"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 458
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
  • Немция
Папурче, честит рожден ден! Здрава и щастлива да си! Flowers Sunflower

Днес ме боцнаха с втората доза на Бионтех, засега само мястото на ваксинираното боли.

# 451
Папурче честито и всичко най-добро. 
Чета аз шанел тест и си викам леле!
Днес  каквото и да реша да правя започва да вали . Развали ми разходката из града.

# 452
Честит рожден ден, Папурче! Здраве, късмет и още безброй хубави поводи за празнуване!

Много моля за съвет. В неделя ще бъдем на рожден ден на една госпоижица, 8 годишна. Към какво да насоча вниманието си при избора на подарък? Изобщо не съм наясно какви са маниите и предпочитанията на момичетата на тази възраст.

# 453
Защо ме подариш някакъв ваучер и тя да отиде с родител, да си избере сама подарък? На 8 години може да харесва от барбита, през детски книги, та чааак до колички...

Или просто аз покрай толкоз' германци съм се развалил и все за ваучери се сещам, като става въпрос за подарък. Grinning

ПС. Племенниците едно време бяха правили wish list в сайта на Toys“R“Us и всеки купуваше каквото реши. Не знам дали още се предлага тази услуга и дали на родителите им се занимава.

# 454
  • Германия
Не върши работа, ако сватбата е скоро. Продуктите им най-често идват след 3-4 седмици.
И за два дни идват понякога, обикновено за 4-5.  Но то си пише при самата поръчка и го спазват. Сега на последната пише от 8 до 16 юни, значи най-вероятно тази седмица ще дойде, ако не, в понеделник.

Дамското може и да идва за няколко дни - мъжкото и деко артикулите последната половин година ги бавят доста. Явно имат проблем някакъв с доставчиците или с работниците в склада. Иначе, миналата седмица имаха със бързо изпращане на спортни стоки, ама нищо интересно, за да си струва.

А, и ако си поръчаш нещо с бързо изпращане и артикул, който идва след 4 седмици в една поръчка - получаваш и двете след 4 седмици. Joy
Експресна поръчка е решението, или да поръчаш например до 18-20 часа. Освен "робите" в склада и транспорта после има значение, колко бързо ще бъде обработен пакета в Дхл, Хермес....

# 455
Скрит текст:
Не върши работа, ако сватбата е скоро. Продуктите им най-често идват след 3-4 седмици.
И за два дни идват понякога, обикновено за 4-5.  Но то си пише при самата поръчка и го спазват. Сега на последната пише от 8 до 16 юни, значи най-вероятно тази седмица ще дойде, ако не, в понеделник.

Дамското може и да идва за няколко дни - мъжкото и деко артикулите последната половин година ги бавят доста. Явно имат проблем някакъв с доставчиците или с работниците в склада. Иначе, миналата седмица имаха със бързо изпращане на спортни стоки, ама нищо интересно, за да си струва.

А, и ако си поръчаш нещо с бързо изпращане и артикул, който идва след 4 седмици в една поръчка - получаваш и двете след 4 седмици. Joy
Експресна поръчка е решението, или да поръчаш например до 18-20 часа. Освен "робите" в склада и транспорта после има значение, колко бързо ще бъде обработен пакета в Дхл, Хермес....

В този случай няма такава опция, Пепеляшке. Говорим за zalando-lounge, което не е на приципа на заландо. Сайтът е с всекидневни акции-разпродажби и най-често доставката е между седмица и месец, като напоследък повечето им са 2-5 седмици време за доставка, като си е и отбелязано, разбира се. Самият сайт работи с доставчици и те им пращат "каталога", по който правят поръчките. Когато пристигнат артикулите в складовете им и ги заявят към ДХЛ за взимане, ДХЛ ги взимат в рамките на +1 работен ден и до макс 2 работни са в нас - това по мейлите, които получавам ми е инфото.

В заландо има експресна доставка, която е безплатна, срещу плюс акаунт струващ 15 евро годишно. (иначе е на пакет 7-10 евро (май)). Идват на следващият ден с доставка 19-21ч.

# 456
Pipi,момиченцата около нас много харесват L.O.L. Surprise Puppen,има и малки и големи! Simple Smile

# 457
Пipi имате ли наоколо книжарница за креативни материали idee. Аз бих подарила един ваучер. Вътре има всичко за рисуване и творчество на различни теми на няколко етажа.
https://www.idee-shop.com/
Давам линка, но книжарницата е много по-добре да се посети и да се разгледа.

Аз съм взимала в зависимост от интересите за подарък например  Хубави блокове са скица с комплект моливи за скица , взимала съм блок за акварел с много хубави акварелни моливи или съм взимала за момиченце именно от тези книжки за оцветяване има ги на различна тематика https://www.idee-shop.com/christophorus-verlag-fantastische-wildnis с кутия моливи или всякакви други неща. Ако не знам какво да взема - ваучер.

# 458
  • Germany
Аз бих попитала какво харесва момиченцето и дали няма кисте с желани подаръци някъде.

# 459
Вчера бях тук: http://rhododendronpark-jansen.de/  , в момента е разкошен разкош от нацъфтели великански рододендрони, декари цветни алеи и стени от цветни храсти, екплозия от цветна красота - много хубаво място за разходка и снимки. Препоръчвам горещо на всички в близост. Побързайте,  скоро ще прецъфтят.

# 460
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Папурче, честит рожден ден на патерица.
Дано сте изкарали добре вчера.

Аз бих питала какво желае момичето. Една майка на приятел на сина е на мнение, че подаръкът е изненада и подаряват все нещо на сина, което за нейното дете може и да е интересно, моето гледа и дава заето, защото си играе със съвсем други неща.
Аз питам горе-доку от какво се интересува и търся нещо интересно в тази посока.

Мьос, и аз съм била в такъв парк, но другаде. Бурята Кирил преди години доста го беше помел...

# 461
  • Primum non nocere !
Папурче Честит рожден ден на патерица!

Първото кафе на открито...след толкова месеци..
Голяма наслада!

Чудя се дали да не се снимам...документирам като кифла!

Kmalik22 , когато дойде роклята от Madeleine, пиши дали си доволна от материя и качество.
Аз досега от там само едно кожено яке и кожен клин съм връщала...Не отговаряше качество- цена, но общо взето съм доволна.

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 12:24 от Шехи

# 462
Снимай и поствам в социалните мрежи. То си е събитие.  Пълно е с баби и дядовци, нали? 😆

# 463
  • Primum non nocere !
Не. Не зная къде са.. и майки с бебета няма...
След 48 ч. работа съм...нямам токчета и червило..
Но първият ресторант ще бъде филмиран , даже!😂

# 464
Здравейте момичета, имам важно питане. Ще пътуваме с  Wizz air от Германия до България и мислим да си вземем количката (сгъваема е) , защото сама с дете и то без количка ще е кошмар (дъщеря ми е на 2г и 2м). Някой знае ли дали количката се чикира като платен долен багаж или може да не се заплаща, защото когато детето беше под 2 г не съм плащала. В сайта пише,че може докогато е нужна количката на детето, но не знам в нашият случай, дали я смятат за такава.

Общи условия

Активация на акаунт