Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 598
  • 802
  •   1
Отговори
# 465
Чери, да и в Токуда може да си направи анти-ха. Става за 2 часа. Само да има отстояние 4 часа от инжекцията.
Другият вариант е в Бодимед, но там го пращат в Германия и излиза за няколко дни.

# 466
Извинявам се за лаишкия въпрос, но каква точно е разликата между клексан и хепарин? Съвсем взаимозаменяеми ли са?

Разликата е голяма и съвсем не са взаимозаменяеми.
Клексан, Фраксипарин, Оксапар и т.н. са ниско-молекулярен хепарин или НМХ. Хепарин е съвсем отделен препарат, който обайчно се прилага в болница, под лекарски контрол и в общият случай не се прилага при бременни.
Туй че недейте да се бъркате, ние ползваме НМХ.

# 467
Фраксипарин имах предвид, не хепарин. Моя грешка.

Извинявам се за лаишкия въпрос, но каква точно е разликата между клексан и хепарин? Съвсем взаимозаменяеми ли са?

Разликата е голяма и съвсем не са взаимозаменяеми.
Клексан, Фраксипарин, Оксапар и т.н. са ниско-молекулярен хепарин или НМХ. Хепарин е съвсем отделен препарат, който обайчно се прилага в болница, под лекарски контрол и в общият случай не се прилага при бременни.
Туй че недейте да се бъркате, ние ползваме НМХ.

# 468
Често чета че трябва Аспирина сутрин, Фраксито вечер.
Аз питах моето Аг тя каза, че няма значение, важно е спазването на един и същ час.
Относно прокървяването и аспирина, аспирана го спрях за 2 дни, и Фраксито за един ден, заради изследванията.С мисълта че може би от тях съм прокървила, но пък сега излезе че инфекцията която лекувах е недоизлекувана, и това е причината за кървенето.
Аз имам много доверие на моята доцентка, но като чета тук и ми става доста странно, защото пишете че има значение часа, а на мен тя ми казва че няма.Интересна работа

# 469
Момичета, някой може ли да ме насочи към лаборатория, в която като си пусна изследвания за коагулация после в резултатите могат да ми дадат референтни стойности при бременност. Мисля, че назад в темата бях виждала такива, но не помня от коя лаборатория. Пускала съм в Синево и Бодимед, но няма реф. стойности при бременност и това много ме напряга, искам да имам черно на бяло в изследванията си точно какви трябва да са резултатите, а не да сравнявам с таблици от сайтове. Защото имам чувството че и лекарите гледат това, което лабораторията е дала и не ги интересува дали по време на бременност за други стойностите. Сега в четвъртък трябва да нося резултати на АГ и съответно d-dimer и фибриноген са ми завишени според стойностите на лабораторията, но според табличката на първа страница в темата са ОК. Някак не върви да показвам на лекаря, че си имам табличка Simple Smile Тотално вече не знам какво става и ми е притеснено като видя отклонения в изследвания.

# 470
На мен са ми казвали лекарите, че трябва да е по едно и също време, а мисля, че и на листовката го пише.

# 471
НМХ трябва да се слага по едно и също време, защото действа само 24 часа, като след 12-тият час почти няма остатъци в тялото.
Аспирина е с натрупване.
Препоръките на проф.Паскалева са НМХ сутрин, а аспирин вечер с поне 6 часа отстояние. Защо така препоръчва - нямам идея, но все пак е хематолог. Аз не съм питала моят хематолог, защото следвах нейните препоръки.

Tanya не мисля, че има такава лаборатория. Иначе нямаше да го има този сайт. Всички проверяваме по таблици, дори знам че проф.Паскалева гледа по същата таблица. Тоест и в лабораторията, която е при нея няма такива стойности.

# 472
Как сте, момиченца? Simple Smile Включвам се да докладвам за онази подутина, която ми се появява ту отляво, ту по средата в долната част на корема над срамната кост. Д-р Вецев ми каза, че това  е бебето Simple Smile и не са Бракстън контракции, както част от момичетата предположиха. Каза че в 17 седмица за Бракстън е рано. Каза и че при тези контракции се стяга целия корем, а не само част -  както май Бочинка или някоя от вас каза. Все пак ми изписа Магнерот 3х2, де.
Не знам, но аз имам чувството, че да - подутината е бебето, но все пак понякога сякаш има и известно стягане. Може би то като се намества и кара матката леко да се стяга...

Но! Още нещо, което не знаех - д-р Вецев ми каза, че при терапия с НМХ не е хубаво да се пътува  с кола повече от 2 часа. А бях планувала 3-часово пътуване. Чудя се, ако разделя пътя на две с почивка от 5 часа дали би било ок. Вие, момичета, как сте по въпроса с пътуванията?

# 473
Както ти казах че е бебето защото аз знам също че при бракстън се стяга целия корем а не малка част от него Simple Smile Иначе аз вече 2 пъти ходя до морето по 6 часа защото тъпата магистрала е затворена . Но и Вецев не ми е казал нищо такова като на теб де. Даже сега отивам е 3 ти път и после живи и здрави 4 ти

# 474
На мен също не ми е казвал подобно нещо за пътуванията. Обясни ли Ви в каква връзка?

# 475
Според мен  е свързано с продължителното стоене и отичане на долните крайници. На мен проф.Паскалева ми препоръча при дълъг път поне 1 час почивка, в която трябва да се раздвижа, за да се  подобри кръвообращението.

# 476
Как сте, момиченца? Simple Smile Включвам се да докладвам за онази подутина, която ми се появява ту отляво, ту по средата в долната част на корема над срамната кост. Д-р Вецев ми каза, че това  е бебето Simple Smile и не са Бракстън контракции, както част от момичетата предположиха. Каза че в 17 седмица за Бракстън е рано. Каза и че при тези контракции се стяга целия корем, а не само част -  както май Бочинка или някоя от вас каза. Все пак ми изписа Магнерот 3х2, де.
Не знам, но аз имам чувството, че да - подутината е бебето, но все пак понякога сякаш има и известно стягане. Може би то като се намества и кара матката леко да се стяга...

Но! Още нещо, което не знаех - д-р Вецев ми каза, че при терапия с НМХ не е хубаво да се пътува  с кола повече от 2 часа. А бях планувала 3-часово пътуване. Чудя се, ако разделя пътя на две с почивка от 5 часа дали би било ок. Вие, момичета, как сте по въпроса с пътуванията?

Ами трябва не трябва, аз искам не искам трябва да пътувам до моята Аг-3часа на отиване, на връщане още 3.С одеало и възглавница...и така..но какво да се прави, жените сме за това, да търпим всичко, но пък за хубаво

# 477
  • София/Севлиево
Вецев и на мен ми забрани да пътувам на повече от 100 км от София.В резултат на което цяло лято ще седя тук,даже до свекърите не мога да пътувам,че са около 200 км в посока...

# 478
Аз като бях бременна пътувах 1 час и после 2 часа почивка.
Сега ми е изписано НМХ 0.6 при пътуване повече от 2 часа.

# 479
защо не мен Вецев не ми е казал такова нещо ми е интересно

Общи условия

Активация на акаунт