операция на дискова херния!

• 233 311
  • 604
  •   1
Отговори
# 255
И при съпругът ми при много от нещата, които е пробвал, имаше успех, но краткотраен и така и не започваше някакъв последователен процес на оправяне. Но пък има и хора, които са се излекували чрез тези методи - явно всичко е до това да се започне навреме, да се пази човек и не на последно място - да има късмет.
Имам един познат, но който хернията му се е прибрала след падане вследствие на лошо стъпване и загуба на координация. Помислил си, че край вече - тотално е оплескал работата - но не, дискът се е върнал на мястото си. Голям късмет!
За херниите на съпруга ми всички лекари казват, че са огромни, но като се мотаха толкова време докато го пратят на изследване ... ooooh!, какви да са! Може би и затова не се повлиява много от консервативно лечение. Другото е, че изобщо не се пази, т.е. не почива. След масаж примерно, му казват да лежи, но той отива на работа и ефектът от лечението заминава. Но пък не може и да не работи. Confused
dzupo, имаме позната, която се е излекувала чрез т.нар. Ratz catheter. Методът е измислен от един унгарец- Габор Рац. На мъжа ми го приложи една негова съименничка в Будапеща. В гръбнака се слага катетър, в който се вливат разни лекарства + солен разтвор - ефектът от това е, че дискът се свива и прибира. Процедурата трае 3 дни. Казаха, че може да изчака да му сложат лекарството и да си дойде вкъщи още първата вечер и на другата сутрин да отиде пак за следващата доза. Но не стана - не можеше да стане от леглото и си остана и трите дни в болницата. След тази процедурата изтръпването на крака изчезна, чувстваше се добре, но пак хукна на работа, вместо да остане поне 1 седмица вкъщи да почива и в крайна сметка херниите си останаха. На него като зравно осигурен всичко му струваше - 400 лв официална такса + 200 - подарък за лекаря. Wink
Смятаме ако до есента от другите методи няма ефект, пак да повтори Рац катетъра, но този път с почивка и ако пак няма късмет - тогава ще се оперира. Вече не издържам на стреса и многобройните грижи по отглеждане на детето и поддържане на домакинството сам-сама. Той не може да ми помага, но голямата част от проблема ми е не това, а като си го представя как се мъчи цял ден на работа и изобщо как успява да работи с тази ужасна болка.
sophsan, успех, дано в масажите да ти е късмета!  Hug

# 256
Ние бяхме в4ера Бад Хомбург (до Франкфурт) при д-р Розентал в Таунус Клиник. Каза, 4е хернията в торакалния сегмент не е за операция все още. Гръбна4ният мозък е леко притиснат, но състоянието не било спешно. Освен това, само ЯМР не бил достатъ4ен за то4ното анализиране на хернията. Трябвало да се направи дискография, при която вкарват с игла контрастно вещество в прешлена и се вижда хернията. След това в зависимост от резултата, трябвало да се направи миелопатия, при която се виждали вси4ки тъкани, мускули, кости.
Знаете ли дали тези изследвания се правят в България и някой от вас правил ли си е?

Питах и за рехабилитационни процедури, но ми каза, 4е в този сегмент няма смисъл от тях. Екстензиите пък съвсем не са подходящи.

# 257
ВиВи, моето неангажиращо мнение, ако си все още там, си плати и си я направи.Сигурно има такава и в България, но ако трябва да минеш целия официален път не се знае дали там няма да ти излезне по-евтино. Доколкото имам спомени диагнозата на наше светило и препоръките му бяха по-различни от тези, та ако мяташ да се довериш на немците за лечението, направи си там и изледванията.Това е лично мнение-успех!     

# 258
  • Burgas, Bulgaria
Виви ако ме се лъжа това е тук-милография и на мен ми коства6е мецец на легло с жестоки болки понеже предозирали контраста а аз съм направила алергия и от там месец лежане с деноно6тни системи-6тях да умра сериозмо ви казвам това бе6е не4ове6ко страдание и болка която по4ва6е от главата до гръбнака и така се движв6е.
извинете за писането ама  ooooh!

