"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 472
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • Немция
Относно ваксините за деца нямам големи наблюдения какви са нагласите в Германия. Повечето родители около нас са със сравнително малки деца. Една моя позната-германка заяви, че не иска да ваксинира децата си(едното е тийнейджър), тя самата е ваксинирана, както и мъжът й.

Ние тендираме към ваксинация на нашите деца. Големият обаче още не е навършил 12 и сме в момент на изчакване и ослушване.

Имаме вече ваксиниран 16-годишен младеж в нашето обкръжение в Немско, майката е българка. Младежът има леко увреждане, води се приоритетен.

# 376
  • Germany
Шехи, Таня е обяснила какво имах предвид. Колкото до перитонит - ако бяха направили ренген на корема още 1вият път, щеше да се види, че не съм само с уро инфекция. Нуждата от рентген трябваше да бъде преценена от младичката лекарка в спешното, тъй като бях след операция, чието основно усложнение е именно перитонит.
Ваксина на децата за момента няма да слагаме.

# 377
  • Primum non nocere !
Да , Таня към твоя пост беше..
Ми да...и зависи в каква среда растат тези разстения.
Много дълга тема...
Ако няма кой да ги полива и тори....забрави.
Ми на теб, Шехи, всички теми са ти много дълги 🤣 Никое изречение не искаш да напишеш цяло, никоя тема не щеш да изкоментираш напълно. Пишеш, бришеш, и накрая никой нищо не разбира. Айде, така да бъде. 🧘‍♀️
Предизвикваш ли ме?
Какво да пиша пиша дълго..?
Телеграфичен стил...Тръгне ли някой да ми се обяснява...значи ,че не е моя стийл.
Що Белла ме разбира...и не само тя ?
Мони, и ти се излагаш....Как Таня ще ми го обяснява? Твоето  здравословно състояние! Чудя се просто!

# 378
  • Берлин
Аз докопах термин за Мм, но...не иска и не иска да се ваксинира. Това ни е първото сериозно противопоставяне от 6-7 години насам 😡

# 379
Сбъдваща, голямата щерка е вече с първа ваксина. За синът ми ще говоря на следващото посещение с детския лекар в началото на юли. Имам много добра приятелка тук, биолог, според нея за големите деца не е проблем ваксинацията. Има син, колкото М. и също е ваксиниран. Но за по-малките е малко резервирана, защото няма достатъчно изследвания.

# 380
Ще ви дам едни перитонити.

Я да ви разкърша малко. Цял ден сама си денсам на тази песен. 🥳😍

# 381
До колкото разбрах, на 28.05  Ковид- ваксината е одобрена за Европа и за деца и  младежи от 12 г .

Предполагам, че много родители ( тук) ще ваксинират и децата си.
В България, едва ли. Там по принцип ваксинирането върви доста по- слабо.
Ето едно интервю за ваксинирането на младежите, може да е интересно/ полезно на някой🙂
Проф. Кюркчиев: Нека пазим децата не само от болестта, но и от затварянето

# 382
  • в сърцето на един мъж...
Ние сме на мнение, че ще ги ваксинираме.

# 383
Катерица и в България живота си тече. Както и тук.

Бибит ами в същност ти започна разговора за двете системи.  Аз също не бих си карала пенсията в БГ по именно тази причина, но жалко за хората. За специалистите, и от друга страна за пажиентите.

Аз не знам дали съм разказвала една историq  Една добра приятелка
Връща се една ваканция от бг децата бяха под 10 г. още ...   заяпочват да получават обриви, темп, и стават от зле позле... една седмица ги разкарва по лекари първо детската, личната, кожен, ... после ги пратиха в униклиниката , лекар, главен лекар, от там в друга униклиника в по-голям град , лекар, главен лекар. ... тя се побърква ,а никой нищо не може да каже, свиват рамене и не знаят какво им е на децата. Ами тя взе билети за чартъра, качи децата в самолета и в София директно при детската им лекарка, която още като ги видяла на врататат и казала ... а-хаааа , краста.
Та така. Не знам какво щяха да ги правят тук.

