Остави ме в момент на нужда

• 26 335
  • 988
  •   1
Отговори
# 765
А моята заръка е: следващия път, когато гаджето или съпруга ви се напият в нощен бар до безпомощност и безпаметност, не им се карайте. Когато ви кажат "Аз не дойдох с идеята да се напия, нямах план да се напивам.." - вярвайте им, те казват истината. 😁

Но само, ако са се напили с непознати приятели, нали.

# 766
Пусти женски страхове! Пречат ви да мислите.

# 767
То тъй и тъй темата стана пълен мармалад, имам един приятел от студентските години, който редовно се правеше на прасе и решаваше по малките часове да се качва през терасата ми и да ми изкарва акъла, живеех на партера. Винаги като правеше подобни свинщини ми обясняваше колко много ме обича и уважава. Сто пъти му обяснявах, че това поведение не ми е ок, но тогава бях още млада и милостива. После всеки се запиля в различен град, но той редовно ми звънеше по малките часове като се напие да ми фъфли нечленоразделни неща и така вече 12 години. Няколко пъти говорих с него сериозно като изтрезнее, че това ме дразни и освен това дразни и мъжа до мен и не е нормално. Ама той се съгласяваше до следващото напиване. И така до момента, в който преди три месеца ми звънна в три сутринта от непознат номер отново пиян. Изкара ми акъла, защото родителите ми не са първа младост и са на 300 км от мен, очакваш да чуеш нещо страшно. Та тогава с доста ясен и спокоен тон му обясних, че от този момент нататък може да забрави, че ме познава дори, пожелах му всичко хубаво и го блокирах навсякъде. Това ми е приятел от близо 20 години и точно по тази причина съм му търпяла изцепките. Но ако ми го направи някакво гадженце, няма да го изтърпя и веднъж. Както зарязах в бой един, който се беше напил и се заяждаше с друга компания. Накрая станаха му набиха шамарите, а аз просто си тръгнах, защото реално проблемът не е, че си се напил, а какво правиш като се напиеш. Един път му е звъннала, вдигнал е и е отказал, втори път му звъни, той не вдига, но въпреки това му звъни още 12 пъти, тя дори не може да каже със сигурност какво му е говорила първия път.

# 768
  • Тра-ла-ла
И какво общо имат историите със системните пияници с еднократното напиване на авторката?!

# 769
  • Paris, France
На мене ми е интересно какви щяха да са съветите ако същата тема я беше пуснал мъж, безпаричен студент и се оплакваше от приятелката си, която не отишла да го прибере.

# 770
Ех, като прочетох как тоя темерут бил "голяма хапка" и "нива над авторката" се зачудих да се смея ли да плача ли Simple Smile

Набъбването на тази тема показва, че бая народ скучаем Simple Smile

# 771
И какво общо имат историите със системните пияници с еднократното напиване на авторката?!
Общото е, че какъв ти е прагът на търпимост към определен човек, зависи от това колко ти е близък. Когато някой не ти е близък, този праг е почти нулев.

# 772
Ех, като прочетох как тоя темерут бил "голяма хапка" и "нива над авторката" се зачудих да се смея ли да плача ли Simple Smile

Набъбването на тази тема показва, че бая народ скучаем Simple Smile
По-добре се смей и чукай на дърво... че знае ли се по-натам какво чака зад ъгъла, животът е непредсказуем 😁

# 773
Общото е, че какъв ти е прагът на търпимост към определен човек, зависи от това колко ти е близък. Когато някой не ти е близък, този праг е почти нулев.
Въпросът, който много не си задават, е защо човек се натиска там, където не е точно желан. Не е нужно да стигаш официално статут персона нон грата, за да спреш да просиш внимание на неправилното място.

# 774
Значи нищо не си разбрала.
Значи щом не съм съгласна, че тя трябва да си пренощува в канафката задето се е напила, не разбирам нищо.
Струва ми се, че ти не разбираш нищо от връзки.
Струва ми се, че ти не четеш с разбиране написаното от хората.

Обясни тогава. Когато има неразбиране, някой трябва да разясни. Това, което ти правиш е да пускаш тънък сарказъм с цел да обидиш авторката и да си направиш фън, но да изглежда сякаш си добронамерена и се опитваш да помогнеш.

Разбрахме, че мразиш хора, които пият и ги мислиш за измет. Ти сигурно движиш в среди на интелектуалци. Проблема е, че темата не е за пиенето изобщо.

Чудя се, какво ли толкова прикривате всички, които скочихте да обвинявате момичето, че се напило. Атаката е най- добрата защита, са казали. Да хвърлим светлина върху нея, за да не ни видят ние какви сме ги натворили. Smiley

# 775
На мене ми е интересно какви щяха да са съветите ако същата тема я беше пуснал мъж, безпаричен студент и се оплакваше от приятелката си, която не отишла да го прибере.

Щяхме да я пребием с камъни, естествено. Как може да остави мамин муньо в беда???

Иначе мен са ме прибирали чужди мъже, хем даже не съм била пияна. Просто решавам, че ми е тъпо и си тръгвам от купона. Някой ме забелязал – просто приятел, гадже на приятелка... – изпраща ме и се връща обратно. Колега след служебен банкет, да де, парти по сегашному... Съученик... Някакво си момче от купона...
Ама това беше в едни по-стари времена, когато кавалерите още не бяха измрели с динозаврите и когато жените още бяха по-слабият пол.

# 776
Ако темата не е за пиенето, за какво е? За едни преа...съфорумки питам.

# 777
Ако темата не е за пиенето, за какво е? За едни преа...съфорумки питам.
Ако след петдесет и втората страница още не ти е ясно за какво е темата, не мисля, че някой може да ти помогне.

# 778
  • Тра-ла-ла
Ама това беше в едни по-стари времена, когато кавалерите още не бяха измрели с динозаврите и когато жените още бяха по-слабият пол.
Сега новите моди са "Никой на никого не е длъжен"

# 779
Въпросът, който много не си задават, е защо човек се натиска там, където не е точно желан. Не е нужно да стигаш официално статут персона нон грата, за да спреш да просиш внимание на неправилното място.
Ами точно!
Героят от историята за мен е абсолютно обикновен човек и не бих му се възхищавала сякаш е центъра на галактиката, както го прави авторката.
Други пък го прецениха като абсолютна отрепка. Тя обаче не го вижда по този начин и стремежът й да бъде с него говори достатъчно.
Но, кой както желае, така да го разбира. Лошо няма.
Лошото е, когато някой скача неподготвен. 🤪

Общи условия

Активация на акаунт