Слънцезащита 2021 - VI

• 78 789
  • 766
  •   1
Отговори
# 525
Това е спрея на Виши ...

# 526
  • Пловдив
Здравейте!Някой използвал ли е тази слънцезащита?Ако може мнения

# 527
  • Варна
Здравейте,
Досега ползвах Пигментбио спф 50 на Биодерма, но никак не съм доволна. Мазен на насяне и след това ужасен кир ефект.
В търсене съм на нова слънцезащита и се спрях на това:https://www.lerbolario.bg/bg/lines/%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%8 … 0%BE-spf50-7.html

Някакво мнение имате ли за него?

# 528
  • Бургас/Пз
Здравейте,
Досега ползвах Пигментбио спф 50 на Биодерма, но никак не съм доволна. Мазен на насяне и след това ужасен кир ефект.
В търсене съм на нова слънцезащита и се спрях на това:https://www.lerbolario.bg/bg/lines/%D1%81%D0%BB%D1%8A%D0%BD%D1%8 … 0%BE-spf50-7.html

Някакво мнение имате ли за него?
Пробвах го от приятелка. Ужасен крем. Въпреки че съм със суха кожа, това нещо няма попиване. А и като прочетох, че е със слънчогледово олио, тотално ме отказа. Отгоре но всичко съветват да не се размазва и разнася много, което е още по-ужасно, защото не мога да сложа нито бб, нито фдт. То просто не попива. Тя е със смесена кожа и каза, че й е запушил порите и само след 1 час на слънце е усетила, че носът й изгаря. Та от мен Не

И за Пигмент био съм със същото впечатление като твоето. Ужасен кир ми прави. Как ли не го пробвах и не става и не става. Иначе съставът е доста добър

# 529
  • някъде под слънцето...
И да не се нанася, пак е желателно (за мен задължително )да се ползва слънцезащита и зимата

# 530
  • Някъде там
Здравейте!
Попитах в друга тема, но може би е по подходящо да попитам тук.Този крем дали е добър

.Допадна ми по описание, но не знам как ще се отрази на кожата ми, комбинирана и склонна към несъвършенства.

# 531
Използвам го от 2 години и съм изключително доволна. Това лято се опитвам да му намеря достоен заместник сред минералните слънцезащити, но не успявам.
Кожата ми е комбинирана, лятото дори мазна. Кремът се държи много добре. След нанасяне има лек лъскав филм, но попива добре и не лъщи (в най-голямата жега обаче на мен ми трябва пудра отгоре, иначе лъсвам, но това е така с всеки крем). Не мога да кажа, че не оставя бял филм. Оставя, но е доста лек на фона на другите минерални кремове. Не запушва пори и т.н.
Опитите ми да открия друг добър крем продължават, но този ще си го ползвам и занапред.

# 532
Вчера и на мен ми дадоха мостра на Авен Би Протект - точно като показания по-горе. Много ми хареса! Оцветен продукт е, но не бих казала че е твърде тониран - цветът се слива с кожата. Много приятен е като консистенция - бързо попива, стои кадифено на кожата. Филтрите са химични (от добрите) и минерални. Не знам как би защитавал от силно слънце, което се разбира с опита, но всичко друго е ок.

Кои са добрите химични филтри? Или по-важния е кое да избягваме с 200?

Защото напр. titanium dioxide, който е към физичните и одобрените от FDA, при проверка в cosdna излиза safety 6 оранжево, поне от това, което аз разбирам като скала, a това не е съвсем ок.

Аз ползвам само физични филтри, като гледам основно за zinc oxide, iron oxide, titanium dioxide...
И от няколко години използвам за лице само Clinique SPF50 Mineral Sunscreen, но за тяло ми излиза скъп.

Сега от Испания си купих  Foto Ultra 100 ISDIN Active Unify Fusion Fluid SPF 50+, с цвят e, харесва ми как стои на лицето.
Но май състава му леко куца, въпреки, че ги водят добра слънцезащита:

Скрит текст:
Aqua (Water), Dibutyl Adipate, Cyclopentasiloxane, Octocrylene, Niacinamide, Alcohol Denat., Titanium Dioxide [Nano], Butyl Methoxydibenzoylmethane, Cyclohexasiloxane, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Butylene Glycol, PEG-30 Dipolyhydroxystearate, Glycerin, Nylon-12, PEG-10 Dimethicone, Sodium Chloride, Phenoxyethanol, Silica, Dimethicone, Phenylethyl Resorcinol, Disteardimonium Hectorite, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Allantoin, Glyceryl Stearate, Parfum (Fragrance), Disodium EDTA, Ethylhexylglycerin, Sodium Hyaluronate, Dimethiconol, PEG-8, Tocopherol, Tetrapeptide-30, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid

