Слънцезащита 2021 - VI

• 78 875
  • 766
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, отбивам се да изкажа мнение за детска слънцезащита. Бях писала преди няколко години в темата, че искам слънцезащитен, който да съдържа Tinosorb A2B и да си е по мой вкус, най-после го имам, макар и да е за бебета и деца. Продуктът е на бебо, така се казва самата марка, бебешка козметика е, българска. Голям фен съм на млякото им за тяло заради невена и фосфолипидите, обожавам ги. Защо ми харесва слънцезащитният- изцяло химични филтри от новите, а не морално остарели, всичките фотостабилни и най-вече сериозна защита в UVA II диапазона от Tinosorb A2B. Още тогава бях писала в темата, че кривата на този филтър е впечатляваща по отношение на защитата, която предлага. UVA II са отговорни повече за нивото на оксидативен стрес, това особено касае всеки, който се бори с пигментни петна. Харесва ми и това, че се разнася много лесно и приятно, първите 1-2 минути има видима бяла следа, което е чудесно, за да видя дали съм нанесла равномерно навсякъде, а после попива и не белее изобщо. Водоустойчив е, не съм изгаряла с него при къпане, фактор 50, пази много стабилно. Пробвах го и като слънцезащита за лице в градска среда, не матира, има по-скоро глоу ефект, така че за мазна кожа не е най-подходящ, но за нормална и суха вероятно ще е подходящ. Не съм го пробвала под грим, защото почти не си слагам. Синът ми също го ползва на басейн и море, също не е изгарял при редовно подновяване и мнооого плуване. Не цапа дрехите, не оставя бели или друг цвят петна, няма кофти съставки, точно обратното, много изпипан. Ето състава от сайта на марката:
AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, GLYCERIN, UNDECANE, TRIDECANE, DIETHYLAMINO HYDROXYBENZOYL HEXYL BENZOATE, TRIS-BIPHENYL TRIAZINE(NANO), METHYLENE BIS-BENZOTRIAZOLYL TETRAMETHYLBUTYLPHENOL(NANO), ETHYLHEXYL TRIAZONE, CETEARETH-20, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, POLYACRYLATE CROSSPOLYMER-6, DECYL GLUCOSIDE, BUTYLENE GLYCOL, PROPYLENE GLYCOL, DISODIUM PHOSPHATE, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, ETHYLHEXYLGLYCERIN, TOCOPHEROL, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, PARFUM, LACTIC ACID

# 226
Благодаря за препоръките,  преди ден или два го видях в нашето бебешко магазинче. Значи ще се пробва!

# 227
  • София
И аз благодаря на dragon8 за препоръката Hug
Днес го тествахме вече на плаж. Синът ми е бял като сирене и с много реактивна кожа. Но пък за сметка на това не излиза от водата 😂
Освен слънцезащитните дрехи днес беше и омазан с Бебо по видимите части. Няма никакво изгаряне и тестът с добрата водоустойчивост също издържан! Препоръчвам го, много е лек и приятен за нанасяне и попива бързо. ❤️

Последна редакция: пн, 16 авг 2021, 18:13 от Felis

# 228
Минавам само да похваля отново piz buin за алергични Simple Smile Знам, че е писано 290318840 пъти за него, но да си кажа Grinning Пролетта пробвах Юсерин и работеше, но го усещах доста мазничък. А и е 50+ Simple Smile изкуших се от 30ката на piz buin и реших, че ако се изприщя просто ще отиде при половинката Grinning Бях само 1 ден на плаж, което обикновено ми стига да избие алергия, дори да съм на 95% под чадъра. Този път стоях около час на слънце, за да го тествам все пак и нямаше грижи + че попи доста добре. Не мога да го тествам за сега за по-дълго, но към момента нямам оплакване Simple Smile Ако мнението ми се затвърди току-виж се прежаля за фактор 10 Grinning Grinning Grinning Забавно е да се самоиронизирам, че съм аристократично бледа, ама малко цвят няма да навреди Simple Smile

# 229
За колко големи деца? Моя приятелка маже своето, но то е на около 7-8 г.
За 4 години, някъде бях челс в нета, че има фемили ?!?

