На море в Гърция 2021 - II

• 50 974
  • 779
  •   1
Отговори
# 630
Извинявам се за въпроса, но всеки за себе си ли попълва плф или е един на семейство, защото в началото на темата пише :
Всяка кола/самостоятелно пътуващ трябва да попълни поне един ден преди влизане PLF на адрес https://travel.gov.gr/#/. След 0:00 часа в деня на пътуване се получава QR код, който се представя на границата
Притеснявам се, защото когато попълвате плф на член на семейството попълвате само имената и възраст??? Затова се чудя дали не трябва отделни плф за всеки, защото няма достатъчно информация...

# 631
  • София
Ами съвсем ясно си е написано - ако са няколко човека в колата се попълва един, ако пътувате сами - пак попълвате един PLF.
По-горе беше коментирано - за семейство се попълва еден формуляр. Данните, които ви изискват, явно са достатъчни за гръцките власти, няма за какво да се тревожите.

# 632
Благодаря, обаче аз четох че се попълва за всеки пълнолетен, а само децата се посочват като family members... Може ли някой който е минавал границата да обясни???

# 633
  • София
Winter11, защо мислиш, че аз не съм минавала границата?
Като не ми вярваш, постъпи както намериш за добре!!!

И последно - погледни постове #566 и #594.

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 23:09 от миленка_д

# 634
Войдокилия за мен беше голямото разочарование на Пелопонес, писала съм и преди. Мръсно и не точно като по снимките го видяхме ние. Та за мен беше грешка, че му отделихме цял ден.

# 635
  • София
Вчера към 20,00 часа се прибрахме в България през Кулата и имаше километрична опашка от коли към Гърция. Направо необяснимо за мен. Камионите бяха отделно. Дано се подобри организацията.
Ако ви се гледат снимки от Амуляни почти без туристи през юни, заповядайте. Изкарахме доста добре тези четири дни, макар и времето да беше нестабилно. Благодарение на спокойствието, успяхме да се откъснем от ежедневието. Плажувахме, плувахме и се разхождахме. Хапнахме и доста вкусни ястия в таверна Климатариа. Видяхме островчето без туристическия натиск.

Благодирим, Миленка, за страхотните снимки.....направо ни зареди!

# 636
За Пелопонес - 10 дни не са много, но и полуостровът не е за едно посещение. За мен най-най-задължителните места са Нафплио, Мани и Елафонисос. Монемвасия се разглежда за 2 часа, последвайте съвета на Scania относно паркирането (ние тая попара сме я сърбали).
Симос на Елафонисос е един от най-хубавите плажове в Гърция и не е за пропускане. В този ръкав плажовете на Плитра и Архангелос също не са лоши, ако целта е повече почивка.
Вътрешно Мани - от Итило надолу, за мен е едно от най-интересните места в Гърция. Лимени има хубави кафенета край водата, иначе е мъничко, Ареополи е основното градче, пещерите за мен не са интересни, единственият пясъчен плаж в тази част е край Мармари. Може да се върви само по западния път до паркинга за Тенаро и да се върнете по същия, или да завъртите на изток през Порто Кайо и Котронас.
В северно, месинско Мани около Кардамили и Агиос Николаос също не е лошо, Ступа е неприятно туристическо градче, но с два пясъчни плажа и възможности за евтино настаняване.
Около Спарта и Триполи няма кой знае какво за гледане, освен ако не се качите до Мистра.
Западният ръкав - Корони, Метони, Пилос, Войдокилия, също не е лош, като ние бяхме отседнали във Финикунда. Смятам този избор за оптимален, ако искате и плаж на място. На мен Войдокилия ми хареса, не е имало боклуци.
Назад съм споделяла подробни разкази за тези места от предишни години.
Мернах някъде, че Пелопонес е избран пред Крит, защото на Крит щяло да бъде много жега. Всъщност през август на Пелопонес е по-горещо Simple Smile

