Остави ме в момент на нужда

• 26 426
  • 988
  •   1
Отговори
# 495
  • София
И да не помниш, нали......

Много удобно.

# 496
  • Далечният изток
Нормално ти се струва да се разкости НЕпознатата авторка? Що не приемеш, че някои хора имат различно мнение от твоето?
А ти не можеш ли да си кажеш мнението без да обиждаш, съдиш и размахваш пръст?

Като гледам, не съм аз тази с проблема с различното мнение, Аида, и ти пак удобничко прескачаш кой кого транжира.

Напротив, приемам, че имаш различно мнение, но защо го изразяваш с обиди? Ами ти нямаш пост без обидни квалификации, бе жена....

# 497
Въпросът не е в напиването. Много внимание му отделихте, ще каже човек, че не сте от тая планета като ви чета какви сте трезвенички.
Въпросът е, че тоя не би си мръднал задника дори ако е болна, дори ако е спукала гума, дори, дори, дори.....Ама купува сладолед после Simple Smile Неслучайно казват, че всеки си заслужава половинката.

# 498
Нормално ти се струва да се разкости НЕпознатата авторка? Що не приемеш, че някои хора имат различно мнение от твоето?

Като гледам, не съм аз тази с проблема с различното мнение, Аида, и ти пак удобничко прескачаш кой кого транжира.

Писала съм тук въпросната история, ще я напиша пак, моя приятелка, това преди 15 години, когато бяхме млади и се напивахме чат пат, имаше връзка с мъж със здравословни проблеми, не трябваше да пие. Но за да не изостава от компанията, пие. Една събота се събират някъде, започва партито, ама той прави криза. Тя вика линейка, придружава го в болницата, след това една седмица се занимава с него, стабилизираха го. Да, след това се разделиха, но тя не го остави да се гърчи, и не се прибра да се наспи.

Поредният случай, в който гаджето е присъствало (за разлика от темата) и поредният случай, в който другото гадже съзнателно (доколкото му позволява съзнанието) се поставя в риск, понеже има кой да ходи след него (тука хем е, хем не е точно като в темата).
Много се чудя, наистина, хем пишете неща в духа на позволяваш му, хем в едни конкретни ситуации по подразбиране се пропуска и даже се окуражава това позволяване. Точно пък в горния случай какво значи да не изостава от компанията, освен неадекватна преценка (айде , ще си спестя епитетите, че много лично ги приемат някои)? И с кой акъл се търпи човек с такова поведение?
Не е голяма гордост да си самарянинът, на чийто гръб се качват онези с неадекватната преценка. Такива един самарянин даже ги стимулира да продължат с рисковото поведение. На едни по-напреднали от моите години още да не сте го разбрали... Не знам.
На този със здравословните проблеми бих му свила перките. Да си позволява да се напива, за да не се цепи от компанията за сметка на своето гадже и здравето си.
Много безотговорно поведение!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 11:03 от Пансита

# 499
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Писала съм тук въпросната история, ще я напиша пак, моя приятелка, това преди 15 години, когато бяхме млади и се напивахме чат пат, имаше връзка с мъж със здравословни проблеми, не трябваше да пие. Но за да не изостава от компанията, пие. Една събота се събират някъде, започва партито, ама той прави криза. Тя вика линейка, придружава го в болницата, след това една седмица се занимава с него, стабилизираха го. Да, след това се разделиха, но тя не го остави да се гърчи, и не се прибра да се наспи.

Поредният случай, в който гаджето е присъствало (за разлика от темата) и поредният случай, в който другото гадже съзнателно (доколкото му позволява съзнанието) се поставя в риск, понеже има кой да ходи след него (тука хем е, хем не е точно като в темата).
Много се чудя, наистина, хем пишете неща в духа на позволяваш му, хем в едни конкретни ситуации по подразбиране се пропуска и даже се окуражава това позволяване. Точно пък в горния случай какво значи да не изостава от компанията, освен неадекватна преценка (айде , ще си спестя епитетите, че много лично ги приемат някои)? И с кой акъл се търпи човек с такова поведение?
Не е голяма гордост да си самарянинът, на чийто гръб се качват онези с неадекватната преценка. Такива един самарянин даже ги стимулира да продължат с рисковото поведение. На едни по-напреднали от моите години още да не сте го разбрали... Не знам.

Понякога нещата просто се случват по някакъв начин, ние избираме дали да сме съпричастни, или да подминем. Идеята е да не съдим избора на човек, и да не мислим, че ние сме правите!

Въпросът не е в напиването. Много внимание му отделихте, ще каже човек, че не сте от тая планета като ви чета какви сте трезвенички.
Въпросът е, че тоя не би си мръднал задника дори ако е болна, дори ако е спукала гума, дори, дори, дори.....Ама купува сладолед после Simple Smile Неслучайно казват, че всеки си заслужава половинката.
Да, преди 16-7 години, когато аз бях "поредната" за мъжа ми, а и той за мен беше boy toy, и двамата сме правили глупости, но в крайна сметка се оказа, че и на мен ми пука за него, и на него за мен, и затова сме още заедно. Защото със всеки може да пиеш, но не всеки ще ти държи косата, докато повръщаш, и след това ще те сложи да спиш.

