Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 456
  • 802
  •   1
Отговори
# 705
Tanya и според мен не трябва да пиеш нищо с фолиева киселина. Наистина има 100 препарата, които са чисто желязо.

Спри фолата за 1 седмица и ще падне стойността.

# 706
Благодаря Bochinka и PrimaVera, спирам и фолата и желязото. Утре  съм при АГ, при който ходя на частно, ще искам да ми изпише някакво чисто желязо. ФерофОлгамата ми я изписа АГ, при който ходя на ЖК по каса и си знаех да не го слушам, ама на.

# 707
аз пия на беттер ю спрей но хемоглобина ми е в границите , иначе виж тотемата е изчистено желяза по принцип

# 708
Здравейте! Пуснах си основния пакет на Геника, всичко е нормално, няма мутации. Faktor V Leiden, Protrombin, MTHFR c677 и PAI 4G/5G.
Трябва ли да пускам още и да задълбавам? Ин витро правя. Нямам недостиг на В9 и В12, само с Витамин Д се боря.
Пусках на мм преди, че той с брутален недостиг на В12, далеч под минимума, казаха му още един да пусне, Fut2, там хомозиготен мутантен, та освен че метилирани трябва да взима, трябва и пробиотици с бифидуси понеже това означава, че червата не му произвеждат В12.

# 709
не задължавай с тромбофилията повече . Но недостиг нее достиг . В6 , В12 трябва да са леко над горна граница с Д да е на горна , сигурно пиеш малка доза и за това се бориш иначе ще става по лесно ако дозата е примерно 5.000 едини на ден .
в9 фолат трябва да е в норми . не препивац с него щом си инвитро , почни го или от цикл преди трансфера или от стимулацията .

# 710
Ааа, добре са. Моето си в12 е около 400, със Солгар метилкобаламин, за всеки случай, го докарах 700. А В9 само с ежедневно ядене на зелени салати го качвам на 40 и малко. Обаче Д от години ежедневно взимам 5000 на Джеймесън, или турските Ocean и 50 ми е максималното. И слънце много, и пак така. Почивах 1 месец и веднага падна още. Тръгнах от 16 преди 3 години.
Значи казваш да не ровя. Ми добре.

# 711
никакви почивки от вит Д какви са тия работи Simple Smile почиваш ли край , джеймисън е малко под въпросителен , пий вит Д заедно с омега 3 и винаги с ядене аз с осеан качих много добре но по 5.000 единици всеки божи ден

# 712
Здравейте отново,

С мутация PAI1 - 5G/4G и MTHFR - 677CT съм. Хетерозигот и двете. По препоръка на АГ пия Неофолик мета по 1 на ден. След като изчетох повечето коментари тук, реших да пусна B12 и се оказа, че е под долната граница. Започнах да взимам и Метилкобаламин.
Питането ми е дали има дами тук със същите мутации и имали ли сте назначени терапии преди забременяване и съответно след това? Вече имам един мисед в 6 г.с. и се чудя дали да не направя една консултация с Паскалева или Лисичков (виждам, че доста от вас се доверявате на тях).

Благодаря предварително Simple Smile

# 713
  • Бургас / UK
Miss, и аз съм с подобни мутации. Моята АГ ми изписа Неофолик мета, но по 2 на ден , пия и Огестан. И аз смятам да пусна витамини , да видя те как са. Опитвам да запазя час за доц. Конова за юли, че нещо на моята АГ започнах да и нямам доверие. И аз съм с мисед в 10 г.с.
От няколко сутрини едното ми око е супер подпухнало и започнах да се притеснявам . Пия и еутирокс , че TSH ми беше малко завишено, сега е ОК, но ендокринолога ми каза да продължавам с него.

# 714
Здравейте и от мен,
бременна съм след инвитро процедура в 4та седмица + 5 дни.
Лекарката, при която се следя не обръща внимание на витамините, но на своя глава си ги пуснах.
Витамин "Д" ми е под нормата. Исках да си взема на вигантол, но не ми го дават без рецепта и си взех капките на Ойлесен. По колко трябва приемам на ден?
Фолиевата киселина пък ми е над нормата... Приемам по една таблетка на ден от деня на трансфера - Neopholic Meta 0,4
Витамин Б12, също е нисък и си купих метилкобаламин 1000 мкг х90 таблетки Natural Factors - по една таблетка на ден приемам.
Има ли някакви други важни изследвания, които да си пусна.
Имам и следните мутации - фактор 13 хетерозигот и 4G/5G  хетерозигот.
Имам час при д-р Вецев, но ме е страх до тогава да не пропусна нещо важно..
Благодаря ви предварително!

Последна редакция: пт, 02 юли 2021, 11:32 от li92

# 715
Паскалева с тия мутации нее много опция , Дали си изследвала и АСЕ гена ?
Иначе по скоро Русев виж за да си вкараш витамини в норма и можеби за първоначална терапия е ок . Ако не си пускала АСЕ препоръчвам да го пуснеш

Ли , вид д по 5.000 единици всеки ден . в6 е хубаво да си пуснеш също , за неофолика някой ще ти каже да го спреш аз лично не бих го спряла защото той не минава през бъбреците и не се натрупва и е важен за детето но ако нещо много те е страх от токсичност то спри за няколко дни въпреки че Турция не препоръчва и Вецев също .

Здравейте отново,

С мутация PAI1 - 5G/4G и MTHFR - 677CT съм. Хетерозигот и двете. По препоръка на АГ пия Неофолик мета по 1 на ден. След като изчетох повечето коментари тук, реших да пусна B12 и се оказа, че е под долната граница. Започнах да взимам и Метилкобаламин.
Питането ми е дали има дами тук със същите мутации и имали ли сте назначени терапии преди забременяване и съответно след това? Вече имам един мисед в 6 г.с. и се чудя дали да не направя една консултация с Паскалева или Лисичков (виждам, че доста от вас се доверявате на тях).

Благодаря предварително Simple Smile

# 716
Момичета, да попитам и в тази група. Исках да пускам контролни на TSH, Ft4, тат, мат, витамини, хомоцистеин, тежки метали и т.н, но пия в момента кортикостероиди и се чудя дали няма да повлияят  на резултатите.

# 717
Лисичков е за предпочитане пред Русев. То на него и терапиите за витамини са му като тия за тромбофилията.

li92 за Д-то се консултирай с ендокринолог, защото си бременна.
Моят личен избор беше да не пия никакви витамини до 12-та седмица, но аз що годе бях добре с нивата, а ти не си.
След 20-та седмица витамин Д ми се срина и четох последните проучвания. Та за бременни в трети триместър се препоръчват максимално 4000 единици. Но това е защотос толкова са правени проучванията и нямат инфо за по-големи дози. Та ако искаш потърси проучвания за по-ранна бременност (на английски).

# 718
Да и аз подкрепям Bochinka за АCE.
Аз съм с PAI 4g/5g и ACE  хетерозигот и съм на терапия с фраксипарин 0.4 и аспирин протект.

# 719
Русев има ок терапия за витамини , каква какво а с витамините е ок , аз си следват неговата терапия , само за вит Д му казах че 2.000 ми е малко и той каза ок пий 5000 и като си на горна намали , според твоя преценка така че да не ти пада .

Общи условия

Активация на акаунт