# 259
Имаме и много добри лекари, но имаме и такива безхаберници и джелати .Ако можеше на първите да им дадат европейски заплати, а на вторите да забранят да приближат болница-тогава може и да се осъществи здравната реформа.Аз ,собствено имам мнение, че лекар, учител и поп се става по призвание, ако не ти идва някак отвътре-не ставаш. За съжаление у нас призваните са много малко, затова сме и най-болния народ в ЕС. Като знам и колко хора не ходят на лекар, докато стане нетърпимо/и аз съм от тях- признавам/. Как да отиде мама21 на милография и ще отиде всеки от нас- чул, видял или прочел това.Пък и на кой от нас не са му се случвали? Аз ,съм се заричал да не стъпвам в болница-ама, това са ни лекарите това ни е и държавата.

# 260
dzupo, става въпрос за майка ми, която не е здравно осигурена в Германия и ще трябва да платим вси4ко на 4астно. Операцията ще струва между 25 000 и 30 000евро, което е доста сериозна сума.
За Schoenkliniken про4етох и на други места добри отзиви.

mama21, сигурно за същото изследване става въпрос. Ти в София ли си го прави и видяха ли нещо?

Някой правил ли е озонотерапия и има ли полза от нея?

# 261
  • Burgas, Bulgaria
Виви да в СВ Анна но рентгенолога бе6е сложил при 4истите плаки и мръсна та от там се наложи повторно пункция понеже снимката на на най  важното място не излезе и така .Зна4и като ти вкарат в гръбната контраста ти лежи6 на рентген -тези лежа6тите и те накланя та вси4ки страни та контраста се движи и се проследява пътя му-вси4ко се вижда но повтарям-жестока болка е 6тото контраста го осе6та6 как се движи и като иде в главата ако те държат пове4е наклонена е уууужас.4ух 4е има ве4е нови контрасти дано за6тото  ooooh!
при мен търсеха и друго което на Бг ЯМР не бе6е излязло ясно и според проф.Брусарски трябва6е да умра.Наи ло6ото е 4е от 14годи6на ме побъркаха
кирилрцата ми я няма0простете
Виви а скенер или ЯМР с контраст няма ли да излезе да не търси друго доктора

# 262
Здравейте на всички..преди два дни на съпруга ми му направиха дисколиза .Лекарят който го оперира дори не се върна да види как е,нито да му разясни как да продължи лечението..държаха го 5 часа на твърдо легло и го изписаха по живо по здраво...имаше оставена рецепта написана незнайно от кого и това е...въпросат ми е-ако някой от вас е минал през този ад и има представа къкво трябва да прави тези 10 дни до контролният преглед-ще му бъда благодарна.Сега са хубави християнски празници и мобилните телефони на спецовете в тази без никакъв ред болница са изключени...Весели празници на всички вас и нека ги изкараме с по малко болка.

# 263
  • Burgas, Bulgaria
сега 6те му е крити4ен период -никакво вдигане на предмети или рязко ставане.Като става първо да пуска краката и после леко да се изправя.Трябва постоянно да му помагате .Аз ходех с бастун първите две -три седмици тои ми бе6е опорА.Ако има не6то пи6и 6те помагаме
ама те какво му правиха как така 5 4аа и в къ6ти не е операция това или тия лекари тотално изперкаха #Cussing out

# 264
...ама те какво му правиха как така 5 4аа и в къ6ти не е операция това или тия лекари тотално изперкаха #Cussing out
Дисколизата е другото име на озонотерапията, не е операция, инжектират смес от кислород и озон в диска.

Гюрова, ще се радваме да пишеш по-нататък има ли ефект при вас. Много сме интересуващите се тук, но явно малко хора са опитали този метод или поне не са от споделящите в нета.
В "Св. София" ли бяхте?

# 265
  • Burgas, Bulgaria
определено рядко се практикуват тези не6та
извинете за небрежността  аз мислех 4е е вид операция  Embarassed

# 266
Здравейте,

Много се радвам, че успях да намеря форум, в който има много полезна информация за личния опит на всички в борбата с това заболяване.

Аз самата имам 2 дискови хернии от близо една година.

Това, което мога да споделя от личен и този на други болни опит е:
1. Лекарствата не вършат нищо (тe са болкоуспокойтелни, не лекуващи болката) - само могат да ви докарат други проблеми със стомаха и други органи .....
2. Не на операцията (спорен мен)! - много е рисковано - един професор от Александровска, мисля че се казваше Деянов, е казал  "Дойде ли ми някой с операция на ГС - направо го връщам - лечение може да има за хора, които нямат операции"

3. Не ходете при д - р Бецинцки във ВМА!!!! И не позволявайте да ви прилагат лечение с инжекции в грабнака. Както казва моят лекуващ невролог: "болка не се лекува с болка".
4. Важно е да се направи добра физиотерапия; масажите също облекчават

Това, което е най - важното, е да промените начина си на живот, за да избегнете ако е възможно операцията!

