операция на дискова херния!

• 233 209
  • 604
  •   1
Отговори
# 405
ОК, не се отчайвай, но наистина си намери ДОБЪР кинезитерапевт. Нека ти покаже упражненията и ги прави известно време под негово  ръководство.С риск да се повторя ще напиша, че имам близка рехабилитаторка от Германия-отказа да ми каже упражнения, ако не се правят под надзора на специалист, поне докато не се науча да ги правя безгрешно.Знам че е трудно в БГ но ......
Благодаря за куража! Ама наистина ще се заема сериозно - препоръчаха ми добър кинезитерапевт. Само че изпитвам ужас от мисълта, че отново може да се чуе онова гадно припукване в кръста! Не знам колко е успешина моята операция и дали ще имам рецидиви, но определено не съжалявам, че съм се оперирала, защото болката в крака наистина я няма, но тези дни нещо се плаша от нови кризи. Може би защото в други ден тръгвам на работа и няма да бъде като в къщи. Най-малкото компютърът ми е поне 4 килограма и ще го нося всеки ден.
Съгласна съм, че нервите и притеснението засилват болката. В крайна сметка всичко се управлява от едно място. Но след толкова болка как да прояви човек воля докрай и да мисли позитивно?! Но се успокоявам с мисълта,че поне спрях цигарите.

# 406
ОК , не мисли за рецидив! Не е казано ,че трябва да се случи  с теб . Аз още няма да се оперирам ,защото нямам болки .Вече проучвам къде мога да ходя да плувам , за да укрепя гръбните мускули .Не е лошо и вие да го направите ,защото укрепвайки мускулатурата , предотвратявате рецидив .Който не може да плува , ще се научи   Grinning

# 407
Сигурно някъде из интернет може да намериш ценовите листи.Кото се по разровиш .Според мем калта най много помага на възпалението.Но на мен докторка ми каза че на Поморие са спрели калта и използвали само луга но нея могат да ти слатат и в някоя физ терапия.

# 408
elpidaelpida, такъв е и моят план за действие - увеличаване на дневното ходене, 50 коремни преси дневно + плуване веднъж седмично. Повечето басейни в Сф са отврат, а този който е най-близо до нас ( в техникума Вилхем Пик, сега Хенри Форд) е доста мръсен, но там съм решил да се плицикам. Наскоро си купих кантар и не ми харесаха показанията му - че трябва и да се отслабва. Намалих дневните кюфтетата и захарчета в кафето от 3 на 2, леба също, край с беконя и паприкованата сланина.  Simple Smile

Искам да Ви питам за лумбостатите - има ли някакъв ефект от тях? Аз имам чувството, че повече ми пречи отколкото да помага, май като го нося повече ме боли кръста. Работя пред PC и движенията ми така или иначе са ограничени и не съм убеден дали успява да повдигне прешлените и да ги държи на разстояние, а това би било най-полезното...

пп. aha, благодаря за инфото  Wink

# 409
Според мем калта най много помага на възпалението.

През лято 2006 на мъжа ми му правиха 10 процедури тип "кален панталон" във Варна. Там лекарят каза точно обратното: ако има възпаление, калните бани са противопоказни, както и кисненето в топли минерални басейни.
Нямаше никакъв ефект от "калните панталони" обаче. Sad 10 пъти по 10 лв на вятъра, но сега сигурно цената е друга вече.

# 410
Процедурите каквито и да са те дори физ терапията не се прилагат в остра форма.Но дх херния е хронично заболяване. Ако сеострия стадий е пременал и има тъпа не силна болка се препоръчва балнеолечение.Поне при мене е вече хронично и е се надявам скоро да отшуми.Естествено не се отива когато си много зле.Макар че съм виждала и хора които едва вървят и са рискували.Като се мине по реда инжекции лекарства витамини физ терапия се отива на почивка ако се влоши айде обратно в болницата.Миналата година се запознах с една оперирана жена която няколко дни след началото на процедурите се влошила и от почивка директно се молела на неврохирурга да я оперира.И това е вариант за по несигурните като мен.

