Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 486
  • 802
  •   1
Отговори
# 690
Brin de muguet , моят е 3,7 , но още преди процедурата си бях попълнила всички дефицити. Тази стойност е от 4 месец и все още са ми добре витамините. В 6 месец пак ще ги пусна.
*PrimaVera*, това , което казваш, е интересно. При мен на лява артерия кръвотокът е влошен, като на тази скала точката е извън нея вляво. Док не се впечатли особено и каза , че дясната компенсира и според него до 20гс ще се е оправил. утре съм на преглед в 19гс и ще видим какво е положението.

# 691
Момичета, а вие ежемесечно ли изследвате витамини и хомоцистеин?
Преди изследване, сега по време на бременността, правите ли пауза от 10-ина дни на приема?

# 692
Аз поне не правя.

# 693
Питах Лисичков дали трябва да спра витамините  поне за 10 дни и той каза, че се спират само при "девствен случай " , сега на фона на бременност вече не се спирало нищо.

# 694
пауза не се прави , никакъв смисл от прием на витамини и спиране за изследване . Спира се само в12 на инжекции

# 695
Благодаря ви, и за мен няма логика да се спират през бременността, но забравих да питам Лисичков. В лабораторията казаха да ги спра, но на тях им нямам много вяра Simple Smile
Вие всеки месец ли ги изследвате?
А колко често правите консултация с хематолог - при отклонения или периодично?

# 696
Значи две години ги следях всеки месец докто не ги вкарам в час , сега съм бременна и не ги следя толкова често защото бяха в норми идеални и си ги пия естественно постоянно , та след 2 месеца ги проверих след като вече забременях , сега съм в 18почти 19 та и фолата скоро ще го спирам сигурно вече . Така че най вероятно може и да не пускам повече защото няма смисл , даже може да мина и на гардън оф лайф комбинирани след 22 ра седмица

# 697
Благодаря ви, и за мен няма логика да се спират през бременността, но забравих да питам Лисичков. В лабораторията казаха да ги спра, но на тях им нямам много вяра Simple Smile
Вие всеки месец ли ги изследвате?
А колко често правите консултация с хематолог - при отклонения или периодично?

Аз преди бременност и по време на нея ги следях всеки 30-40 дни. Не съм ги спирала никога преди изследване.
Ходех на хематолог до 20-та седмица на всеки 4 седмици и след това на всеки 8. Като последният преглед ми се падна в седмицата преди раждането.

# 698
  • София
Не се спира нищо,на две седмици ги пусках до края през бременността,така и така ме боцкаха за коагулация,пускахме и витамини.
Искам само да ви кажа,че около 20 седмица бебето започва рязко много да дърпа и с напредването на бременността все повече дърпа,така че по-добре да се следят и да не се променя действаща схема.Това е моят съвет специално за витамините.

# 699
аз го казах това за 20 та защото това ми казаха няколко лекари , всъщост най важни за развитието са витамините до 20-22 седмица , не казвам че после са мало важни Simple Smile но може да се премине на кобинирани ( стига да са с фолат а не киселина ) и стига витанимините да са идеална норма разбирасе . Ащ още мисля , но дори и да премина към такива ще пръскам доп, В12 и ще взимам доп Д , просто вече не мога да пия 500 хапчета на ден , ту мач са ми чесно ви казвам ,

# 700
  • Столицата на "Второто българско царство"

Витамините са започнали лека полека да влизат в норма. Благодаря за съветите за Вигантола.
Сега ще борим високо TSH...

# 701

Витамините са започнали лека полека да влизат в норма. Благодаря за съветите за Вигантола.
Сега ще борим високо TSH...

Витамин Д ти е много далече от влизане в норма.

Аз лично не бих започвала комбинирани след 20-та. Моите витамини буквално се бяха сринали на първата проверка след 20-та. Д-то беше паднало с 30 единици за няма и месец и това въпреки приема. Б12 и фолат също. Аз всъщност още си пия фолат и желязо, наред с всичко останало. Само НМХ махнах.

# 702
При мен хомоцистеина е 8.5, първия път д-р Калчев каза "ОК е", но изчакахме резултати на витамините, понеже не бяха готови, след това каза "малко е висок, но с приема на В6 ще падне стойността". Та покачвам витамини, и за да се нормализира хомоцистеина.

[/b]
    До 5 трябва да е хомоцистеинът.
    И аз така знам, че хомоцистеинът е хубаво да е под 5. Между 5 и 7 се води гранично.
    А моят е все 8, и на фона на прием на витамини и без!
    И Калчев и Лисичков са виждали тези стойности, не се трогнаха много. Само Калчев каза, че е леко завишен, но не е проблем.
    Така че не знам къде е истината.

А освен с прием на витамини някой знае ли дали има друг начин за смъкване на нивото на хомоцистеина?

Последна редакция: чт, 01 юли 2021, 13:01 от Asya.S

# 703
    Момичета, този резултат на фолиевата трябва ли да ме притеснява, че е завишен. Пия неофолик мета, но от 1 седмица ми включиха и ферофолгама нео, който е с фолиева киселина, а не с фолат, заради нисък хемоглобин. Иначе гледам че витамин Д и B12 що годе съм ги докарала  добре, бяха критично зле. D беше 20, а B12 беше 460.

# 704
    разбирасе че трябва да те притеснява , завишен ти е ! И когато имаш фолат не си купувай нищо с комбинация с фолиева киселина , Има изчистено желязо .

Общи условия

Активация на акаунт