"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 372
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
  • Немция
Ние имаме био боклук, но само за растителни, нехранителни, отпадъци.
Една грижа по-малко с това подробно сортиране на боклуци.

# 136
Ние имаме био боклук, но само за растителни, нехранителни, отпадъци.
Една грижа по-малко с това подробно сортиране на боклуци.

За нас е облекчение, не допълнителна грижа, защото общия боклук го вземат веднъж на четири седмици, а биото на една. Имаме малък контейнер на мивката, който винаги след вечеря се изхвърля в контейнера пред къщата, чието съдържание пък вземат всеки понеделник. Не си представям да трупаме хранителни отпадъци по един месец.

# 137
  • Немция
Общият боклук при нас всяка седмица се взема.
Биото с растителните отпадъци е на 2 седмици.

# 138
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
При нас биото е на 3 седмици, заедно с гелбе зак.
Как така нехранителни отпадъци? Всякакви обелки и подобни от готвенето отиват там! Също и треволяк, но не толкова много.
При мен готвена хране не остава, явно гледам лошо.

Шехи, фирмите не са интересни, кажи къде ти се ходи...

Тцтцтц всички къмпинги са пълни!
На изток ще ходим, на запад ще вали!
Не можем да опънем катуна при дъжд!

Сега да похваля учителката на сина. Утре ще презентират на английски, домашната по мате беше в Гугъл мапс да измерят дължината на три маршрута по избор.
Софт скилс и практическо знание...👍🏻

# 139
  • Primum non nocere !

Шехи, фирмите не са интересни, кажи къде ти се ходи...

Няма пък! Close
Нека да стане и ще ти споделя...че в  това  време..нищо се не знае..Grin

# 140
  • Немция
Ася, под нехранителни отпадъци се разбира само градински и саксийни отпадъци.
Хранителни от бита не. Е, можеш да хвърлиш листа от зеле например.
Всичко на 2 седмици се събира при нас, само общият боклук всяка седмица.

# 141
И къде си хвърляте кухненските отпадъци?
При нас е в биото.
Знам, защото само моята кофа няма от зелените мухи. Другите хвърлят и остатъци от месо или готвено и мухите са там.
Имало е случаи да отворя кофата и тя оживяла! Пълна с ларви на мухи, боклук не се вижда 🤮

При над пицариите слагат лист бутерброт хартия к картонът не е мазен.

# 142
  • Немция
Хранителните отпадъци са в общия боклук, затова и се събира всяка седмица.
В биото гъсеници, червеи и буболечки не завъждаме, защото са най-вече градински отпадъци и се хвърлят на 2 седмици, както писах вече. Wink

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 00:59 от Бибит

# 143
био боклука го сканират и без това като си го разтоварят. показаха един филм как с разни манити под и над лентата изкарват много лесно металните неща . според мен проблема им би бил в хартиените и найлоновите попадения, които с магнит не могат да изкарат. затова се чудя каква полза имат от това сканиране на боклука.
При нас в биото влизат всякакви като при Ася. Био и опаковки на по 2 седмици , една седмица вадиш биото , една опаковките ... също през 2 е рест и стъкло, те пък са в един ден.
Има ли някой идея ако към края на юни спрат с тъпото си нотбремзе как ще се отрази това на ходенето на училище на учениците? Ще разкарат ли ужасните маски от лицата на децата и т.н. ?

# 144
Нашите излизат на 3 юли във ваканция. Края на август ще се разбере, но според мен ще си има маски.
При нас не разделят много боклук, всичко се вдига. Само паднала торба не взимат. Ние нямаме обаче кофи за био боклук.
Все си мислех, че трябва 5 дни инциденц да е стабилен. Не разбрах как стана, но магазините не искат вече тест.

# 145
Бела, не вярвам да отпаднат маските, нали и ваксинираните трябва да ги носят.

И при нас е без тест, аз чак със страх влезнах в един магазин, по старому широко отворени врати и се оглеждах дали ще ме овикат.
Всъщност за бизнеса тези ограничения са по- тегави, отколкото за нас.

# 146
Ася аз не мога да си представя тези деца като се затопли цял ден с маски. Аз я слагам само за кратко където трябва и се задушавам. Не ми се мисли за децата и учителите с часове, дори в паузата. Кошмар.

# 147
Аз се уплаших от себе си,когато една жена в магазина се доближи до мен,за да ме попита нещо и аз инстинктивно се дръпнах назад! Dizzy Face Щом на нас така така ни се е промил мозъка,представям си на горките деца какво им се случва! Flushed

# 148
  • в сърцето на един мъж...
При нас децата тръгват нормално и двете групи на училище и ще бъдат с маски, но вече са разрешени медицинските такива, не е задължително с ффп. А и тестовете остават. Ще ги тестват непрекъснато.

# 149
Синът ми каза, че всеки 15мин правят Maskenpause.
Още като казаха, че не може от плат, ходи с медицинска. От другите не съм му взимала даже, няма да я сложи.

Общи условия

Активация на акаунт