Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 601
  • 802
  •   1
Отговори
# 435
на база на какво ги казват тия неща ? аз ди само не разбирам каква е логиката при положение че клексана действа 24 часа ?

# 436
Момичета, моля за съдействие относно един вагинален крем. Аз не мога да го намеря, по принцип в Гърция то предлагат, но гледах че онлай го има в някой аптеки.За заместител може да се приготви в аптека на капсули.
Крема е Далацин V

Благодаря предварително

# 437
Започнах ги през ден, но ме човърка не допускам ли грешка? Има ли и други лекари, които препоръчват спиране на НМХ в края на бременността? Интересно какво го притеснява? От кървене вероятно...

Разбира се, че е грешка. В най-рисковите месеци си защитена по 24 часа на всеки 48. А в най, най-рисковият - изобщо. АГ-то ти може да разбира от правене на секцио, но нищо не разбира от тромбофилия. И ей тук вече професор Паскалева е повече от компетентна.
Аз съм секцио и не бях на инжекции само в денят на секциото и този преди него, но не бях само защото бях с доза 0.8. Ако бях с по-ниска, щяха да не ми слагат само в денят на секциото. Макар, че то не се знаеше че ще бъде секцио, но имаше вероятност.
Операцията беше в 21 часа и на следващият ден в 11 започнаха да ми бият наново инжекциите.
Абсолютно точно следваха препоръките на хематолога ми.

Иначе никой разбиращ от тромбофилия лекар няма дати спре инжекциите баш в края. Освен Сигридов, ама при него проблема е че понякога му пращат факс извънземните.
Имаш достатъчно време да намериш лекар, който има капацитета да изроди бременна на НМХ.

# 438
Потвърждавам написаното от Примавера. Не мога да повярвам, че все още циркулират тия глупости за терапия през ден. Еле пък в последните месеци преди раждането. Имам загуба в 9 месец при бременност без терапия, а при следващата бременност поставях НМХ в деня преди секциото и от деня след него още няколко седмици.

# 439
Абсолютни глупости , и това го казват само на база или Нищо или просто завишено Аптт което аз имам от самото начало .

# 440
При мен специално Лисичков още в началото ми каза, че не е трябвало да почвам инжекции, поради нискорискови мутации, но АГ първоначално разчете грешно изследванията ми, че съм с фактор 5 Лайден. Може би затова сега иска да ги намаля...

# 441
Както момичетата са писали-няма такава терапия през ден! Или се слага, или не!
Аз съм със загуба в 9ти месец без терапия и без никакви индикации, че предстои нещо лошо. За себе си съм взела решение, че когато живот и здраве дойде моментът да поставям НМХ, ще го правя до края! Успешен финал

# 442
И аз съм с ниско рискови мутации , Пай , Асе , Тафи , Анаксин ( последните две сега пуснах ) но само с Пай и Асе терапиТа ми е е до край на хепарин всеки ден

# 443
  • София
Започната терапия не е добре да се спира, нито да се намалява. При бременност в последния триместър и особено преди термин организма повишава кръвосъсирването, за да се подготви за раждането. Точно тогава стават най-много бели когато не си на терапия.

Родих със спешно секцио, 23ч след инжекцията НМХ. Дори да беше планово, с доктора бяхме говорили да не спирам инжекциите. Продължих с тях още две седмици след раждането.

# 444
И моето секцио беше непланирано и то 12 часа след фраксито.
Никой не ми е казвал да спирам НМХ, а само аспирина в последните седмици.
Не бих рискувала и аз така да спирам терапия точно накрая.

# 445
А при нормално раждане знаете ли как стоят нещата? Тъй като там може да биеш инжекция в 7ч. и в 8 да тръгне раждане. Моят АГ засега ме съветва да ги спра 10 дни преди термин, тъй като нямам доказана тромбофилия, не съм си пускала изследвания, а съм на Фракси заради изоставане в кг. на плода.

# 446
Момичета, от 10 дни освен фраксипарин, който слагам от самото начало, ми включиха и аспирин протект всеки ден. Забелязвам, че убоденото ми кърви повече откакто взимам аспирина, а снощи не спираше даже. Преди нямах такъв проблем, рядко се случваше да кръвне и спираше за 1 минута. Снощи цял час държах памучето и чак тогава спря и тази сутрин пак беше текло. Утре ще пускам изследвания за коагулация и в четвъртък ще ги нося на АГ, чудя се дали да не разредя аспирин протекта през ден, докато дойде време за прегледа в четвъртък. Мисля, че ми е в повече, а не знам в Пловдив къде мога да пусна аспи тест.

# 447
  • София
Раждах нормално, последно си поставих клексана на 08.08 - ден на термин, бяха ми казали да си го поставям до последно (с ниско рискови мутации съм). Родих на 9.08 не си бях поставила само защото в 08:00 бях на преглед и видяхме, че са почнали да текат водите, а по принцип си го поставях в 09:00. Ако ви е първа бременност рядко раждането става за 1-2 часа. Мен от тръгването на тия води в 08:00 родих в 16:27 и то след система с окситоцин за забързване на процеса. Даже ми поставиха антибиотик защото очакваха, че може да се проточи и над 12 часа. Е ако сте със силни контракции и е ясно, че раждането започва не е нужно да си го поставяте Simple Smile

А при нормално раждане знаете ли как стоят нещата? Тъй като там може да биеш инжекция в 7ч. и в 8 да тръгне раждане. Моят АГ засега ме съветва да ги спра 10 дни преди термин, тъй като нямам доказана тромбофилия, не съм си пускала изследвания, а съм на Фракси заради изоставане в кг. на плода.

# 448

При нормално раждане се препоръчва НМХ да се бие сутрин. Обичайно ражданията започват късно вечер и през нощта. Така ще има достатъчно време от инжекцията.
Но дори и да започне след инжекцията - нещата рядко се случват за час-два.
И единственото противпоказание за НМХ е, че не може да се сложи епидурална преди да са минали 12 часа от инжекцията.

Baby Monkey аз лично не бих разчитала на мнението на лекар, който е объркал разчитането на изследване за тромбофилия. Всяка една от нас може да разчете такива, а лекар ги обърква и на базата на това объркване назначава терапия. Просто невероятно.

Tanya не променяй терапия на своя глава. И на мен са ми кървяли дни убожданията, без да съм на терапия с аспирин. Слагах лепенка като видя че излиза кръв и махах след 2 дни когато съм сигурна, че няма да тръгне пак кръв. Обичайно се активизираха вечер при къпане. Иначе биех сутрин в 11.

# 449
На мен Сигридов ми каза да бия Клексан в 22 ч. Пътувах 4 часа, за да стигна до него...и в резултат на това пътуване шийката за 2 седмици от 37 мм на 30.7 мм. В 21 г.с. съм😥

Общи условия

Активация на акаунт