Слънцезащита 2021 - VI

• 78 911
  • 766
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, може ли мнение за Ucerine Oil control spf50? Препоръчате нещо леко, кожата ми е смесена към мазна. Благодаря!
Пробвала съм го не ми хареса,до няма и час кожата лъсва. Този Исдин в синкавата тубичка препоръчвам, моята кожа също е смесена към мазна и с предразположеност към пъпки. Исдин е много лек веднага попива и не личи нещо да е слагано на лицето.

# 286
  • Бургас/Пз
Знам си аз, че винаги трябва да пробвам. Тестерите ми бяха изключително полезни. Пробвах синия Исдин и ето на какво се превърна на лицето ми.

Утре ще пробвам и оцветения, дано поне той да не става така. Ще търся проби и от бялата опаковка

# 287
ani_d,ексфолираш ли лицето си,поне веднъж седмично или на 10дни?

# 288
  • Бургас/Пз
О да, редовно веднъж седмично. И понеже и аз си помислих същото, умишлено снощи го направих пак, въпреки че ми се падаше да е в събота.
Кожата ми е изключително гладка, когато няма нищо нанесено на нея. Като цяло този проблем го имам с доста кремове, които не са слънцезащитни. Не знам обаче как да открия коя е съставката, която не ми понася.

# 289
  • София
ani_d, според моя опит, пилингът при слънцезащитата винаги се дължи на нещо от грижата отдолу. Преди да изхвърлиш каквото и да било, пробвай да изключваш едно по едно части от останалата грижа. Може да е серум, крем, дори и тонер. Имала съм случаи с околоочен крем и серум, които водят до пилинг на слънцезащитата. Получава се някаква комбинация от съставки при различните продукти, която си противоречи, вероятно има и значение водна основа, маслена основа и какво ли не. Много рядко причината е в самата слънцезащита, а щом при теб се случва при различни видове, по-вероятно е да е заради нещо отдолу, което ползваш Hug

Pink Dress, аз съм ползвала Бебо-то лятото и писах тогава в темата за него. Предпазва успешно, няма дразнения, лека и много лесно нанасяща се текстура. Съставът му е много добър, филтрите са висок клас и съответно съм сигурна във фактора на защита. Водоустойчив е, така че за море е идеален. Има конкрет от невен, който е страхотен за справяне с поразиите от слънцето по кожата ни, както като превенция на стареенето, така и при реактивни и атопични кожи (моето дете е с такава).
Единственият ми проблем с него е, че е с аромат (на невен според мъжа ми), който на мен ми идва доста силен. Аз съм с мигрена, която се отключва от различни аромати и не мога да го ползвам в ежедневието и съответно не съм го пробвала на лице. Но на тяло си го ползвах успешно, а мъжът ми и детето - цялостно и това лято пак ще го взема със сигурност за плажа Simple Smile

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 11:48 от Felis

# 290
О да, редовно веднъж седмично. И понеже и аз си помислих същото, умишлено снощи го направих пак, въпреки че ми се падаше да е в събота.
Кожата ми е изключително гладка, когато няма нищо нанесено на нея. Като цяло този проблем го имам с доста кремове, които не са слънцезащитни. Не знам обаче как да открия коя е съставката, която не ми понася.
Нещо слагаш ли преди слънцезащитата? Каква е рутината ти преди слънцезащитата?

# 291
  • Бургас/Пз
ani_d, според моя опит, пилингът при слънцезащитата винаги се дължи на нещо от грижата отдолу. Преди да изхвърлиш каквото и да било, пробвай да изключваш едно по едно части от останалата грижа. Може да е серум, крем, дори и тонер. Имала съм случаи с околоочен крем и серум, които водят до пилинг на слънцезащитата. Получава се някаква комбинация от съставки при различните продукти, която си противоречи, вероятно има и значение водна основа, маслена основа и какво ли не. Много рядко причината е в самата слънцезащита, а щом при теб се случва при различни видове, по-вероятно е да е заради нещо отдолу, което ползваш Hug
О да, абсолютно съм сигурна, че е от някои от продуктите преди слънцезащита. Просто искам да намеря такава, която да се разбира с тях, защото не искам да спирам да ги ползвам.