# 230
Минавам само да похваля отново piz buin за алергични Simple Smile Знам, че е писано 290318840 пъти за него, но да си кажа Grinning Пролетта пробвах Юсерин и работеше, но го усещах доста мазничък. А и е 50+ Simple Smile изкуших се от 30ката на piz buin и реших, че ако се изприщя просто ще отиде при половинката Grinning Бях само 1 ден на плаж, което обикновено ми стига да избие алергия, дори да съм на 95% под чадъра. Този път стоях около час на слънце, за да го тествам все пак и нямаше грижи + че попи доста добре. Не мога да го тествам за сега за по-дълго, но към момента нямам оплакване Simple Smile Ако мнението ми се затвърди току-виж се прежаля за фактор 10 Grinning Grinning Grinning Забавно е да се самоиронизирам, че съм аристократично бледа, ама малко цвят няма да навреди Simple Smile
това за някой конкретен ли е или важи за всички от марката?

# 231
Минавам само да похваля отново piz buin за алергични Simple Smile
това за някой конкретен ли е или важи за всички от марката?

https://www.notino.bg/piz-buin/allergy-losion-za-zagar-za-chuvst … lna-kozha-spf-30/ Ей го, има и 50тка, даже спрей. Има и 15 Simple Smile Но още не съм се престрашила. За мен негатив е, че от алергичната серия нямат за след слънце, но този на Юсерин ми харесва много, тъй че ще си го ползвам.

Имах избила алергия от тъпотия - един час зяпане на рибоци във водата, на много голяма част от тялото се държеше 50тката на Юсерин, но на няяякои възлови места явно беше изтънял. Алергията изби, намазах се с този за след слънце и до вечерта нямаше нищичко.

# 232
Мнение за Piz Buin Instant Glow Слънцезащитен лосион за сияен тен SPF50+ х150 мл :
Честно казано очаквах повече от него.
Изключително доволна съм от продуктите  за зима и планински условия, и мисля се предиверих. Иначе оставя перфектни светещи частици Simple Smile

# 233
  • София
Момичета, от този доволни ли сте?
По принцип по крака, примерно, не мажа, че са ми бели като сирене, но тази година ще прекарам повече време на морето и ми се иска да е нещо немазно.
Ако ми свърши спреят за лице, да мога да се подкрепя  с това?

# 234
  • Ланкър, планините Овнерог
Моля за идея за слунцезащита за лице за градски условия, spf50. Все нещо не ми е ок. Сега с мъка доизразходвам Хелиокеър, уж флуид и уж нетониран. Ама само уж - лепне ужасно и вечер, като го свалям, все едно фдт махам. Че и не мирише приятно. Ползвала съм шака флуида на Ла Рош - ок е, но сложен за намиране и мазане. Ползвала съм на Авен анти ейджа, не помня какво не му харесах, анти ейджа на Виши ми правеше кир ефект, даже още се мота наоколо, този за суха кожа на А-Дерма не е за мен - лъщи жестоко, а и го усещам тежък. На Хада Лабо взимах, уж мат, пък все едно намазана със силикон бях. Хвалят isdin fotoprotector fusion water - как се държи с фдт? И пустия октокрилен.... Друго хвалено съм мяркала на Миша, но кой точно, че няколко виждам, пък и все гледам, че за нормална, мазна кожа ги пишат, моята не е - по-скоро дехидратирана може да се каже? На 43г съм.

# 235
  • Варна
Аз съм с исдин от месец някъде. Доволна съм лек, лесно се разнася, не оставя бели следи. Рядко го ползвам с фдт , но не съм забелязала да имам неудобства. Ползвам и за плаж даже.

# 236
  • София
Днес взех флуида на isdin за лице. По принцип съм със спрея на Ла Рош, но ще свърши.

За тялото не взех. Чудя се на този, какво ще кажете?

# 237
Отзиви за този?

# 238
  • София
Търся мнение за този така хвален продукт на Missha със този фактор-  SPF 42/  РА+++  ,който ми е много странен , не съм виждала такъв досега. Някой има ли представа какво ще да е това чудо 42 фактор Smiley  и какво означава PA+++ . 

# 239
  • Prismatica Aerie
и какво означава PA+++
   Степента на защита от UVA, азиатските продукти са с такова обозначение.

Общи условия

Активация на акаунт