# 637
https://за тези, които ще пътуват утре към Керкира, явно гърците са се юрнали и те да ходят и са изкупили билетите за корабите на Керкира лайнс чак до 14 часа. Греда, ние се надявахме да хванем кораб в 11:30. Остава вариант Лефкими, за там има места

# 638
  • София
https://за тези, които ще пътуват утре към Керкира, явно гърците са се юрнали и те да ходят и са изкупили билетите за корабите на Керкира лайнс чак до 14 часа. Греда, ние се надявахме да хванем кораб в 11:30. Остава вариант Лефкими, за там има места
Заради празника в неделя е. Почиват в понеделник и са тръгнали на почивка.
Приятно пътуване.

# 639
  • София
В понеделник е Свети дух, традиционно дълъг уикенд за гърците, и съм запомнила, че винаги е лудница навсякъде. Вероятно поради тази причина са изкупили билетите.

Войдокилия и на мен не ми допадна особено, писала съм преди и аз. И подкрепям Параход за Финикунда, ние също изкарахме три нощувки там, много приятно градче. Симос на Елафонисос все още ми е в топ 3 на най-хубавите плажове, на които съм била.

# 640
  • SF
Ами съвсем ясно си е написано - ако са няколко човека в колата се попълва един, ако пътувате сами - пак попълвате един PLF.
По-горе беше коментирано - за семейство се попълва еден формуляр. Данните, които ви изискват, явно са достатъчни за гръцките власти, няма за какво да се тревожите.

миленка, не ни се сърди, че питаме. В наши дни понятието за "семейство" не означава само хора, сключили брак. Хората може да са семейство, но да са с различни фамилии. И понеже никъде не е казано да се носи документ за сключен брак, затова питаме. Освен това майката, дъщерята, мъжа на дъщерята и сина му от предишен брак, пътуващи заедно - кой с кого е семейство? Гърците могат да се заядат за всичко и да се помрачи ваканцията.

# 641
Знам, че става досадно с тоя PLF, но в темата наистина има противоречива информация. На едно място пише, че е един за кола, а на друго - един за семейство. Когато в една кола пътуват две семейства, колко PLF трябва да се попълнят ?

# 642
  • София
Esmee, аз не се сърдя за питането и му отговорих.
Странен ми стана следният коментар:
Може ли някой който е минавал границата да обясни???
Все пак няколко поста по-назад писах, че онзи ден се прибрахме от Гърция.

Относно останалите въпроси мисля, че прекалено много се задълбавате. Гръцките чиновници не са толкова заядливи като българските. Все пак ние сме туристи. Може и да не ни обичат колкото англичаните, но поне се правят на любезни. Логиката да не се попълват формуляри за всеки е да не се претоварва излишно системата им с данни. Когато една група пътува заедно в една кола, няма нужда да подава отделни PLF, независимо дали имат брак. Има си опция и за добавяне на "нечленове" на семейството (non-family members). Всъщност в неделя сутринта моя код изобщо не го погледнаха на границата. Така или иначе никой няма да ви проверява на влизане какво точно сте попълнили.

Denezira, в този случай проверете дали няма да надвишите допустимия брой пътници в една кола - мисля, че все още има ограничение, но не съм сигурна колко беше. Ако не го нарушавате, смятам че ще минете и с един PLF и с два.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 10:30 от миленка_д

# 643
  • софия
Не знам къде е тази противоречива информация. На официалния сайт пише One PLF should be submitted per family.
Ако са 2 семейства в колата, 2 plf.

# 644
Момичета, влизам с хубава новина, току-що прочетох, че от 19 юни - събота, отпада ПСР за лица под 12 години, влизащи в Гърция от зелени зони. България попада точноо в зелена зона. Което ще рече, че вече ПСР на лица 12 + години. Супер Grinning
Сега ще го потърся като линк да го сложа.

Общи условия

Активация на акаунт