Нещо слагаш ли преди слънцезащитата? Каква е рутината ти преди слънцезащитата?
Да. Серум с витамин С и серум със серамиди. Кожата ми е суха и чувствителна и съм си избрала такива, които ги усещам добре, а и има ефект от тях. Пробвах без тях, почти същото, но не чак в такава степен. Кремът попива изключително бързо и след 15 минути като си пипна лицето само този слой ронещ е останал. Абсурд да сложа фдт отгоре.
С Бидермата примерно, като е на "голо" лице не прави такъв ефект. Но не ме устройва така. Определено не искам да се лишавам от серумите, но пък не мога и без продукт срещу слънцето. Миналото лято ползвах на Филорга и бях доволна, но той пък не се разбираше с фдт-на 😂 До сега само B protect на Аvene не ми прави този ефект, но пък не ми харесва, че е оцветен https://www.eau-thermale-avene.bg/slnce/slnce-grizha/slncezashch … -b-protect-spf-50  Затова и пробвам различни други. Опитала съм с почти всичко на Еусерин, Ла рош, Биодерма и Юриаж. Или става на кир или фдт-на отгоре се свлича и става на петна. Но не съм се отказала, все пак постоянно излизат нови неща и пробвам, затова и толкова много искам първо тестер, защото опитът ми е ужасен. Вариантът да сменя другата козметика не ми е ок, защото сума ти време ми отне, докато си намеря продукти, които да ми харесват.

# 292
А пробвала ли си да сложиш само слънцезащита без отдолу нищо(аз така я нанасям, само съм измила с гел) ? Или да смесиш серума със слънцезащитата не по отделно?

# 293
  • Бургас/Пз
А пробвала ли си да сложиш само слънцезащита без отдолу нищо(аз така я нанасям, само съм измила с гел) ? Или да смесиш серума със слънцезащитата не по отделно?
Да, когато е сложа самостоятелно е ок. Но не ме устройва този вариант. Не съм пробвала да смесвам, защото нанасям витамин С и изчаквам след него поне 10-15минути, за да сложа слънцезащитния.

# 294
Ами пробвай да ги смесиш, чела съм го из статии и може това да е начинът при теб ако не дано откриеш твоя. Ето тук в примерна статия .

# 295
  • Бургас/Пз
Ами пробвай да ги смесиш, чела съм го из статии и може това да е начинът при теб ако не дано откриеш твоя. Ето тук в примерна статия .
...
Много ти благодаря за полезната информация. Още утре ще пробвам Simple Smile

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 20:05 от bubanka

# 296
  • Бургас/Пз
Днес реших, че ще пробвам различни варианти под слънцезащитата, защото бях убедена, че проблемът е в някои от подуктите, които ползвам преди нея. След три-четири мазания и измивания, реших да махна серума с Витамин С. Оставих го последен, защоно изобщо не вярвах той да е причината, тъй като има консистенция на вода, но уви точно той се оказа виновника за гадния кир ефект на всички слънцезащитни, които имам в момента. Та без него всичко е ок, поради което почвам да си търся нов серум 😂 Докато намеря такъв, мисля да ползвам тази Биодерма, тъй като в нея има Витамин С. За суха кожа е много хубав дневен крем и добра основа за грим Simple Smile https://subra.bg/bg/kozmetika/dermokozmetika-za-lice/bioderma-pi … -spf-50-40ml.html
Аз го взех в комбинация с нощния на много изгодна цена от Субра. От нощния също съм много доволна
https://subra.bg/bg/kozmetika/dermokozmetika-za-lice/pigmentaciy … en-krem-50ml.html
След като приключа с Биодермата вероятно ще взема Исдин, защото много ми харесва леката консистенция, единствено малко ми налютява на очите и затова малко се замислям.
Благодаря на всички, които се включиха по моя въпрос Simple Smile

# 297
ani_d кой е серума с витамин Ц? Стана ми любопитно?
Аз използвам:
https://novakoja.com/products/copy-of-boost-%D1%8115-%D1%81%D1%8 … D1%82%D0%B5%D1%80  и съм много доволна!
Пробвай да си го слагаш вечер, поне да не го хвърляш твоя.

От както минах на корейска слънцезащита съм много доволна, нямам проблеми с бял каст, с ронене и т.н.
Сега си поръчах:
https://barecare.bg/slncezashhiten-krem-s-xialuronova-kiselina-i … d-sun-block-cream ☺️

# 298
  • Бургас/Пз
Точно същия ползвам, но при мен не попива напълно, колкото и да го изчаквам. Образува един филм върху кожата и явно в комбинацията със слънцезащитата това се получава. Имам 4 ри крема вкъщи и с всички, когато го има отдолу става този резултат. Без него, с каквото и друго да съм, няма проблем. Най-ми хареса комбинацията със серамидния серум на Трансперант Лаб Simple Smile от същия сайт.

# 299
Благодаря, felis! Значи, ще се пробва.

Общи условия

Активация на акаунт