А това е на HELIOCARE 360° MINERAL TOLERANCE FLUID SPF 50:
Скрит текст:
Aqua, Caprylic / Capric Triglyceride, Dimethicone,Panthenyl Triacetate; Butylene Glycol, Isododecane, Ethyl Linoleate, C12-15 Alkyl Benzoate, Oleyl Alcohol, Hydrogenated Polydecene, Pentylene Glycol, Titanium Dioxide (nano), Oxothiazolidine, Zinc Oxide (nano), Dipropylene Glycol, Butyloctyl Salicylate, Sodium Citrate, Alumina, Palmitoyl Hydroxypropyltrimonium Amylopectin / Glycerin, Crosspolymer, Styrene / Acrylates Copolymer, 1.2-Hexanediol, Phenethyl Benzoate, Lecithin, PEG-9 Polydimethylsiloxyethyl Dimethicone, Sodium Benzoate, Nylon-12, Tocopherol, Polypodium Leucotomos Leaf Extract, Hydrogenated Lecithin, Ethylhexyl Ferulate, CI 77492, Ferulic Acid, CI 77491, Caffeic Acid, CI 77499, Physalis Angulata Extract, Caprylyl Glycol, Melanin Camelia Sinensis Extract, Arabidopsis Thaliana Extract, 3-0-Ethyl Ascorbic Acid, Isohexadecane, Hydrogen Dimethicone, Phenylpropanol, Polyhydroxystearic Acid, Magnesium Sulfate, Tocopheryl Acetate, Dimethicone / PEG-10 / 15 Crosspolymer, Phenoxyetanol
Имат Cushion, no обаче е с химични филтри, за съжаление.

Трябва ми нещо за подновяване и за тяло.

Всяка година драма с тези слънцезащити, уж чета и все се обърквам. Не съм химик, и това е, трудно ми е да се ориентирам в състава.

# 533
Titanium dioxide излиза така, защото е вреден при вдишване - сайтът показва вредата на веществото, не взима предвид къде е поставено. Като спф е безопасно. Но подновяващите спрейове, които го съдържат, вече са вредни, защото там вдишваш. Затова и се отказах да ползвам такъв спрей, колкото и да си поемах въздух, докато пръскам и да задържам и после да бягам от мястото на пръскане, пак като вдишвах усещах спрея и реших, че е вредно и няма да ползвам...

# 534
Titanium dioxide излиза така, защото е вреден при вдишване - сайтът показва вредата на веществото, не взима предвид къде е поставено. Като спф е безопасно. Но подновяващите спрейове, които го съдържат, вече са вредни, защото там вдишваш. Затова и се отказах да ползвам такъв спрей, колкото и да си поемах въздух, докато пръскам и да задържам и после да бягам от мястото на пръскане, пак като вдишвах усещах спрея и реших, че е вредно и няма да ползвам...

Аз също се отказах от спрейовете по тази причина, че се вдишват.

Препоръчайте моля, физична слънцезащита за тяло...не мога да разбера, защо точно за децата в слънцезащитата се използват химични филтри основно, даже октокрилен и оксибензон срещам! Тези двете поне знам, и ги избягвам.

# 535
  • София
Здравейте,
Моля препоръчайте слънцезащита за тяло,която да не се усеща и да не остава бели следи,ако изобщо има такова животно Rolling Eyes Последните две години бях с La Roche-Posay Anthelios Invisible Spray Spf30 Shaka,който почти покрива критериите ми,но искам да пробвам и нещо ново.

# 536
Последните 3 г използвам Uriage Bariesun спрей 30 фактор на морето за тяло. Много съм доволна, не стои бял на кожата, добре се нанася, добре защитава. Случвало се е да си изцапам плажната рокля (бяла) с него, остава леко жълтеникави петна, но се изпира без никакъв проблем след това.
Тази година е с променена формула, дано не ме разочарова.
https://www.uriage.com/BG/bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%B … /bariesun-spf30-2

# 537
Serendipity, защитата на Клиник за лице предпазва ли от появата на петна и пигментации? Ако си склонна към образуването им.

# 538
Здравейте, нова съм в темата. При първа възможност ще прочета с интерес. Защитата ми от СС крема е 20 SPF, която прецених, че е крайно недостатъчна и вчера спонтанно грабнах това от аптеката:

Чета, че се нанася преди или след грим. Тази сутрин го сложих след ежедневния хидратиращ и преди грима. Та, след това нанесох грима и имам чувството, че изтрих защитата от спрея с ръце и четки при нанасяне на грим. Някоя от Вас ползвала ли е преди грим - осигурява ли защита?

# 539
Здравейте, радвам се, че и други се вълнуват от съставките, които се ползват. На мен лично ми е много трудно да избера нещо, проверявам повечето неща в INCI Beauty и там доста от реномираните и скъпи марки светят в червено, а ако се зачетеш под въпросната съставка какво излиза като информация, по-добре да не четеш...
Но ми трябва крем за лице и да е с мат ефект, че кожата ми е смесена към мазна и просто не знам какво да взема вече. Ако можем да споделите и кои съставки вие знаете да избягвате, може би ще стане един полезен списък.

За детето открих спрея на Мустела като най-ставащ откъм съставки и с него се пръскаме и ние на морето. Идея си нямам защо в повечето детски блъскат отокрилен, мислех, че е само в Бочко и в по-евтините, но после като нацъках няколко етикета в INCI Beauty и другаде го открих...

Общи условия

Активация на акаунт