На море в Гърция 2021 - II

• 51 017
  • 779
  •   1
Отговори
# 225
  • SF
Горките им дискотеки с този вечерен час. Плаж, вечеря, разходка и лягане Simple Smile Ваканция за семейни хора с малки деца или за възрастни. Simple Smile

# 226
Нали уж можеше тиха музика в заведенията?

Аз се замислих за пср-а, със сигурност е коментирано, но просто съм го пропуснала. 72 часа се броят от момента на взимане на пробата или от следващия ден, в който се очаква да е готов резултата?

# 227
  • София
От момента, в който вземат пробата.

# 228
  • SF
И ако има 5-часова опашка на Промахон и тези 72 часа станат 74??

# 229
Привет от Крит, Ханя. Пътувахме на 1 юни с Ryanair. Полетът беше повече от добре. Пристигнахме с 15 мин. по-рано. Такова спокойствие на летището аз не помня някога да е имало. Много малко хора, всички проверки стават много бързо. Представихме сертификат за ваксинация и PLF и си продължихме по пътя. Направи ми впечатление, че поне 60% от пътниците не бяха българи. Това ми се видя странно за полет от София в тези времена. Полетът беше запълнен 90%.
При пристигането в Гърция ни поискаха само PLF-ите и то не ги сканираха, а само един чичко ги преглеждаше така с поза на важност. Какво им гледаше и той не знае сигурно.
Резервирах хотел през Booking, които дават безплатен превоз до хотела, ако резервираш над определена сума. На летището ни чакаше много приятно момче и ни закара с бусче до хотела. А това е гледката ми от хотела

Леко хладно е вечерно време все още, но през деня си е жега и сме на плаж всеки ден. Наехме кола онлайн още от България като офертата беше само да заявим, а плащането стана тук на място. 15 евро на ден ни излезе. Ако това е добра оферта за някой, да каже и ще му дам сайт за резервиране.
Хора си има достатъчно, чува се и българска реч. Ресторантите работят, храната си и все така вкусна, даже хапваме повече от нужното, но тук е така. На острова има много овце и овчето мляко е уникално вкусно. Ето това е закуската ни от днес

Това мляко е невероятно вкусно, почти всеки ден го ядеме. По ресторантите хлябът, водата, ракията и десертът са винаги безплатни, от заведението. Изобщо идвайте на Крит и то по-бързо, преди да са дошли хилядите туристи. Невероятно спокойствие е тук в момента.

Може ли сайт на хотела?

# 230
Ако пътуваме с колата на свекър ми, която е на лизинг и я кара синът му, какво трябва и може ли...? Извинете за глупавия въпрос но, незнам.

# 231
  • София
Цитат
Disco Biscuit, може ли фирмата за колата, благодаря! Ние пътуваме на 13. Разкажи какво посетихте!

# 232
ДискоБискит даде сайт за колата още на предната страница. Четете внимателно, моля.

# 233
Слънчев Бряг ви очаква, не му изневерявайте за пореден път с Гърция

Боженците, гледано към планината

Малко кич за душата

Пак Боженците малко след залез слънце

Вечерен час, какво да се прави

# 234
Аз се възползвах от линка за рентакара в Крит и резервирах вече. Дано всичко е наред. Само място за спане не мога да намеря все още....нищо не ми харесва, всичко ми се струва тъпо, обичам да ходя на къмпинги и се чудех дали и тук да не отидем на къмпинг, но мъжа ми май смята, че е по-добре да се заврем в някой смотан апартамент. Така като гледам, гърците хич не си дават зор да пообзаведат малко по-приятно, аз пък нещо нямам намерение да им плащам много пари за нищо...🙄
Редактирам се..След като доволно си помрънках, намерих много хубав апартамент за без пари в Chania. 😊

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 22:35 от ainmo

# 235
Слънчев Бряг ви очаква, не му изневерявайте за пореден път с Гърция ...
Боженците, гледано към планината....Малко кич за душата...Вечерен час, какво да се прави...
И идеята на този тюрлю гювеч е ???

# 236
DiscoBiscuit, искам да те помоля да обърнеш внимание как са пътищата (особено тези до плажовете) и подходящи ли са за лека кола. Аз също съм наела едно кабрио за Септември, но ме наплашиха,че част от пътищата са черни и е по-добре да наема висока кола.
Черен е пътят до Балос, и лош. Всички обаче ходят с обикновени коли (на своя отговорност, защото в договорите н рентакарите пише, че черни пътища не са позволени). Има алтернатива - корабче от Кисамос. Ние практикувахме този вариант, защото бяхме с нашата собствена кола, която е ниска. С нито един друг път в западната част на Крит не сме имали проблеми.

# 237
И ако има 5-часова опашка на Промахон и тези 72 часа станат 74??
При нас миналата година стана точно това, минаха ни часовете от тестовете с два часа или три вече не си спомням. Чакахме на границата 5 часа, но никой не ни видя кога са правени тестовете, в колко часа. Само прегледаха, че е отрицателен и айде. Чела съм тук в темата миналата година, че ако е минал часа на теста може да ти направят нов на място и това е, няма какво друго да направят, така че споко. 😊Само дано да няма големи опашки ☺️ и много чакане, че ние сме с деца.

# 238
  • София
От утре ще може да се влиза с антигенен тест с валидност 48 часа, но само, ако е качен в his.bg и е генериран цифров сертификат. Засега в his. bg няма опция за тестове, само ваксинирани и боледували.

# 239
  • София
Ако пътуваме с колата на свекър ми, която е на лизинг и я кара синът му, какво трябва и може ли...? Извинете за глупавия въпрос но, незнам.
От лизинговата компания трябва да ви дадат пълномощно, вероятно ще трябва едно и от свекъра.

Общи условия

Активация на акаунт