Изпитани сайтове за парфюми - юни 2021

• 75 195
  • 743
  •   1
Отговори
# 120
Ако си спомняте, до преди  четири-пет години Нотино обявяваха по-нисък процент на съдържание на даден парфюм 99% или 98 % и че доставката на такива парфюми е само за София. Също  така намаляваха и продукти със забележката "малко смачкана кутия". Купувала съм парфюми от тях с такава забележка и на практика нямаше "смачкване", а само едно от  ъгълчетата беше леко притиснато. За разлика от parfium.bg, които ми изпратиха парфюм с направо изпомачкана кутия, но предварително ме попитаха дали ще искам да го купя в такова състояние и малко намалиха цената. Приех, защото ставаше въпрос за парфюм, който не можах да намеря другаде.

# 121
  • София
Имам въпрос към тези от вас, които са пазарували наскоро мостри от sensunique. Колко време сте си чакали пратката?
Направих поръчка на 22 май, на 25-и е изпратена към куриер, а на 28-и изписва, че е напуснала Франция..от тогава - нищо. Днес е седмият ден...
На сайта пише, че доставката отнема между 3 и 7 дни. Не че са ми спешни, ама нещо взех да се напрягам. Вече им писах веднъж, защото не ми се изписваше в профила проследяващ номер...изпратиха ми го.
В пощата ли трябва после да ходя, или пристигат със Спиди? Питам, понеже мострите от Oriza L. Legrand преди 2 седмици пристигнаха в пощенския клон до нас и получих смс, ама и проследяващият код беше друг - за препоръчано писмо. Този код, дето сега са ми го дали, не ми го отчита в сайта на български пощи.. Persevere
Скрит текст:

# 122
  • София
Продават го по-евтино.
Къде са тези оферти? Или просто намаляват цената в сайта на съответната разфасовка?
Скоро някой беше дал пример, един и същи продукт с 2 цени, мисля, че Азалия беше.

ето тук предлагат разопаковани и/или с повредена опаковка
https://www.notino.bg/specialni-otstapki/

# 123
Виждам, че сега ги обявяват по друг начин.

# 124
Пристигна ми Vele на T.Terenzi, поръчан от elinor за 24 часа вместо за три дни, както беше обявено при поръчването. Много съм доволна, но по горната част на флакона е леко мокро. Чудя се на самата форма на флакона ли се дължи и на пръски от пулверизатора или пропуска. Понеже не съм имала досега парфюм на марката, леко се шашкам. Така ли е и при вас?

# 125
  • София
Преди месец получих Andromeda и също беше влажно около пулверизатора. Нямам обяснение защо. Реших, че е конденз някакъв, но сега и аз взех да се замислям. Иначе парфюмът си изглежда наред. Преди година сигурно си взех Porpora, пак от Елинор, и при нея нямаше никакъв проблем.

# 126
  • София
Скрит текст:
Имам въпрос към тези от вас, които са пазарували наскоро мостри от sensunique. Колко време сте си чакали пратката?
Направих поръчка на 22 май, на 25-и е изпратена към куриер, а на 28-и изписва, че е напуснала Франция..от тогава - нищо. Днес е седмият ден...
На сайта пише, че доставката отнема между 3 и 7 дни. Не че са ми спешни, ама нещо взех да се напрягам. Вече им писах веднъж, защото не ми се изписваше в профила проследяващ номер...изпратиха ми го.
В пощата ли трябва после да ходя, или пристигат със Спиди? Питам, понеже мострите от Oriza L. Legrand преди 2 седмици пристигнаха в пощенския клон до нас и получих смс, ама и проследяващият код беше друг - за препоръчано писмо. Този код, дето сега са ми го дали, не ми го отчита в сайта на български пощи.. Persevere
Скрит текст:
Eelishka, не съм поръчвала все още от sensunique лично, но понаправих поръчки от френски сайтове напоследък и имам някакви наблюдения за видовете услуги на пощите им. Доколкото виждам, са ти пуснали мострите като обикновено писмо - съвсем скоро поръчах мостри от сайта на Maison Violet и смятам, че са били пуснати със същата услуга, сравних тракинга ти с моя и са идентични нещата - моят "тракинг" номер също не можеше да се проследи в сайта на Бг пощи, макар че уж платих за услуга "шипинг с тракинг". Шокирах се, защото си получих мострите, натикани директно в пощенската кутия (откъдето лесно можеха да изчезнат...) - без никакво известие от нашите пощи, а в сайта на френските пощи и до ден днешен не е отразено, че са дошли. Вижда се и при теб това "courrier remis en boite aux lettres" - което предполага "писмото" да се достави до пощенската кутия. Моите пристигнаха за около 13-14 календарни дни (броени от датата на експедиране, не от датата, на която е направена поръчката). Така че предполагам, че към средата или края на идната седмица ще дойдат твоите, наглеждай си кутията. Simple Smile Препоръчаните "писма" идват доста по-бързо, бях поръчала мостри от сайта на Тео Кабанел и дойдоха за под 10 дни с услуга за препоръчано писмо, но не бяха оставени в пощенската кутия, а имах бележка и ходих да си ги прибера от пощенския клон (пощите временно бяха спрели СМС-ите и оставяха бележки, но сега пак са с СМС-и).
Иначе приятелка наскоро поръча бутилка + мостри от sensunique и сподели, че за пратките с бутилки ползват услуга Chronopost, от Бг страна партньор е Спиди - разнос до адрес, отнело е около 1 седмица от момента на поръчване до получаване. Simple Smile
П.П. Нашите пощи са малко своенравни - примерно за колети от Франция, които пътуват с услуга Колисимо, се предполага да правят разнос до адрес, но не правят - директно слагат фиктивен ъпдейт, че не е имало човек на адреса (без никой да е идвал) и че пратката е оставена в пощенския клон. Но поне тракингът на Колисимо пратките работи, за разлика от този на обикновените писма. Grinning

