Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 555
  • 802
  •   1
Отговори
# 585
Русев ги обеснява на всички тия неща за фолата но с мета фолат няма как да се предозира по простата причина че той не минава през черния дроб като фолиевата киселина . Но да хубаво да речем че не съм видяла единиците . Като цяло Рамус е най смотаната лаборатория . И всички изследвания са им обърками от главата до ушите ! Аз също си пусках там Д димер и Аптт и резултатите им нямат нищо общо в реалноста и се оказа че 90% от жените имат проблем с тях . Така че Русев да слушате ! Почетете малко научни статии за фолата и фолиевата киселина и сами ще се убедите Simple Smile А сигридов постоянно си сменя мнението и аз бях при него преди месец , питах го за фолата и предозирането . Той каза сьщото нещо като от статиите които съм чела и аз . С фолат не може да се предозира . Именно с фолат не с киселина . И е по добре да е малко повече . И турските инвитро клиники поддържат това мнение . Пък вече всеки си има глава да си го решава Simple Smile Но вит Д В12 и В6 трябва да са ти на горна граница и В12 Над горна зашото бързо пада
русев само с аптт спира клексан на хората !

# 586
  • София
Май пак ще се виждаме с Русев,на мен той не ми е коментирал витамини,само Сигридов.Русев ме метна на вливки с Интралипид.
И за Б12 се оказаха верни спомените ми ,рових досега из архивите ,,преди 4 години горната в Бодимед е била 569 pmol/l ,аз в 20 г.с съм била с 260 и Сигридов беше на косъм да ми изпише инжекции и ако не ме беше пратил в Надежда за спешен серклаж,щеше да го направи.Като забременях всичко ми беше в горните граници на тогавашните референтни ,Сигридов така ги искаше.
В крайна сметка го оправих с малко по-висока доза от Garden if life B12 (минах 500) и ми се разминаха инжекциите на този етап тогава.
В Кандиларов горната граница е била 489 pmol/l

А на Русев за терапия с хепарин не бих се доверила въобще,единствено за витамините.

P.s лека корекция направих,не 360,а 260 ми е бил Б12

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 09:43 от *Bubble*

# 587
Аз си следя моите в токуда иначе за интралипид сьщо са ми смесени чувствата познавам много жени , включително и аз с назначен интралипид ( в същост на кой ли не го е назначил ) и в крацна сметка аз правих вливка и имах Биохимична , после не я направих и сега съм бременна ! И много дами знам които имаха такива драми . Според Сигридо Нк клетки от кръвта са бошлав работа и до някъде е прав . Общо взето пак трябва сам да решава

# 588
Здравейте, в 13г.с и си пуснах фибриноген и излезе завишен, преди месец беше 3.8 а сега е 5.7
Пия всяка вечер аспирин протект.
Нямам тромбофилия, но на какво може да се дължи това покачване?
Имам мутации mthfr.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 11:52 от coolyto

# 589
  • София
Аз си следя моите в токуда иначе за интралипид сьщо са ми смесени чувствата познавам много жени , включително и аз с назначен интралипид ( в същост на кой ли не го е назначил ) и в крацна сметка аз правих вливка и имах Биохимична , после не я направих и сега съм бременна ! И много дами знам които имаха такива драми . Според Сигридо Нк клетки от кръвта са бошлав работа и до някъде е прав . Общо взето пак трябва сам да решава
Аз за себе си и моите случаи също не бих вливала отново.
Здравейте, в 13г.с и си пуснах фибриноген и излезе завишен, преди месец беше 3.8 а сега е 5.7

За бременна е добре ,различни са референтните стойности при бременност.

# 590
  • София
Bubble, почвай витамините отсега. Д-то с нещо мазно, вземай висока доза че е супер ниско. Б-тата аз бих вземала в нормална дозировка. Желязото ти е добре, но ако взимаш - на 2ч от млечни и др, по възможност с цитрусови - така се усвоява най-добре.

# 591
Имам мутации mthfr.

На бременността разбира се. Референтните стойности на това изследване не са за бременни.

Това са от 13.05.21г.(приемам 2 х1 вит. Д Oilessen + 1 табл. Kinon D3 + неофолик мета+ метилирани Б12+ пренатални мулти витамини (които също са метилирани), та се надявам да съм вдигнала малко стойностите... Тази седмица ще ги проверя пак....

С тази стойност на Б12 е по-добре да сложиш няколко инжекции.
А за Д-то това което са ти дали е смешно като доза. Ще го вдигаш
още 20 години така. Вземи си Вигантол и действай с поне 6000 IU ако не си бременна.
Сметнах че в момента взимаш 1200 IU. Дъщеря ми, която тежи 5 кила взима 800.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 12:44 от *PrimaVera*

# 592
Здравейте момичета,имам нужда от малко помощ.При изследваня за вродена тромбофиля се откри че имам
1.хетерогенен генотип1691C/A FVLeiden
2.хетерогенен генотип 1298 MTHER
Притеснява ме първото,трябва ли да отида на консултация с доктор и кой препоръчвате др Паскалева или Лисичков.имам загуба преди 8месеца на плод в 10г.с

# 593
Здравейте момичета,имам нужда от малко помощ.При изследваня за вродена тромбофиля се откри че имам
Притеснява ме първото,трябва ли да отида на консултация с доктор и кой препоръчвате др Паскалева или Лисичков.имам загуба преди 8месеца на плод в 10г.с

Проф.Паскалева
Също и изследване на витамини Б12, Б6, Б9 и Д, и компенсиране на дефицити преди бременност. Б12 и Д трябва да са на горна граница, за останалите ще кажат момичетата.

# 594
тия витамини всеки втори пост коментираме Simple Smile иска ми се да почна. новите момичета да четат поне последните 1-2-3 страници

# 595
тия витамини всеки втори пост коментираме Simple Smile иска ми се да почна. новите момичета да четат поне последните 1-2-3 страници

Аз преди да започна да пиша в тази тема, изчетох последните 5 теми. Но повечето хора предпочитат смляна информация наготово Grinning

# 596
да бе ама седим и говорим едни и същи тъпотии всеки ден просто Simple Smile колко по смляно да е

# 597
Благодаря за отговора

# 598
Хм а на мен пък Вецев ми препоръча Балтаджиева от Надежда пред Русев. И Балтаджиева каза че интралипид е все едно омега3 и няма смисъл. Не знам вече Simple Smile

А имате ли представа дали Hs CRP 1, 85 и серумен комплемент С4 – фракцияC4 0,6 (горна граница 0,5) говорят за някаква инфекция или е по-скоро завишена стойност от бременността?

# 599
  • Sofia
Жената просто написа, че се притеснява от Ф5 и попита за препоръка за хематолог.
Не е питала за витамини.

Относно хематолог - и двамата са добри за консултация на небременни. Но за Паскалева се чака около два месеца, за Лисичков - дни. А ако е за следене на коагулация/терапия по време на бременност - Паскалева има повече опит, защото много бременни се следят при нея. Лисичков не знам дали следи изследванията на бременните.

Последна редакция: нд, 27 юни 2021, 17:19 от Brin de muguet

Общи условия

Активация на акаунт