Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 536
  • 802
  •   1
Отговори
# 630
  • Sofia

Аз пуснах пълния панел + още една мутация предписана ми от Русев, заради Фактор 2.

Какво още ти пусна Русев зареди Фактор 2?
Русев ми поиска допълнително ß-Фибриноген (-455G>A).
аз ходих също при Колева и При Вецев , и двамата са страхотно но Колева не следи кръвоток преди 13 та седмица , лично аз не я избрах точно по тази причина , но ще разждам сигурно при нея защото работи в Токуда
Аз не съм я питала,но самата тя ми каза,че е важно от начало нещата да тръгнат нормално и кръвотока да е добър още от самото имплантиране...
Лисичков ми каза абсолютно същото.

# 631
за доплера ли ти е казал Лисичков ? Странното е чеееее в 7 ма седмица пускат доплер за пулс на всички ако се сещате Simple Smile Аз лично имам доплер в 6 та на вените , бяха запушени , после в 8 ма после в 10 та и в 13 та . И добре че ги правихме защото нещата имаха нужда от корекция . Включитено и Сигридов прави доплер в ранни седмици и ако това беше така защо всички лекари го правят ?

# 632
  • Sofia
Аз не съм я питала,но самата тя ми каза,че е важно от начало нещата да тръгнат нормално и кръвотока да е добър още от самото имплантиране...
Лисичков ми каза абсолютно същото.
Ето това

# 633
  • София
Аз също имам неуспешна бременност без терапия - в 6-7 седмица почна прицапване, което се увеличи и в 13гс имах пълно отлепване на плацентата заради хематом. И щото всъщност бях отишла на БХС - видя се 5см хематом и 7см бебе, без видима проблеми, без изоставане, беше се отлепило преди ден, аз си знам, щото изкървих силно. Ако ембрионът има проблеми и оживее до този срок, то проблемите се виждат на ехограф.

С успешната ми бременност бях на терапия с НМХ от деня на трансфера до 2 седмици след раждането, имах перфектен кръвоток през цялото бременност.

Относно доплера - в ранните седмици - 6-7 доплер на бебето се пуска за секунда, колкото да му се премери пулса. Това не пречи да бъди измерен с доплер кръвотока на маточните артерии. В 10гс Вецев ме направи подробен преглед като ФМ и на двете бебета, включително мери кръвоток на артериите и пулс на бебетата.

# 634
А каква е вредата от доплера, че някои лекари толкова го избягват? Някои жени ги следят на доплер почти всеки ден доколкото знам.🙄🤔

# 635
Преглежда в Токуда , но има и частен кабинет.

Къде е частният кабинет и как се записва час там? Къде бихте препоръчали преглед - в болницата или в частния кабинет?

# 636
Колева в 7 ма седмица каза че не пуска за пулс защото щяло да му спре сърцето , и като и казах че в 6 та го чух при Вецев тя позеленя направо .
А реално той си ми го пусна да секунда и повече гледа моите артерии ! Докато колева каза че на бебето пуска доплер след 12-13 седмица
Аз също имам неуспешна бременност без терапия - в 6-7 седмица почна прицапване, което се увеличи и в 13гс имах пълно отлепване на плацентата заради хематом. И щото всъщност бях отишла на БХС - видя се 5см хематом и 7см бебе, без видима проблеми, без изоставане, беше се отлепило преди ден, аз си знам, щото изкървих силно. Ако ембрионът има проблеми и оживее до този срок, то проблемите се виждат на ехограф.

С успешната ми бременност бях на терапия с НМХ от деня на трансфера до 2 седмици след раждането, имах перфектен кръвоток през цялото бременност.

Относно доплера - в ранните седмици - 6-7 доплер на бебето се пуска за секунда, колкото да му се премери пулса. Това не пречи да бъди измерен с доплер кръвотока на маточните артерии. В 10гс Вецев ме направи подробен преглед като ФМ и на двете бебета, включително мери кръвоток на артериите и пулс на бебетата.

# 637
  • София/Севлиево
На мен ми обясниха,че не е хубаво заради топлината.Аз имам домашен фетален доплер и 5 години седи неразопакован(купих го преди едната си загуба 2016-та,до сегашната ми бременност минаха 5 години).Питах и Станулов,и Вецев какво е мнението им за тези доплери-и двамата бяха категорични, че е по-добре да не го ползвам.И аз ги послушах...

# 638
домашния доплер е друга интересна тема Simple Smile но тук говоря за доплера който е ща сърцето на бебето и за артериите при лекар Wink това ми беше мисьлта

# 639
  • София
Смятат че в ранна седмица ембрионът е много нежен и доплерът може да му навреди. Затова го пускат за много кратко - секунда - колкото да измерят пулса.

Македонова ми е пускала доплер в 6гс, Калчев в 8гс, Вецев в 10гс. Бебетата спят оттатък 🍀🍀

А каква е вредата от доплера, че някои лекари толкова го избягват? Някои жени ги следят на доплер почти всеки ден доколкото знам.🙄🤔

# 640
И на мен Вецев ми пуска доплер в 8 гс да ми гледа кръвотока.Беше влошен.Като го пуснат в 12 та и до тогава съм седяла още 4 седмици с влошен кръвоток, сигурно пък е много полезно за бебето🤯

# 641
Здравейте, имам две мутации хетерозигот MTHFR C677T и 1298C и нямам други - за тромбофилия са ми нормален носител, имам ли риск за тромбофилия и високо рискови ли са?

# 642
  • София
Преглежда в Токуда , но има и частен кабинет.

Къде е частният кабинет и как се записва час там? Къде бихте препоръчали преглед - в болницата или в частния кабинет?
В частния ,има много повече възможност да отдели време,аз там ходих
https://svetanedelja.bg/

И моето само ако знаете колко е "гледано" още от момента в който беше една точица и колко лекарства съм изпила,че и пълна упойка ми слагаха зареди серклажа ... жив и здрав е,умен и много палав четири годишен юнак със собствено мнение .Каквото се налага, трябва да се направи,медицината е достатъчно напреднала ,за да помогне когато е необходимо.Съотношението полза-риск го преценява лекаря ,на когото сме се доверили.

Последна редакция: пн, 28 юни 2021, 22:54 от *Bubble*

# 643
И на мен Вецев ми пуска доплер в 8 гс да ми гледа кръвотока.Беше влошен.Като го пуснат в 12 та и до тогава съм седяла още 4 седмици с влошен кръвоток, сигурно пък е много полезно за бебето🤯
На мен ми го пусна в 6 гс и добре че беше така– оказа се че е много лош кръвотока. Ако беше почакал до 12 седмица сигурно бебе нямаше да има вече. След 2 загуби, /инжекции имаше и при втората бременност, но уви/, какви ли не изследвания, ходене при Конова... оказа се че терапията не е била достатъчна, промени я и сега бебчо бърза да расте Smile няма вече търпение като майка си. Дано този път няма повече проблеми!

# 644
На мен ми го пусна в 6 гс и добре че беше така– оказа се че е много лош кръвотока. Ако беше почакал до 12 седмица сигурно бебе нямаше да има вече. След 2 загуби, /инжекции имаше и при втората бременност, но уви/, какви ли не изследвания, ходене при Конова... оказа се че терапията не е била достатъчна, промени я и сега бебчо бърза да расте Smile няма вече търпение като майка си. Дано този път няма повече проблеми!

На мен не са ми пускали до сега кръвоток, но утре съм на преглед, ще попитам (10г.с.).
А индикации за лош кръвоток какви са? Изоставане на бебчето ли? Понеже на последния преглед беше +2дни.

Общи условия

Активация на акаунт