# 500

Напротив, приемам, че имаш различно мнение, но защо го изразяваш с обиди? Ами ти нямаш пост без обидни квалификации, бе жена....
А, тъй ли... Дали ли да се намери някой в началото на темата измежду мухльо, муйко, мръхльо за мъжа и иронизирането на хората, които, обожемой, никога не са се напивали толкова? Може и да няма, де.
Мненията ви чудесно ги разбирам, наистина. И не ми харесва какво пишете относно ЛГ. Не ме разбирайте погрешно, мненията ви в друга ситуация и други участници биха били ок, но не и тук. Човек с описанието на ЛГ няма да ви разбере. Справка - предишната й тема. Многократно даже писахте тука, че година по-късно се е люшнала в другата крайност. Защото не осмисля. Ама пейте, Пенки, някой може да се заслуша.

# 501
  • София
Напротив, въпросът е и в напиването, в степента му, в контекста на връзката. Не от морална гледна точка, както се опитва да се изкара, за да се замаже проблемът на авторката.
На бас, че ако историята беше просто пиянска, а не емоционално- пиянска, почти никой нямаше да се възмути. Най- много една две потребителки да споменат, че техните дъщери не правят така.
Тук напиването е:
- липса на граници, от коити много ще си чука главата
- липса на трезва преценка за компанията
- тестче, вик за валидация, че струва нещо за него
- не е купонясване, а депресване, ако трябва да разсъждаваме в крайности

Което, поставено в контекста на връзката, е доста кофти.

П.П. Много хора се прибират по крива линия, не по права вкъщи. Не е  нужно да теглим тангенти. Щом знаят къде е вкъщи и могат да стигнат, значи не са безпаметно пияни.

# 502
Твърде сложно гии виждате нещата. Какви граници на 20 години. Сега  емоментът да си изгради такива през проби и опит. Simple Smile
Муйкото си остава муйко, пък както искате.

# 503
  • София
Той си остава, но мога да си заложа непокътнатия покрай светейческото ми въздържателство черен дроб, че и тя ще си е мунка след 5-10г.
Племеницата на Горджъс ли беше, коя го сподели, надали е опитвала да привлича внимание с напиване на 15. Нищо, че сега й е времето да де натаралянква и прави бели. До човек си е и денят си личи от сутринта. Грешният подход трябва да секне отрано, ама нейсе.

# 504
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Твърде сложно гии виждате нещата. Какви граници на 20 години. Сега  емоментът да си изгради такива през проби и опит. Simple Smile
Муйкото си остава муйко, пък както искате.
На теория всички на 20 са умни росни китки, на практика, не баш!

Напротив, въпросът е и в напиването, в степента му, в контекста на връзката. Не от морална гледна точка, както се опитва да се изкара, за да се замаже проблемът на авторката.
На бас, че ако историята беше просто пиянска, а не емоционално- пиянска, почти никой нямаше да се възмути. Най- много една две потребителки да споменат, че техните дъщери не правят така.
Тук напиването е:
- липса на граници, от коити много ще си чука главата
- липса на трезва преценка за компанията
- тестче, вик за валидация, че струва нещо за него
- не е купонясване, а депресване, ако трябва да разсъждаваме в крайности

Което, поставено в контекста на връзката, е доста кофти.

П.П. Много хора се прибират по крива линия, не по права вкъщи. Не е  нужно да теглим тангенти. Щом знаят къде е вкъщи и могат да стигнат, значи не са безпаметно пияни.
   Напротив, нещата са много прости, напила ли се, напила се. Той дошъл ли е, не е. Другото е разтягане на локуми.  Авторката на поста не пише, че през ден се докарва до това състояние, и не мисля, че е пила с идеята да се напие, да бъде безпомощна, и да тества милоУто. Много на едро се обобщава.

# 505
Кечър, тя може да си остане мунка, може и да се вразуми. Тук тя пита дали неговото поведение е ок -не, не е. Не е пич. Ако беше - щеше да я прибере. Или изобщо да не се занимава с нея.

# 506
Тук тя пита дали неговото поведение е ок - не, не е. Не е пич. Ако беше - щеше да я прибере. Или изобщо да не се занимава с нея.

Това обобщава цялата тема.

# 507
Тя всъщност неговото поведение го приема. Пита дали е ок тя да се чувства разочарована. Ок е, да.

# 508
Авторке, моля за едно уточнение по същество.
Каква точно е поредността на събитията? В сряда той ти купи цвете и сладолед и СЛЕД това ти каза оня бисер как не си му приоритет? Или първо беше изясняване на приоритета и после милия жест с цветето?

А кой пил, кой пял - това вече се изясни 101 страници по-рано.
Нали разбираш защо е важна последователността: ако е казал тая простотия за приоритета първо, после цветето може да е нещо като извинение и осъзнаване. Но ако е обратното, тогава лошо. Защото точно от един хладнокръвен и спокоен човек по-малко може да се очаква да говори необмислено, и ако това е така, на него ти наистина не си му приоритет и аз нямам какво да кажа повече.

# 509
  • Тра-ла-ла
тя ще си е мунка след 5-10г.
И двете четем темата за невъзможните(отровните) хора. Защо да няма шанс да се усети момичето и да поправи грешните модели?!

Общи условия

Активация на акаунт