За финал...2  месеца лекарите в България не ме вдигнаха от леглото; то бяха лекарства, то бяха връзки с най - добрите специалисти и мнооого средства, защото касата покрива незнайно какво точно?! За 75 евро и еднодневно пътуване до Солун успях да си върна нормалния ритъм на живот! Лекарства почти никакви не съм пила...лекарят ми препоръча да плувам и след 3 дни, 2 таблетки на ден, успях да се движа отново! За Европа, дисковата херния е изведена до статут на "грип", а при нас е "клъцни - срежи".

Изводите всеки прави сам за себе си! Аз само казвам, че за 1 година това видях от родните специалисти: операция или самоунищожение с всякакви таблети.

Желая здраве на всички!

Какви са лекарствата и от къде да ги намеря newsm78. Моля за отговор.

# 267
Той е с дискова херния от 8 години -на L5-S1 и на L4..Болката му е в двата крака и е нетърпима,затова направихме ЯМР и отидохме в Света София за консултация.Бяхме чели че там са едни от най добрите специалисти и правят успешно тази нова процедура-дисколиза.Три дни чакахме пред кабинета на доктор Мазнейков за да го прегледа и в момента в който влязохме ни препрати при друг невро хирург-док.Златев който любезно ни обясни че след 3 дни ще го впишат за операцая.И така в понеделник постъпи в 8.30 и го оперираха в 13.30 ..манипулацията траеше 30 минути и е пот пълна упойка.След 4 часа влязох вътре да го видя и се оказа че го е оперирал док. Михов и за тези 4 часа никой не го е видял как и що е...Нямаш информация  а и никой не се интересува повече от теб от момента в който клиничната пътечка заработи...и си приберат тяхното,не казвам че не са добри специалисти но политиката на болницата е пълна нула и при 20 операции на ден-просто няма как да се интересуват и да им пука...Така в 21 ч. се прибрахме в къщи като преди да си тръгнем платихме такса престой в болницата за 5 дни и една сума която ми прозвуча като дарение-за избор на екип.Доктора си беше тръгнал и имаше само една дежурна сестра която любезно ни обясни че ще го боли 2-3 дни ---и това е всичко което знаем.Днес е третият ден и болките в краката не спират и за секунда като от коляното до долу са ледено студени.Днес се обадих да запиша час за контролен но и тук ударих на камък-след 9 май ..нямам думи да обесня всичко което преживяхме за тези 3 дни само се моля цялата тази мъка да си е заслужавала.Ако има някаква промяна в състоянието му-ще пиша.Весели празници на всички .

# 268
Уважаеми съфорумци, нека тези от вас които са правили дисколиза при Мазнейков, споделете с Гюрова вашия опит и ако може-успокоите жената, явно е много притеснена.Нека споделят и тези които са имали проблеми-един съвет, даден в точното време и място спасява доста отрицателни емоции. Гюрова-споко, дисколизата както си прочела в поста на Ванилия не е операция, а инжектиране на озон и кислород в близост до междупрешлените дискове. Изчел съм почти всички форуми и досега не съм срещал някой да е писал за отрицателни резултати-в смисъл усложнения.Има доста при които има временен или никакъв ефект . Надявам се мъжа ти да се пооправил вече, все пак и Великден идва. Но, отношението на докторите във въпросната клиника е отвратително да не казвам -подсъдно.Да няма към кой от тях да се  обърнеш  дори за съвет при проблеми и усложнения, а и след като са си взели "даренията"- no coment. Мислех при предстоящето си ходене до София да мина и през "Св.София" но  Гюрова ми го спести. Весели празници! 

# 269
А знаете ли дали във Варна се прилага озонотерапия? И наистина, на каква цена е? И не ви ли е страх да ви забиват игла в гръбнака?
във Варна озонотерапията се прилага от Д-р Емил Константинов,като само дисколизата се прави в София в болница "Св.София" на бул.България 104-по същата методика като Д-р Михов

Общи условия

Активация на акаунт