"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 413
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
Soft Click аз четох някъде че има достатъчно много адвокати, даже им дали право да си правят вербунг ... в смисъл да си натрапват целенасочено услугите на клиентите си според получена информация ... за да не останели гладни ... ами да наеме един такъв твоя шеф да ти е помощтник ?
Защо не наеме някой на мястото на напусналия ?

ако има навик да вика ти иди на срещата с тапи за уши . дефанзивна отбрана както го нарече.

# 631
Щото пари струва, а този е хитър като стадо лисици.

# 632
  • Primum non nocere !
Направи му един профил днес.
И го имитирай... в думи, държане, поведение, тон, интонация , усмивки, дори позата на ръцете ,или как стои..как седи...
Това ще го смаже...
Бъди утре негово копие, едно към едно...

Най-после получих Лампата срещу инсекти. Днес ще я пробвам..
На ПапаПанда няма да му хареса, грозна е. Satisfied

Къде изчезна този човек?
Да не е болен?

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 14:49 от Шехи

# 633
  • Варна
Здравейте.
Имам въпрос, ще  съм благодарна ако можете да ми помогнете.
Дъщеря ми е на 15 години. Има покана от наши приятели да им гостува за една седмица в Германия, провинция Хесен. Тя ще лети сама с директен полет Варна-Дортмунт и нашите приятели ще я чакат на летището.
Въпросът ми е ще има ли проблем, че ще влезе съвсем сама в Германия, защото е на 15г.
Звънях на немското посолство в София. От там казаха, че е хубаво да има здравна застраховка.
Какво можете да ме посъветвате?

# 634
  • Германия
Здравейте.
Дъщеря ми е на 15 години. Има покана от наши приятели да им гостува за една седмица в Германия, провинция Хесен. Тя ще лети сама с директен полет Варна-Дортмунт и нашите приятели ще я чакат на летището.
Въпросът ми е ще има ли проблем, че ще влезе съвсем сама в Германия, защото е на 15г.
Звънях на немското посолство в София. От там казаха, че е хубаво да има здравна застраховка.
Ако не ме лъже паметта,  се попълва декларация от родителите, че може да лети сама.

# 635
Здравейте.

Ще си позволя аз да отговоря. Моите момчета от 15 годишни пътуват сами към Германия. От тук - нотариално заверена декларация че двамата родители разрешават пътуването им. ЕЗОК от ДСК вадите, аз други застраховка не съм им правила. Става за около месец. ЛичнА карта в джоба, бордната карта в ръка - и смело напред.

# 636
  • Варна
Много благодаря за бързите отговори.

# 637
  • Germany
Аз бих направила допълнителна здравна застраховка. Не са скъпи, а ще сте много по спокойни.

# 638
  • Primum non nocere !
Е защо?

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 18:29 от Шехи

# 639
Дъщеря ми от 11 годишна редовно лети из Европа включително и до Германия. За да излезе от България винаги е носила със себе си декларация от мен и мъжа ми, но в Германия никога не е била необходима.

ЕЗОК е достатъчна, не е нужна застраховка.

# 640
Здравейте.
Ако не ме лъже паметта,  се попълва декларация от родителите, че може да лети сама.

# 641
  • Germany
Аз бих направила застраховка. Не е скъпа, а според мен дава повече спокойствие, особено когато говорим за дете. Разбира се, всеки си преценява и решава сам.

# 642
  • Primum non nocere !
Все едно имам  дежавю!
И го имам.

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 18:38 от Шехи

# 643
Да, за какво да прави застраховка като ЕЗОК показва наличие на застраховка, която работи перфектно в Германия. Наскоро изпробвана от близък роднина. Не просто спешна помощ, а един куп изследвания и безплатни лекарства.

# 644
  • Берлин
И аз се нареждам за джина.
1 работен ден "наживо"...след три седмици...тегава работа. Ми как да не пийне човек?! И много съм затрупана, ама хич не ме вълнува. Ще си карам по немски стандарт-без напън и САМО каквото имам по договор.

Общи условия

Активация на акаунт