Последна редакция: пт, 04 юни 2021, 17:33 от Klodilia

# 127
  • София
Klodilia, ауу, ако ги напъхат в кутията (нашата както не се затваря добре), дано не си ги намеря в насипно състояние, хаха. Много благодаря за изчерпателния отговор и полезната информация Heart Ще си ги почакам явно, опитвайки се да не се филмирам междувременно  Grinning

# 128
  • София
Eelishka, няма проблем. Hug Опитай се да запазиш спокойствие (и на мен не ми е любимо упражнение чакане на поща, но някои сайтове само това предлагат като опция за получаване на мостри). Grinning Моята кутия също не се затваря хубаво, някой откърти гръбчето преди време и сега всеки може да бръкне отвън и да си вземе, каквото поиска, но ей на, мострите си ме чакаха. Wink Би трябвало да са ги сложили в плик с балончета поне, така че стискам палци да са здрави и другата седмица да им се радваш. Просто поглеждай кутията ежедневно, не се осланяй на СМС, защото мисля, че за обикновено писмо няма да пратят, поне в моя случай нямаше. Simple Smile

# 129
  • София
Получавам регулярно разни неща от Франция. Опитът ми показва, че ако на пратката има записан моя телефонен номер от БГ Пощи ми изпращат смс, ако обаче няма - пращат ми известие. Въобще няма връзка между вид платена доставка и начин на получаване. Всичко зависи от изпращача, дали си е направил труда да напише към данните и телефон.

# 130
  • София
Моят опит е различен. Simple Smile В случая говорим за мостри, пуснати като обикновено писмо, т.е. с най-базовата пощенска услуга. Телефонният ми номер си беше изписан надлежно на плика от Maison Violet, СМС нямах. Отделно скоро си прибрах пратка от пощенския клон, пусната с Колисимо - за нея получих СМС, но за предходни две - само бележки. Като си прибирах пратката, служителката в пощата каза "добре че върнаха СМС-ите" - така че от това правя извод, че временно е имало проблем, който вече е отстранен и да, ако има телефонен номер върху пратката, то човек може да се надява на СМС. Освен ако не е обикновено писмо явно. Simple Smile Споделих опит от близките няколко месеца, не претендирам да познавам пощенските практики от А до Я.

# 131
Бях поръчала на сляпо парфюм от Нотино на промоция,същия ден ходих до мола и реших да видя дали го има за да го подуша,не беше моя ,опитах се да откажа поръчката през сайта,защото помня че има такава опция,но не стана.Обадих се сутринта по телефона да е откажа и ми казаха,че мога да отворя,пробвам и ако не ми хареса да върна парфюма,което много ме учуди,и аз се замислих какво правят после с парфюмите.Сега съм поръчала от парфимо пак на сляпо,дано поне малко ми допаднат ароматите.

# 132
Ако не е тайна какво поръча от Парфимо? Също съм набелязала някои неща и до ден-два ще стрелям на сляпо и аз

# 133
  • София
Здравейте момичета,
Харесах си новия на Пако Рабан в мола.
Намирам го в Нотино, където естесвено е по-скъп и тук: http://parfumi-market.bg/paco-rabanne-olympea-blossom-eau-de-par … mski-bez-opakovka
и тук: https://www.parfumsbg.com/shop/mens-parfums/dunhill-3/paco-raban … man-3-detail.html
Взимали ли сте от тези магазини, имате ли впечатления за качеството на продуктите?

Последна редакция: сб, 05 юни 2021, 00:14 от geryger

# 134
Моят опит е различен. Simple Smile В случая говорим за мостри, пуснати като обикновено писмо, т.е. с най-базовата пощенска услуга. Телефонният ми номер си беше изписан надлежно на плика от Maison Violet, СМС нямах. Отделно скоро си прибрах пратка от пощенския клон, пусната с Колисимо - за нея получих СМС, но за предходни две - само бележки.
Моят опит е подобен с френските пощи. За сета с мостри от Masion Violet получих бележка. За двете единични мостри, първата пощальона я беше оставил върху пощенските кутии, а втората в кутията на съседите. Може би получаването на бележка зависи и от пощата в страната получател. Тук, така и не разбрах кога изпращат смс и кога бележка, при положение, че има написан тел. номер.

Общи условия

Активация на акаунт