На море в Гърция 2021 - II

• 51 052
  • 779
  •   1
Отговори
# 255
Ivelina 80 , исках да ви отговоря за Крит, но сте си забранили личните съобщения.

# 256
За тази. Добре, че и Тодоричка отиде да документира - аз там можех само празни чинии да снимам, всичко изчезваше със скоростта на светлината Simple Smile

# 257
една туршия от вкусните снимки на теодоричка са ми в листа за сбъдване това лято.
За "моята" туршия говориш! Stuck Out Tongue Неповторима е!
Параход, за нея, да. Ама като не снимаш манджите, виж как съм се впечатлила от онагледената публикация. И аз нямам навик да снимам храна и да помня заведения за хранене, но почнах да ставам по-старателна напоследък, че не ги улучвам хич иначе.
Живи и здрави да сте всички, препоръчали я! Май и миленка_д беше захождала там. Heart
теодоричка, тя е! Непременно ще се разходя до там да опитам.

# 258
Ох, чудно изглежда! Аз обичам да снимам храна. Сигурно защото обичам да ям. Grinning Ядох подобна на Наксос, но май нямаше зеленчуци.

# 259
  • София
[Май и миленка_д беше захождала там. Heart
За съжаление - не. Минахме покрай Полиризос, но не остана време за отбиване, че беше доста късно. Иначе със сигурност щеше да ми хареса тази туршийка с октоподче. Нашата почивка я бях планирала с много натоварена програма, а беше само седмица и измина неусетно. Препоръчвам, ако имате възможност, да си отделите повече време за Крит.

# 260
[Май и миленка_д беше захождала там. Heart
За съжаление - не. Минахме покрай Полиризос, но не остана време за отбиване, че беше доста късно.
Значи се бъркам с таверната в онова село с незапомнящо се име.

# 261
И на Пелион сме яли хубава подобна туршийка с октопод - поне на 2 места я правят, в Лефокастро и в Катийоргис (може би и другаде). Много обичам хтаподи псидато, но не навсякъде ги умеят еднакво. А зеленчуците много ги "отварят".

Във Върджин Мери обаче всичко беше великолепно - "четирите ястия с тиквички" (пълнени цветове по два начина, ханиотико буреки - което не е баница, а солено безмесно ястие, и кюфтенца от тиквички), месата - агнешко, козе, свинско... Няма меню (всъщност има, но не е особено показателно), а всичко се приготвя за деня и ти казват какво има днес.
Собствениците се казват Зои и Янис, Яни е сфакиец, а Зои е от Ретимно. Ние и спахме там и изобщо чудесно беше, дано имам възможност да отида пак някой ден.
Но е забутано място на края на пътя, не е за всеки Simple Smile За който предпочита повече оживление, не става.

# 262
В края на краищата всеки сам си преценява кой вариант е по-подходящ за него, важно е да се знаят плюсовете и минусите.
Така е - наистина не бяха евтини билетите, но не помня колко. Все пак добре е хората да знаят, че спукана гума ще им излезе по-скъпо Simple Smile (не познавам никой, спукал гума, обаче все пак има купчина изхвърлени гуми до пътя).

Каквато и да е цената и предпочетената организация, Балос е едно от най-красивите места на Крит - дори и с много хора. Виж за Елафониси, докъдето има асфалтиран път и можехме да си нагласяме часовете на пристигане и отпътуване както искаме, не мога да кажа същото - от неговата комерсиализация изпитах огромно разочарование (и това беше единственото място на Крит, което ме е разочаровало).
Цената на корабите до Балос в момента е 25 евро на възрастен.Така че за нас ние сме трима става 75 евро което не е малко.Аз съм си наел автомобил за целия престой в Ханя и все още се чудя с кораб или автомобил да отидем до Балос.

# 263
Ivelina 80 , исках да ви отговоря за Крит, но сте си забранили личните съобщения.
Не знам как е станало и къде да натисна , за да отблокирам.Ако някой знае, моля да ми помогне.
Благодаря

# 264
Тази година Крит се очертава май като топ дестинация заради удобните полети, да припомня само, че директни полети от София вече има и до Родос, Миконос, Корфу, Санторини и дори Солун Simple Smile

# 265
  • София
klintan, вижте си условията на компанията за рент-а-кар, която сте избрали. В условията на повечето пише, че е забранено да се кара по черен път и застраховката не покрива щети от такова пътища. Аз също много се колебах, но бях избрала настаняване точно до пътя за Балос, в Каливиани. Колата я взехме от cretarent, защото там не прочетох такава забрана на сайта. Обсъдихме го със съпруга ми и решихме, че ще отидем с колата. На google maps и в youtube има много снимки и видеа от прашния червен път, за да се ориентирате сам.

Това с директните полети наистина е супер, дано се задържат и догодина и даже да се прибавят нови дестинации. За съжаление на България Еър ми се виждат много солени цените.

# 266
  • Там където
Подобна туршийка има в Метро- с октоподчета и с други морски дарове. Аз я ям за основно, не за мезе Simple Smile Разбира  се не е като в Гърция,  ама бива за компромис ...
Момичета, аз нали мрънках тук, че пак ще ходим на Фанари, та да питам за тези които са ходили в тези райони- искам да мръднем и в съседните области за плаж и разходка. Къде е по-добре- около Авдира, Мандра, Марония или Миродато?  Миналата година ходихме в Ксанти и Комотини, манастирчето във водата и много ми хареса плажчето в селцето Меси.

# 267
Питал съм две компании за коли под наем и двете отговориха че пътя  е offroad и застраховката не го покрива и пътуването е на мой риск.Едната компания предлага джипове обаче цената е 60 евро на ден при което е по добре да се качим на   кораб.

# 268
Не знам как е станало и къде да натисна , за да отблокирам.Ако някой знае, моля да ми помогне.
Благодаря
Някъде от профила, настройки, лични съобщения, но от телефона не виждам къде е това място, може би на компютър се вижда.

# 269
Подобна туршийка има в Метро- с октоподчета и с други морски дарове. Аз я ям за основно, не за мезе Simple Smile Разбира  се не е като в Гърция,  ама бива за компромис ...
Момичета, аз нали мрънках тук, че пак ще ходим на Фанари, та да питам за тези които са ходили в тези райони- искам да мръднем и в съседните области за плаж и разходка. Къде е по-добре- около Авдира, Мандра, Марония или Миродато?
Миродато всъщност е плажът на Авдира, или Скала Авдирон (самото селце е малко навътре) и е хубав, плитък и ситнопясъчен плаж. Едно време преди ковида се пренаселваше събота и неделя от уикенд туристи от Южна България, сега - едва ли. Към Мароня плажовете не са толкова добре. До Ксанти винаги можете да идете на разходка.

Общи условия

Активация на акаунт