Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 598
  • 802
  •   1
Отговори
# 480
  • София/Севлиево
защо не мен Вецев не ми е казал такова нещо ми е интересно
Аз съм с плацента превия,в началото имах и отлепване,и гигантски хематом с прокървявания през няколко дни до 9 г.с.Най-разочаровано е детето,че няма да има море...

# 481
аа разбрах те , защото аз го питах за море и той единственоо чи каза само не влизаш в водата освен ако не си в гърция . Тва беше целия разговор

# 482
Вероятно всеки случай си е индивидуален....

# 483
  • София
Alaskata , дано е прав,при мен постепенно започна целия корем да се втвърдява,същински Бракстън както се описват, усетих към 20-та някъде.

Някой от вас следи ли се при д-р Колева от Токуда?
Аз бях преди няколко месеца при нея да поговорим за следваща бременност и останах впечатлена.

# 484
И при мен отпадна морето - още не съм питала докторите, но в Гърция няма как да идем сега, а нашето ми е много далече и с тези ужасни пътища не смея. Като ви чета, май да не съжалявам за решението, сигурно ще чуя същите препоръки на следващия преглед Simple Smile

# 485
Аз се следя и смятам да раждам при нея . За момента нищо лошо не мога да кажа , следи всичко аз имам и други проблеми освен тромбофилията , вика ме всяка седмица или през седмица - правим доплер и следим шийката на матката, че се скъсява . Благодарение на нея разбрах , че имам тромбофилия , без да съм имала спонтанни аборти . Обръща ми внимание и винаги ми отговаря на съобщенията .
Alaskata , дано е прав,при мен постепенно започна целия корем да се втвърдява,същински Бракстън както се описват, усетих към 20-та някъде.

Някой от вас следи ли се при д-р Колева от Токуда?
Аз бях преди няколко месеца при нея да поговорим за следваща бременност и останах впечатлена.

# 486
И при мен отпадна морето - още не съм питала докторите, но в Гърция няма как да идем сега, а нашето ми е много далече и с тези ужасни пътища не смея. Като ви чета, май да не съжалявам за решението, сигурно ще чуя същите препоръки на следващия преглед Simple Smile

Ами всъщност Вецев изобщо не е подхванал темата. Аз сама го попитах може ли да пътувам и да ходя на море. И той каза може на море, ама да не влизам в морето, но и че не е хубаво да пътувам за по-дълго от 2 часа... Simple Smile
Попитах го защо до 2 часа само и той "Ами все пак си на терапия (клексан 0,4 и Ап 150). А и след като от едно седене на бордюр ти бяха излезли синки... По пътя има неравности и т.н."

И това беше. Ааа и след като му казах, че сме резервирали, ми каза "Нека да видим морфологията в 20 седмица, когато се изчислява риска от преждевременно раждане." Иначе по БХС съм в нискорисковата група за преждевременно.

Така че, ако искате, попитайте го все пак и пишете какво е казал, че ми стана и на мен интересно.

# 487

Ами всъщност Вецев изобщо не е подхванал темата. Аз сама го попитах може ли да пътувам и да ходя на море. И той каза може на море, ама да не влизам в морето, но и че не е хубаво да пътувам за по-дълго от 2 часа... Simple Smile
Попитах го защо до 2 часа само и той "Ами все пак си на терапия (клексан 0,4 и Ап 150). А и след като от едно седене на бордюр ти бяха излезли синки... По пътя има неравности и т.н."

И това беше. Ааа и след като му казах, че сме резервирали, ми каза "Нека да видим морфологията в 20 седмица, когато се изчислява риска от преждевременно раждане." Иначе по БХС съм в нискорисковата група за преждевременно.

Така че, ако искате, попитайте го все пак и пишете какво е казал, че ми стана и на мен интересно.

Как се разбира дали има риск от преждевременно раждане, стана ми интересно?

# 488
Ами от БХС някакви показатели има, по които АГ-то съди, не знам точно кои. Както има маркери за  риска от прееклампсия  преди 37 г.с. и изоставане в развитието на бебето.

А на морфологията в 20 г.с. явно от ултразвука се разбира риск дали има.

# 489
  • София/Севлиево
Да,от БХС.Аз не съм с риск от преждевременно раждане,ама плацентата ми обърка нещата.Четох,че се получава при по-възрастни жени (аз съм почти на 38), които имат вече раждане и/или няколко аборта(аз имам едно раждане и три миседа).Синини не ми излизат лесно,ама ако се случи да излязат ми седят със седмици,понякога с месеци...Та ще си търся някое хубаво басейнче в София,където да ида един-два пъти вместо морето.Иначе ММ вчера ходи самичък на Корали в Панчарево,ама там водата е много топла и не бих рискувала да си топна дори краката...

# 490
Да,от БХС.Аз не съм с риск от преждевременно раждане,ама плацентата ми обърка нещата.Четох,че се получава при по-възрастни жени (аз съм почти на 38), които имат вече раждане и/или няколко аборта(аз имам едно раждане и три миседа).Синини не ми излизат лесно,ама ако се случи да излязат ми седят със седмици,понякога с месеци...Та ще си търся някое хубаво басейнче в София,където да ида един-два пъти вместо морето.Иначе ММ вчера ходи самичък на Корали в Панчарево,ама там водата е много топла и не бих рискувала да си топна дори краката...

Ами струва си да изпуснем едно море, няма спор Simple Smile А Вецев без да го питаш ли ти каза не пътувай и т.н.?
Вече ми се струва, че като цяло пътуванията не са най-полезното нещо, не знам

# 491
По конкретно на мен ми стана интересно за пътуванията, свързани с НМХ. Аз само, за да стигна до него пътувам 3 часа в едната посока, та няма как, отделно стоя на бюро по цял ден, попитах го дали има нужда да спирам работа, каза че към момента няма смисъл според него. След работа гледам да се раздвижвам.

Последна редакция: пн, 21 юни 2021, 22:23 от lovebirds

# 492
Ами от БХС някакви показатели има, по които АГ-то съди, не знам точно кои. Както има маркери за  риска от прееклампсия  преди 37 г.с. и изоставане в развитието на бебето.

А на морфологията в 20 г.с. явно от ултразвука се разбира риск дали има.

БХС и в 20гс ли трябва да се прави, защото яз съм прявила само един в 13гс

# 493
  • София/Севлиево
Ами аз не го питах,той ме гледа на ФМ и вика "Няма да излизаш на 100км от София по-далеч да не стане беля".ММ беше с мен и аз взех да се смея.И докторът ме пита защо се смея и му обясних,че вече сме платили морето.Каза че е много пътя(то до Варна и още 20 км до там, където бяхме избрали наистина е много) и не препоръчва, особено в топлото,за да не прокървя.И до там с нашата почивка.Но ми е много мъчно,че ще изкарам цялото лято в София.
Някъде правят и късен БХС,но повечето минаваме само с един.

# 494
Говорейки за БХС да попитам и вас. Ако правя пренатален тест има ли нужда да правя бхс с ранната фетална морфология? Не съм сигурна дали разбрах правилно докторката,  че НЕ трябва.....

Общи условия

Активация на акаунт