Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 33 141
  • 802
  •   1
Отговори
# 300
Момичета, с какво мажете за по-бързо минавате на синините от фраксито? Някъде в предишните теми някой беше писал за някакво мазило.
С Хепароид Зентива

# 301
Здравейте! По принцип поставям Клексан в 22 ч. Днес заради изследването Анти Ха го поставих в 4 сутринта. Сега довечера в 22 ч ли да поставя пак или чак утре в 22ч?

# 302
Сега трябва да си изместиш постепенно часа , Като поставиш в 3 после в 2 после в 1 после в 12 после в 11 и после в 10 , по принцип така се прави .

# 303
Голям проблем ли е ако се пропусне 1 доза (еднократно)? Т.е. ще се получи 48 часов интервал.

# 304
Може да провериш д-р Евгения Георгиева. Не знам дали следи от толкова рано, но като ходих при генетик, д-р Константинова, питах за опитен АГ за бременни с предразположеност към тромбофилия, и тя ми спомена за д-р Георгиева. Пак казвам, не знам дали ще свърши работа по конкретния въпрос.
От прочетеното, разбрах, че Вецев например следи кръвотока с доплер от много ранна седмица - 7-8ма?
Знаете ли някой аг във Варна, който също да следи от толкова рано кръвотока, т. к. съм с три загуби, а последния път аг ми каза, че нямало как да види кръвотока преди 12г.с.,защото тогава вече имало плацента, а аз три пъти не мога да стигна дори до 12та.И все си мисля, че там ми е проблема, но при Б е невъзможно да пътувам по 1000 км на две седмици. И много си противоречат и все се чудя, в крайна сметка от коя седмица се прави доплер и дали не зависи и от самия апарат?

# 305
Фраксито 0,4 пак ли е изчезнало от аптечната мрежа?
Днес в нашия областен град не намерих.

# 306
Фраксито 0,4 пак ли е изчезнало от аптечната мрежа?
Днес в нашия областен град не намерих.
Е нали уж има определени аптеки , които го поддържат посттоянно?

# 307
Има ли някъде списък на тези аптеки?
Аз си намерих две кутии от друг град, но ще е добре, ако има такъв списък, да зная кои са аптеките.
Намерих
https://www.bda.bg/bg/%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%BE%D1%80%D0%BC%D0%B0 … %BD%D0%B8%D0%B5-2

# 308
Има ли някъде списък на тези аптеки?
Аз си намерих две кутии от друг град, но ще е добре, ако има такъв списък, да зная кои са аптеките.
На сайта на министерството мисля , че беше . Сваляла съм част от него отнякъде. Аз зи знам тук в коя аптека срещу нужните документи ми дават,ама скоро не съм си взимала, че си взех 2 вида турски НМХ.

# 309
Това намерих, но колко е актуално не знам. Като търсих наскоро в Медея ми казаха, че в складовете им няма.

# 310
Преди месец звънях в някои от аптеките от списъците на министерството, но трудно го намерих. Не се поддържа постоянно и от тях.

# 311
  • София
И аз звънях на поне 10 от аптеките в списъка - говоря за София и в нито една нямаше - та за мен се оказа безмслено и изнервящо и ги изтрих тия списъци. Е все в някоя аптека сигурно от изброените ще има де...Последно клексан 0,4 намирах в Марешки, казаха че имат и фраксипарин налично, но това беше миналия месец. Аз си търсих клексан 0,6 и благодарение на отзиви от тук се сдобих с 2 кутии от аптеката в болница Надежда - нищо че съм от Дружба и не се следя там.

Преди месец звънях в някои от аптеките от списъците на министерството, но трудно го намерих. Не се поддържа постоянно и от тях.

# 312
Здравейте! По принцип поставям Клексан в 22 ч. Днес заради изследването Анти Ха го поставих в 4 сутринта. Сега довечера в 22 ч ли да поставя пак или чак утре в 22ч?

За коректно изследване на анти Ха, НМХ трябва да се поставя 4 последователни дни  по едно и също време.

# 313
не съм съгласна , дори Паскалева не го иска така

# 314
  • София
Напротив, точно Паскалева така го иска - поне 5 дни преди изследване да се слага в един и същи час, и в деня на изследване - 4ч преди вземане на кръв

Общи условия

Активация на акаунт