Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 479
  • 802
  •   1
Отговори
# 780
Ами на първия преглед в 7гс се видя сак със жълтъчно мехурче и размери в норма, тоест се развиваше добре. На следващ преглед в 8 гс трябваше да чуем пулс... за съжаление обаче е претърпяло регрес явно. Направих 2 различни консултации с надеждата че има грешка , но се потвърди диагнозата.
Направих медикаментозен аборт без да чакаме защото ми казаха че има много голяма опасност за мен в тази ситуация.
Изпих вечерта първото хапче и след 48 часа изпих и още 2 хапчета..
Ами няма да изпадам в подробности да ви опиша как се чувствах.
Покъртително! 12 часово раждане с контракции, корема би беше свит на топка, повръщане, кървища и парцали излизаха от мен.

# 781
Жълтучно мехурче нее бебе , и ако не се е видяло ембрион си е кухо яйце .  Съжалявам но причина за кухо яйце не се търси ако е първи аборт

# 782
Размерите на сака ли бяха в норма?
В 7 г.с. трябва да се чуе сърце. Значи е било кухо яйце, което е много често срещан развой на бременности. Аз имам 2 кухи яйца (от различни партньори).
Което не пречи (даже е по-добре) да изследваш нещата, които ти написах и да коригираш ако има проблем, преди следваща бременност.

# 783
Здравейте, момичета.

Току-що освободих час при проф. Паскалева за 20.07.2021 от 09:00 часа.

Моята бременност се оказа кухо яйце и вчера всичко приключи. Предпочитам някоя дама с по-спешна нужда да се възползва от този час.

Ако някой има нужда, може да звънне и да го запази - телефонът е 02/9211364.

Хубав ден от мен и успех на всички! Simple Smile

# 784
Звъннах но нямали часове !

# 785
Здравейте,
Какво мислите за приема вагинално на утрогестан в нашият случай с мутации?

# 786
Аз го приемам от началото на бременността  почти без прекъсване , до 4 месец го пиех заради зацапване , след това започнах да го поставям вагинално-вече съм в 32 г.с и ще го поставям до 35 г.с . Други оплаквания освен прилошаване точно след прием през устата не съм имала .

Здравейте,

# 787
Здравейте,

Вагиналният прием е за предпочитане и се препоръчва от производителя.
Мутациите и Утрогестана общо нямат.

Иначе ако го приемах от след овулация до седмица преди раждане. В началото беше вагинално. Накрая вече не можех да се сгъвам, за да го слагам и след консултация с АГ го почнах орално, но ми следяха кръвните показатели по-изкъсо.

# 788
  • София
С миналата ми го приемах орално от 7 г.с (леко зацапване) до към 13 г.с. След спирането на зацапването ми казаха да го приемам както аз искам орално или вагинално, понеже не ми правеше никакви проблеми оралния прием си го приемах така. Със сегашната ми след обилно изкървяване в 11 г.с го пих до 14 г.с 2 пъти по 2, а като поспря кървенето минах на вечер по 2 вагинално (АГ държеше да е вагинално защото се усвоява по-добре). С огромен кеф го спрях вчера в 18 г.с (след преглед и разпореждане на АГ-то де).
Но нито АГ-то с първата нито сегашното ми са споменали да има някаква връзка между утрогестана и тромбофилиите, а и двете бяха наясно със състоянието ми и че взимам клексан.

Здравейте,

# 789
Не, че има връзка с тромбофилиите утрогестанът, просто големите количества прогестерон сгъстяват допълнително кръвта и се водят рискови за хора с тромбофилия. Затова и вагиналният прием е за предпочитане.

# 790
пригестерон поставян вагинално не сгъстява кръвта

# 791
Не, че има връзка с тромбофилиите утрогестанът, просто големите количества прогестерон сгъстяват допълнително кръвта и се водят рискови за хора с тромбофилия. Затова и вагиналният прием е за предпочитане.

За това твърдение няма никакви научни доказателства. Говоря за Утрогестана (защото за него беше въпросът). Иначе Дуфастон е друга бира, но той би следвало да е забранен за употреба не само заради това.

# 792
Преди 1м имах подобен въпрос към доц. Русев,тъй като в момента приемам по-големи количества прогестерон. Отговорът беше,че не трябва да приемам повече от 200мг прогестерон заради мутациите и това,че той сгъстява кръвта. Аз съм на Кринон и инжекции и той ми каза,че с тях няма проблем,но ми обърна особено внимание ако ми изпишат Утрогестан да не е повече от 200мг

# 793
Ох с на Русев нещата Simple Smile Само през уста има проблем ! За това се слага вагинално

# 794
На Русев глупостите ги знаем. Но проведените медицински проучвания казват друго.

И пак казвам - с Утрогестан и през устата няма проблем. С Дуфастон е проблема. Дуфастон е синтетичен прогестерон и е много стар препарат, който отдавна е забранен за употреба в Европа. Идея нямам защо в България още го изписват и то толкова масово.

Общи условия

Активация на акаунт