии дали трябва да приемам. До колкото разбрах , трябва да започна клексана след 2 чисти дни според АГ. Някой знае ли нещо по-въпроса?

Още си в ранните седмици, на терапия си, така че каквото има да става, ще стане.
Вярвай и се моли!
Дори и да отидеш в болницата, в този ранен срок няма кой знае какво да ти направят.
Клексана ще си го почнеш след като спре кървенето и няма налично такова.
Стискам ти палци всичко да е ок.

# 775
Аз бях от 5-та до 15-та седмица с постоянно кървене. Аспирина спрях веднага като започна кървенето. Клексан от 0.8 биех без да спирам. Кървенето беше от хематом (огромен) вследствие на аспирина (защото не е трябвало да взимам).
Трябва задължително да се установи от какво е кървенето, защото ако е от хематом не трябва да се спира напълно.
Освен на Клексан, бях на 3 по 2 вагинално утрогестан (4 по 2 при ярка кръв), но-шпа и алеракт. Освен това бях на легло всички тези седмици, като ставах само за да ходя до болницата и до тоалетната. Ядях и правех всичко в леглото. Къпех се един път на 3 дни седнала на стол под душа.

И с всички тези усилия успях да запазя бременността и да родя.
Но най-важно е да се знае от какво е кървенето.

# 776
алеракт си вземи .

# 777
Благодаря за куража ! Дано намерим причината , видях че на Алеракта една от съставките е Алфа липоева киселина , пиех я до положителен тест и я спрях, но сега ще изпия една табл.  И ще си взема Алеракт.

# 778
Здравейте и от мен. След диагноза куха бременност в 8 г.с и много тежък медикаментозен аборт, реших на своя глава да пусна изследвания за тромбофилия (осн. пакет),  пълна ПКК с диф.броене и щитовидни хормони. Излезе ми мутация МТHFR ген (c677C>T)  хетерозиготен носител, генотип С/Т.

Имам чувството че АГ абсолютно неглижира ситуацията ми, и не ми дава насоки какво да пия, това риск ли е , затова ли съм имала аборт и какъв е изхода от цялата ситуация. Втори път не искам да ми се случва.
Лекуващ лекар ми е др Арабаджикова, консултирах се и с др Милчева още след като ми казаха че трябва спешно да махнем бебчето.
Качвам снимка от резултатите, останалите неща ПКК и щитовидна са в норма.
Чудя се дали да пусна и други изследвания като витамини Б и ниво на фолиева киселина, тъй като в момента са минали 10 дни без да пия нищо, мисля че сега е момента да направя изследвания за нивата им.
Моля препоръчайте ми при какъв лекар да отида, да чакам ли? да си взема ли метафолиева киселина и витамин Б комплекс на своя глава, изчетох всички теми и това си записах от вас...
Благодаря. на всички които ще отделят от времето си да ми пишат, всичко ми е от полза Sad

# 779
Novichok съжалявам за преживяното. А какво бебе е трябвало да махнат спешно? Нали е била куха бременност?

Пусни си изследване за нивата на витамини Б12, Б9, Б6 и Д. Също си направи изследване за инсулинова резистентност. И изследване на хомоцистеин.

Общи условия

Активация на акаунт