Остави ме в момент на нужда

• 26 383
  • 988
  •   1
Отговори
# 525
Нарциса, звучиш сякаш си завършила школата в Симеоново.

# 526
По мое време пък такситата не взимаха от Центъра до Лозенец, примерно. Та, си ходехме пеша, поне до някъде си. Оживяхме. Не е драма да повървиш малко, изтрезнява се по-бързо. Начини много, но като си търсиш публика винаги няма.

# 527
Ох, простете, забравих, че тука е невъзможно да има някои категории хора. Първо беше невъзможно да има непиещи, сега се добави и още една група - ползващи ГТ, вместо такси.
Ми да ва светна - ползвам ГТ късно вечер , вместо такси. Не се качвам в такси сама по същите съображения, по които и авторката
За едни вечно никога нищо не може и не бива. За други - може. Кой как свикнал.

Евенце, мен преди 3 години ме взеха от ОББ на Монтевидео до една пресечка под НБУ за 5 лв. Беше ми от последните ползвания на услугата. Просто улицата ми беше тъмна като рог. Платих не за транспорта, а за спокойствието. Сметката ми в Трафа беше 10лв.

# 528
  • Paris, France
Момичето обясни, че има кофти преживявания с таксиметрови шофьори и я е страх да се качва сама. За това е звъняла на приятелят си, да го помоли да я вземе и прибере.

Сигурно и те с нея. Няма да ти казвам как се чисти повръщано от седалките.

А тези нейни приятели, които я поканили на запоя не са ли могли да я закарат или придружат? Не бих оставила пиян от моя компания да страда незакаран до дома си.

Според мене това, че трябвало да звъни на гадже, което е далеч не говори добре за пиянската и компания.

# 529
Вече има и Максим и тип Юбер, не е нужно да тичаш на копърките. Но просто темата е друга. Не е въпросът дали може да се оправи сам човек, а дали може да разчита на някого, ако му е зле. То стана е@аси сагата, че дръзнала да звънне на муйкото да ѝ помогне да се прибере.

# 530
  • София
Не бих била особено уверена в способностите на пияно до безпаментност момиче да навигира в тъмното или да изкачва стъпалата на някой тролей, ама щом вие сте.  Пък и сигурно щеше да се поучи забавно клипче.

Така или иначе, човек ако реши, сигурно ще намери начин. Тя в крайна сметка е намерила. Ама проблемът не е, че не е имала никакъв друг вариант, а че човекът, който би трябвало да е до нея, не се е оказал такъв.

# 531
  • Тра-ла-ла
Вече има и Максим и тип Юбер, не е нужно да тичаш на копърките.
Авторката каза, че ползват Максим. Но едно си е група, друго е да си сам.

На мен лично ми е още по-тегаво да се качвам при непознати, които не са и таксиджии и не носят никаква отговорност...и после може и да не им хванеш следите. Скоро ползвахме Дринк енд драйв...момчето определено не го слушаше главата....

# 532
Непознатите не са ме притеснявали. По-скоро от познати съм "патила", които след няколко чашки си мислят, че могат да преминават граници, а като те закарат значи уредена им е работата.

Ама да бе, Гал, сега и до съседния блок да искаш ще те карат, но някога много тежкарееха.

# 533
  • София
При всички проследими приложения на такситата с днешно време е най- безопасният превоз евър.

Страх ме е от такси, ама от непознатите в бара не. И седя къркана от 22 и чакам .... неволята?

# 534
Те и сега тежкатеят бакшишите, докато не им размахаш банкнотата. Тая работа с договаряне става. И без апарат. Ако държиш на изрядни данъци, се прибираш по неосветени улици покрай каруците на братчедите.
Всъщност сега е по-трудно според мен да се договориш така, защото имат GPS и им следят местоположението. Не могат да отидат по-далеч от 1-2 преки. Онзи едвам го навих. Заради GPS-а искаше да ме свали точно там, където всъщност осветлението прекъсва Grinning

# 535
Един единствен път не изпратих приятелка до вкъщи, пътувахме двете с такси, тя отказа да се отклони таксито на 30м до входа й, защото живее на основен и добре осветен булевард във Варна. 20 минути след като вече бях вкъщи, ми звънна, нападнали са я насред осветения булевард, рита ли са я в главата и ребрата, за да й вземат чантата. Никой не е спрял, само 2 момичета с кола, които са се разкрещяли, че вече са повикали полиция и нападателите са избягали. От тогава никога не оставям никой дори на 10 метра от входа. Защото можеш да се мъкнеш в мрака всеки ден и нищо, а може и да те пребият като куче. Това по повод какво толкова може да стане.

# 536
  • София
Ама да бе, Гал, сега и до съседния блок да искаш ще те карат, но някога много тежкарееха.

А? Коя е Гал? С друг ник ли е? Тази жена се загуби.

# 537
  • София
Няма бе, щом на тях не се е случило, значи такива неща не съществуват. Пък и жената е длъжна да свали всякакви нападатели с няколко кунг фу удара.

Между другото, като стана дума за Uber, бях чела някаква статистика от САЩ, колко жени, и ползвателки на услугата, и шофьори на Uber, са били нападнати, изнасилени и т.н. Точна такава услуга не бих ползвала и трезвена.

https://www.npr.org/2019/12/05/785037245/uber-received-nearly-6- … s?t=1622656790181

# 538
А? Коя е Гал? С друг ник ли е? Тази жена се загуби.
Аз, аз. Ама и преди бях Нарциса за известно време.

По повод такситата и тъмнината, когато се прибирах в преждеспоменатата вечер в ОК , имаше кой да ме изпрати, но после пък трябваше да се прибира сам в тъмното пеша. 'Само' 15 мин пеша, но през горичките. Естествено, че няма да го поставя в риск само да се накифлея как дамите трябвало да се изпращат.
Като се замисля сега, се чудя къде заковаха изхода на МС Мизия в нищото - на Монтевидео е, откъдето минахме с таксито, и е точно в онзи участък от цялото Монтевидео, където най няма сгради и хора. Все едно отиваш с табела 'обери ме и за всеки случай ме пребий'.

20та редакция правя на това мнение, не ми е ден днес.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 21:18 от -Narcissa-

# 539
Няма бе, щом на тях не се е случило, значи такива неща не съществуват. Пък и жената е длъжна да свали всякакви нападатели с няколко кунг фу удара.

Между другото, като стана дума за Uber, бях чела някаква статистика от САЩ, колко жени, и ползвателки на услугата, и шофьори на Uber, са били нападнати, изнасилени и т.н. Точна такава услуга не бих ползвала и трезвена.

https://www.npr.org/2019/12/05/785037245/uber-received-nearly-6- … s?t=1622656790181
Те в САЩ всички са от психопат нагоре, тъй че сравнението е малко неуместно.
Ползвам Максим по всяко време на денонощието, ползвам и определена таксиметрова фирма. В ГТ по тъмно и срещу пари не се качвам. Нито в 22 вечерта, нито в 5 сутринта. Даже в 5 сутринта е още по-зле, че тогава из ГТ са предимно пияни уроди и надрусани.

Общи условия

Активация на акаунт