Слънцезащита 2021 - VI

• 78 884
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
Мнение за Piz Buin Instant Glow Слънцезащитен лосион за сияен тен SPF50+ х150 мл :
Честно казано очаквах повече от него.
Изключително доволна съм от продуктите  за зима и планински условия, и мисля се предиверих. Иначе оставя перфектни светещи частици Simple Smile

Какво не му е наред?
Какво повече сте очаквали освен да Ви предпазва от слънцето?

# 241
  • Варна
Днес взех флуида на isdin за лице. По принцип съм със спрея на Ла Рош, но ще свърши.

За тялото не взех. Чудя се на този, какво ще кажете?

Здравейте!
Спреят е страхотен, изключително удобен за употреба, не оставя бели следи, може да се нанася и върху мокра кожа, напълно прозрачен е, с много приятно охлаждащо действие.

# 242
Търся мнение за този така хвален продукт на Missha със този фактор-  SPF 42/  РА+++  ,който ми е много странен , не съм виждала такъв досега. Някой има ли представа какво ще да е това чудо 42 фактор Smiley  и какво означава PA+++ . 
Това е BB крем, хубав е, покрива добре, взимала съм си вече два пъти, много ми харесва. Но не заменя слънцезащитния крем.

# 243
Аз съм чела мнения за Миша бб крема, че слънцезащитата в такъв крем не предпазва, защото била МНОГО малко количество за да предпазва.
Не знам дали е вярно.

Също така и за слънцезащитните спрейове не се препоръчват.

# 244
  • София
ББ на Миша е доста харесван и обсъждан продукт тук във форума, аз също съм му голям фен, като това е травъл опаковката на старата формула. Категорично не е достатъчен един ББ крем/фон дьо тен с фактор за предпазване от слънцето, ако се ползва самостоятелно. Просто количеството от него, което трябва да се нанесе, за да е ефективен, е огромно(има клипчета в youtube, на които може да се види нагледно).

# 245
  • София
Значи щом казвате, че е малко количество, за да предпазва самостоятелно, то предполагам и за зимните месеци важи същото? И трябва отделна слънцезащита да ке ползва дори и зимата няма да стане само с него, така да разбирам? Просто нямам идея на колко се равнява този 42 PA+++.. Ако се равнява поне на 30 spf да кажем- е поносимо 😄 но не знам..

# 246
  • София
Проблемът по-скоро не е, че е малко количество или нисък фактор, а че за да си предпазена качествено, трябва да си сложиш много, много, много дебел слой ББ крем, който никой не би изтърпял. Затова, да, трябва си отделна слънцезащита целогодишно и редовно подновяване. При Миша SPF си е 42, както си е написано. SPF отразява предпазването от UVB лъчи. Това PA+++ e корейската(японската) система за предпазването от UVA лъчите, като максимумът плюсове, мисля, беше четири. По европейския стандарт вместо PA+ се изписва на опаковките например UVB+UVA.

# 247
  • София
Минавам само да кажа,че на първо четене съм много доволна от въпросния бб крем на Миша,за който попитах по-горе. Днес го пробвах  и много добре пасна на кожата, стои естествено и без ефект маска. Супер текстура- много лека и приятна, лесно се разнася. Вече за това колко пази не знам, но по препоръка от по-горните коментари ще го ползвам с отделна слънцезащита. (остава само да измисля каква да е .. Smile ) някоя, която да не е проблем да се нанася под бб крема-(да не му влияе и разваля вида и текстурата) защото много ми хареса, а и да не се наслояват прекалено много продукти  и съставки върху лицето - ще търся някаква маскимално изчистена от към състав слънцезащита (минерални филтри каквито са и бб крема)  , че и да не си пречат съставките на двата продукта. Ако някой има предложение за такава слънцезащита ще се радвам да сподели.

# 248
Виж тези, много харесвам корейските слънцезащити, защото имат хубав състав и лека текстура, не оставят бял филм и подхранват кожата.
Аз имам последния, който в момента не е наличен, но пък е страхотен, ако ви попадне 👍🏻
https://makeup.bg/product/539756/
https://makeup.bg/product/577384/
https://makeup.bg/product/467004/
https://makeup.bg/product/467008/
https://makeup.bg/product/538239/

# 249
  • София
Благодаряя ти, Mamma_knows_best  , сега ще ги видя Hug

# 250
И аз също много харесвам кремът на Миша ❤ Но не съм слагала досега слънцезащита, мислех, че бб крема, а под него дневния крем са достатъчни 🤣. Трябва да си избера някаква, ще погледна и предложенията по-горе. От коя матираща слънцезащита сте доволни?

# 251
ББ на Миша нося целогодишно. Лятото под него нося Ефекал дуо на Ла Рош без защита и ми е достатъчно при условие, че не работя на вън, а нс закрито. Пазя напукани капиляри и нямам новопоявили се, нямам и петна. За ццял ден на вън си ползвам 50 фак. мат крем , но без Мишата.
Зимата под него слагам обичайния си крем ,който винаги е с фактор 30 ,защото е за защита на капилярите. Не е матиращ и се сработват пак много добре.

# 252
  • София
Angel_star и аз си мислех да мина само с бб крема на Миша през зимните месеци, но момичетата тук посъветваха да има и слънцезащита, затова почнах да умувам каква. 😃 А иначе в сайта в описанието за Миша пишеше,че не е нужна допълнителна слънцезащита.. Каша ми стана 😃 ще го помисля още малко. Просто аз и не стоя много на открито и затова се чудя и не знам.. 😃

# 253
Angel_star и аз си мислех да мина само с бб крема на Миша през зимните месеци, но момичетата тук посъветваха да има и слънцезащита, затова почнах да умувам каква. 😃 А иначе в сайта в описанието за Миша пишеше,че не е нужна допълнителна слънцезащита.. Каша ми стана 😃 ще го помисля още малко. Просто аз и не стоя много на открито и затова се чудя и не знам.. 😃

И аз по същият начин и започнах да умувам каква слънцезащита 🤣 Ще се радвам на предложения Simple Smile

# 254
Мнение за Piz Buin Instant Glow Слънцезащитен лосион за сияен тен SPF50+ х150 мл :
Честно казано очаквах повече от него.
Изключително доволна съм от продуктите  за зима и планински условия, и мисля се предиверих. Иначе оставя перфектни светещи частици Simple Smile

Какво не му е наред?
Какво повече сте очаквали освен да Ви предпазва от слънцето?
Ами не се размазва добре и честно казано поизгорях, като слагах поне според мен достатъчно количество.

Общи условия

Активация на акаунт