Шехи това ще да е ? https://de.wikipedia.org/wiki/Das_Konzert_(2009)

Хора ще ме уморите от смях с тези деца. Ами те ще си живеят един ден където се наредят да живеят. Ние  подир тях ?  Прилича ми малко на филма "Hochzeit auf griechisch" https://de.wikipedia.org/wiki/My_Big_Fat_Greek_Wedding_%E2%80%93 … it_auf_griechisch
цялото фамилие непрестанно е наоколо Simple Smile

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 04:58 от bella_ciao

# 384
Тази година няма да ваксинирам дъщерята, синът е под 12 г., той отпада. Две опитни зайчета в нашето семейство стигат. Ще видим догодина, какво е положението.
Аз лично предпочитам да ходя по екскурзии, отколкото да се местя насам-натам в различни страни.

# 385
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
На децата работата им е да са несъгласни с възрастните. Всяко поколение е такова е така трябва.

С това съм съгласна. Обаче от друга страна забелязвам, че тук предпочитат да натикат децата в собствения си
калъп, koste was es wolle....

С възрастта, вместо да улягам, ставам все по-голям номад. Аз бих се мотала по света, но не и с децата. На тях ще им хареса, но след толкова хоум скулинг просто се убедих, че не ставам за учител!

Аз докопах термин за Мм, но...не иска и не иска да се ваксинира. Това ни е първото сериозно противопоставяне от 6-7 години насам 😡

Ти търсиш термин за мъжа ти, при положение, че не иска да се ваксинира? Flushed
Мъжът ми даже не се опитва да ме заговори на тази тема, камо ли да ме убеждава.

Мьос, детето не желае да се ваксинира и само трепери, че имал само 3г. до долната граница и се моли да не я направят задължителна.
Доколкото разбрах, педиатърът също не искал да ваксинира от 12г до 16г., само тези над 16г.
Една баба на негова съученичка ми каза, тя е директорка на АWO-Kita, аз не съм водила разговор по темата, т.е. не знам аргументацията.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 10:00 от asyalein

# 386
Номадство с деца в училищна възраст- твърдо нье! Пътувания за кеф и обща култура - колкото повече, толкова по-добре.

Благодаря за отговорите за детските ваксини - темата ми е много интересна и я следя много активно.

# 387
С деца местене повече не. Голям стрес е за тях. Макар че дъщеря ми явно така е свикнала, че сама говори къде щяла да се премести. Или САЩ, или Нидерландия. Германия не й е на сърце. Всеки път като отидем в Амстердам повтаря, че там щяла да живее, но и в Ню Йорк.🤨
На мен Европа ми отесня. 😆

# 388
  • Germany
След като за 2 години сменихме 3 държави, не искам и да чуя за местене. Много неща тук ме дразнят, но истината е, че за момента, не виждам къде бих се чувствала по добре. Надявам се, да можем да си купим имот в Италия и да се преместим там един ден.

# 389
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Аз в Италия и Испания издържам за кратко време. Много са ми шумни, емоционални, безхаберни. Особено сега покрай онази паднала гондола. Pensive
Може би на север да са по-различни, но и двете държави по манталитет са ми близки до българския.
Немците също ме дразнят с някои неща, но тук поне имам Privatsphäre и семейните драми рядко се чуват.
Въобще аз харесвам да се потапям за кратко в различна среда, но напълно да се интегрирам наново ще ми бъде много трудно.

Синът обожава да сменяме места, да посещаваме нови градове или държави, но и той като мен трябва да има гнездо, base както той казва, където да се прибере и да зареди батериите.
Малката май и тя върви по този път за ужас на мъжа ми Laughing

Общи условия

Активация на акаунт