Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 595
  • 802
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Благодаря ви много момичета! Започвам си ги пак всеки ден.
Baby monkey и на мен Сигридов ми ги назначи в 22ч.с идеята, че нощем кръвта е най-сгъстена. Обаче започнах да не мога да спя, получавах сърцебиене и вдигах кръвно, та ми казаха да я преместя по-рано през деня.

# 451
По статистика над 50% от ражданията започват между 22 часа и 4 часа сутринта. Сами може да сметнете колко часа ще има, ако инжекцията е сложена в 10-11 сутринта или в 22 часа вечерта. С оглед на това, че при 90% от ражданията в България се прилага окситоцин, епидурална със сигурност ще ви трябва.
Още повече, че ако на някакъв етап се наложи аспирин, то със сигурност НМХ ще трябва да се слага сутрин, а аспирин да се приема вечер на отстояние 6 часа.

Monkey добре ти е шийката засега. Но се пази. Ако лежиш повече ще я опазиш до термин.

# 452
И аз постепенно ще ги изместя сутринта. Момичета, нямате идея колко съм ви благодарна за съветите и подкрепата. От групите разбрах толкова важни неща, които никой лекар не ми каза. Да не говорим и че аз съм от малко населено място и тук няма мн лекари, разбиращи от тромбофилия пък няма изобщо...нищо че всеки се прави на компетентен по темата и общо взето се чувствам като опитно зайче.

# 453
За шийката почивай повече и говори с АГ ако прецени да ти изпише Утрогестан и магнезий , и повече почивка 😊

На мен Сигридов ми каза да бия Клексан в 22 ч. Пътувах 4 часа, за да стигна до него...и в резултат на това пътуване шийката за 2 седмици от 37 мм на 30.7 мм. В 21 г.с. съм😥

# 454
Извинявам се за лаишкия въпрос, но каква точно е разликата между клексан и хепарин? Съвсем взаимозаменяеми ли са? Питам, защото ме сърби корема от фраксито (преди нищо ми нямаше) и се чудя мога ли да мина за известно време на клексан и в същата доза ли? И ако се окаже, че и от него ме сърби....какво правя? Стават ми червени петна без обрив на мястото на убождане, които сърбят. Възможно ли е и към двете лекарства човек да развие алергия?

# 455
Хепарина е или клексан или фраксипарин ( за бг говоря ) В случая фракси е по евтино , съответно с повече примери . много голяма част от хората развиват алергия и минават на клексан. Абсолютно заменяеми са но не може днес да слагате фракси утре клексан , в други ден пак фракси . Смисл минете ли на клексан слагате клексан . Не би следвало ба имате проблем но ако имате и от клексан отивате на хематолог и се консултирате

# 456
  • София
Доста жени развиват реакция от Фраксипарина,минавай на Клексан и не се мъчи,щом не ти понася.
Реално колко им е разликата в цената?
На мен отначало ми изписаха рецепта с Фракси конкретно ,нямах проблем с него и дори не съм се и интересувала каква е разликата в цената с Клексана.Досега не съм чула някой да се е оплакал от него,явно е с висока поносимост.

# 457
Май така ще стане. Имам още няколко инжекции фракси и после ще взема клексан. Разликата в цената е почти двойна, но ако това ще ми донесе повече комфорт ще го преживея.

# 458
разликата е общо взето двойна в цената аз почнах клексан от самото начало

# 459
Здравейте, понеже четох в темат назад, забелязах, че си слагате фракси/клексан сутрин. Аз в тотална грешка ли съм, че го поставям вечер в 23ч?
В началото бях на аспирин и клексан, но след повторно кървене ми казаха аспирин повече не.
И сега предстои повторна проверка на терапията и леко се обърках какво отношение има поставянето на инжекциите и колко време след тях се взима кръв?

# 460
Аз го слагам също към 23, защото така ми е по-удобно. Сега за няколко дни ще мина сутрин, защото искат 4 часа преди изследването да се сложи и после пак ще мина вечерно.
С ПКК пуснах и Д-димер, падна се 11 часа след инжекцията. В норма е, Аг нищо не каза....

# 461
Аз го слагам също към 23, защото така ми е по-удобно. Сега за няколко дни ще мина сутрин, защото искат 4 часа преди изследването да се сложи и после пак ще мина вечерно.
С ПКК пуснах и Д-димер, падна се 11 часа след инжекцията. В норма е, Аг нищо не каза....

А как се измества с х2 с х2 часа или ?

# 462
Ще го изместя директно с 8 часа, дано няма проблем.

# 463
Момичета, дойде време отново да изследвам Анти Xa и коагулация, но този път не искам да ходя в Трета Градска. Доколкото разбрах може и в лабораторията на Токуда, така ли е? Така или иначе имам работа там, та ако мога да го съчетая, ще е супер.

# 464
анти Ха може в Токуда да .

Общи условия

Активация на акаунт