# 411
ОК , не мисли за рецидив! Не е казано ,че трябва да се случи  с теб . Аз още няма да се оперирам ,защото нямам болки .Вече проучвам къде мога да ходя да плувам , за да укрепя гръбните мускули .Не е лошо и вие да го направите ,защото укрепвайки мускулатурата , предотвратявате рецидив .Който не може да плува , ще се научи   Grinning
Вярно е - 2 години след първото схващане ходих редовно на басейн и бях добре. Във Варна поне дал бог басейни! След това занемарих водната гимнастика и стигнах до ножа.
Наистина, за бога братя, плувайте!!! И редовно правете гимнастика!!! Сега, след като имах около 5 месеца да бездействам и да си премислям простотиите съжалявам, че не съм била сериозна с плуването и гимнастиката. Само от тях съм имала полза. И на жените - научете мъжете си да помагат в къщи защото аз се скопосах с прахосмукачката.
А това някой правил ли го е - от рецептите на Ванга:
БОЛКИ В КРЪСТА (от дълго време) - Стара турска керемида, от старите къщи, да се счука на ситно и да се пресее през сито. След това да се смеси с 3 добре разбити белтъка, 1 пакетче счукан бял тамян и 1 ч.ч. гроздова ракия. Сместа да се намаже на ленена кърпа и да се увие около кръста за една нощ.
БОЛКИ В КРЪСТА - Да се направи домашен пластир от добре разбити на пяна 2 белтъка, 1 с.л. настърган домашен сапун и 1 пакетче счукан бял тамян. Сместа да се намаже на вълнено парче плат, да се увие около кръста и да стои там, докато пластирът падне (1-2 дни).
линка е :
http://www.myshop.bg/vanga/prescriptions.html

# 412
Калта за мен е върхът, но ако ти е минала кризата.Март бях на Бургаските мин.бани ,но за разлика от предишните пъти имах облекчение до час след кална вана или тангентор.Първият път имах предписано кално одеало/неразредена кал -40градуса/ завиват с найлон и одеало.Първите 5мин. си мислех, че ще гръмна, после не ми се излизаше ,чувстах се като новороден/не че помня как е било де  Grinning/. Напоследък калната вана е почти по изключение-трябва да се плаща.  Ристис ,какво беше това коремни преси, аз от 5м. след работа съм в хоризонтално положение/не че искам-писна ми/ не мога и да искам да седна на компа, добре че намерих на тънко лаптоп. Така, че можеш ли, прави си гимнастиката всеки ден /Маккензи, Ниши ,пилатес/много помагали.  И плуването.               

# 413
 Я , да раздвижим малко този форум  Laughing
Как стои въпроса със секса при това заболяване ? Като отмине болковия период имам предвид . Питали ли сте лекарите си дали можем да удовлетворяваме физиологичните  си  нужди ?

ОК , много цапане е това , ама дали помага - не знам .Снощи четох ,че някаква жена с дискова херния си прави компреси със затоплена урина и така премахвала болката .Ама болка  значи прищипване ( те и без това нервите са си прищипани в различна степен ) , Значи лек оток и възпаление на нерв , а топлото е противопоказано !

# 414
От тези болежки така съм се депресирала че не ми идва на ум за това.А една позната докторка ми каза че няколко дни след операция може да правиш секс .Стига да искаш.

# 415
А другите ? Какво ще кажат ?

# 416
леж по гръб на леглото и без много много мърдане...... от моя страна-и това ако е секс....май по-добре кекс  Laughing

# 417
леж по гръб на леглото и без много много мърдане...... от моя страна-и това ако е секс....май по-добре кекс  Laughing
На тебе ти е лесно - по гръб и някой друг да ти направи и секса, и кекса! А какво да кажеме ние с гайдите? Говоря за жените. И по гръб, и по корем - все трябва да се разкрачиш Embarassedмай не ми подхожда на годините да коментирам темата.
Няма майтап, това си е голям проблем и се благодаря на Господа, че имам такъв добър мъж. За чуждо въобще не може да става въпрос. Но очаквам все пак някой да даде идейка как стават тези работи по-лесно. Даже и след операцията движенията ми са доста ограничени.

# 418
Няма значение кой как го прави - важното е да го има   Party  Ясно е ,че ще бъде трудно ,но не бива да оставяме половинките си да се мъчат .И няма от какво да се срамуваме - тук възрастта е без значение ! Така че , ОК , на колкото и години да си , не се срамувай .Човешко е .

# 419
ОК, препоръчвам ти поза "лъжици" Embarassed - тогава краката са свити, става и за мъже, и за жени. Лежиш на една страна, мъжът ти зад теб, също и той върши цялата работа. В случай, че мъжът е с ДХ, тогава жената върши цялата работа. Доста по-лесно е, отколкото в поза "жената отгоре". За мисионерска не можем да си помислим още от първата брачна нощ, когато в такава поза мъжът ми скъса ставни връзки на коляното и след това започна неистово да го боли кръста. До преди това го болеше 2-3 пъти в годината и несравнимо по-леко. По някакъв начин травмата в коляното, която не беше за първи път, е отключила болките в кръста. Двете ДХ са си били там, но двете седмици с коляно в гипс са си казали думата. Sad И досега изтръпвам като видя мъжа си да прави някаква гимнастика опрян на коленете си. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт