Остави ме в момент на нужда

• 26 212
  • 988
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Значи, ти изпадаш в безпомощно, супер уязвимо и опасно състояние, и неговата реакция е да ти отреже канала за комуникация? На този човек грам не му пука за теб, и всъщност самият той ти го е казал. Какво правиш с някого, за когото не си никакъв приоритет? А той какво прави с теб, замисляла ли си се? За какво те ползва, секс и прислуга?

Относно алкохола, сама си се докарала дотам и за това никой не ти е виновен. И другият път никой няма да ти е виновен, а кой знае какво може да ти се случи. Така че си вземи поука.
Положителното от цялата работа е, че поне си разбрала колко струваш за тъй наречения си приятел. Дано не пропилееш тази ценна информация.

Всички са се напивали, не я съди. И аз знам че не нося на пиене, но като се съберем в компания се опитвам да наваксвам на мъжагите. Излизало ми е през носа и на другият път - айде пак, бири мири, от кога по тавана има маси.
Може би пък подсъзнателно осъзнава какъв лайнояд е тоз нейн приятел, и се е напила за да не мисли за това.

Не е проблемът в напиването, а в това какво може да й се случи, като е сама и безпомощна. Като се събуди в някоя уличка със смъкнати гащи, тъпият й приятел ще й е най-малкият проблем. Само дето, ако той можеше да се нарече такъв, или изобщо човек, щеше да отиде да я прибера след първия разговор точно поради тази причина, пък ако ще после да скъса с нея на мига.

# 16
Къде ги намирате тия гаджета? На времето ние какви имахме, ехеее😅

Майтапът на страна, но какво очакваш от човек, за когото не си приоритет?
Още с изказването е трябвало да му покажеш червения картон.
Има и по-добри начини да си губиш времето отколкото с такава псевдо връзка.

# 17
Написала си го много точно, "приятел", защото това е приятел. Не партньор. Всеки има своите моменти на лудост, случва се веднъж да прекалиш, защо ти е човек на когото не можеш да разчиташ? И то за нещо толкова дребно да стане, да те прибере, ако се беше случило нещо? Оттървай се на време....

# 18
Абсолютно. Като не понасяш да кажем гаджето да пие можеш да си биеш камшика с цялото вселенско разбиране зад гърба ти. Но да го оставиш в конкретен момент на произвола...хеле пък като си бил потърсен за помощ...

Без ни най-малко да съм драматизаторът на раздела, точната дума в случая е "изоставена". 

Бъди огледален образ на човек, който те изоставя.

# 19
  • Далечният изток
И приятел не бих го нарекла. Дори и само приятел да беше, ако не ти помогне в нужда, би се замислила и би го разкарала от обкръжението си.
А този, с който си още по близка, и в интимен план, да постъпи така..... Това е бил един своеобразен тест, до колко можеш да разчиташ на него. Ами не можеш. Не си му приоритет, той ти го е казал. Не червена лампа, ами цял прожектор. В първите месеци на връзката, когато човек е най-влюбен, би трябвало света да обърне за теб. Щом сега не е готов, никога няма да бъде. Ако очакваш с времето да се промени, не, няма да се промени, поне не към добро.

# 20
Човека го направихте на гъз. И защо?
Аз пък се чудя какво значи, че си била безпомощна - само защото не помниш какво си правила като си се насвяткала ли?
Щом си имала сили да му звъннеш десетки пъти по телефона, си можела да се обадиш и на такси. Освен това си била с други хора там. Те ушите ли си питаха като са те видели, че си пияна на кокал? Ама неееее, дай да обвиним гаджето, той и без това няма сърце да те остави сама да ходиш да купонясваш и да пиеш, за да забравиш, значи е виновен. Че ти си с неадекватни избори - ама никакво значение няма, ни-как-во.

# 21
  • София
Моята племенница имаше като тинейджър подобно напиване. Майка й ходеше да си я прибира. Момчето, което харесваше й държеше косата докато повръща. Ей стая му постъпка тя си направи извода, че е свестен. Та възрастен човек да те остави в беда, пресни гаджета, където обикновено всеки се напъва да блесне, показва какво говедо стои срещу теб.

# 22
  • Най-красивата страна
Той въобще не ти е приятел.Не ти е и гадже.Просто познат.
За него ти не си важна.И съответно изобщо не е длъжен да те прибира от баровете.
Прав е човека да се сърди за телефонния терор.
Да беше си поръчала такси.
Аз на негово място щях да те блокирам.
За приятелка и за гадже-да,ще тръгна посреднощ да помогна.
Ама за познат,който не ме интересува-не.

# 23
От тази история ти можеш да си направиш извода, че на него не може да се разчита, той - че вероятно не иска да има връзка с жена, която се напива и упражнява телефонен тормоз по нощите,  връзката ви е нова, явно няма да я бъде.

# 24
  • Плевен
Аз първо това се запитах като четях темата.Хубаво,отказал ти е.Такси не можа ли да викнеш?Или някой покрай теб,който е бил по-адекватен?В интерес на истината,тоя така наречен приятел,също е могъл да викне такси за теб,ако ти си толкова пияна.Ако го е било грижа за теб...Няма да коментирам "връзката",в която живееш преди напиването,защото това не е връзка.Да не му нарушаваш личното пространство,да не го занимаваш с битовизми и т.н....Само да те светна нещо-в брак когато си,почти всичко са битовизми,които все някой трябва да решава.Ако сега нямаш помощ от него за такива дреболии,какво очакваш ще стане,когато сте вече официално заедно?Самотния гребец в "семейната"лодка,наречена живот ще бъдеш...Замисли се за това.

# 25
Щото е гъз.

# 26
Аз пък се чудя какво значи, че си била безпомощна - само защото не помниш какво си правила като си се насвяткала ли?
Щом си имала сили да му звъннеш десетки пъти по телефона, си можела да се обадиш и на такси. Освен това си била с други хора там. Те ушите ли си питаха като са те видели, че си пияна на кокал? Ама неееее, дай да обвиним гаджето, той и без това няма сърце да те остави сама да ходиш да купонясваш и да пиеш, за да забравиш, значи е виновен. Че ти си с неадекватни избори - ама никакво значение няма, ни-как-во.
Нейните грешки по никакъв начин не извиняват неговия егоизъм и безразличие. Намирала се е в ситуация на реална опасност, що за човек ще си заспи спокойно?! Дори да няма чувства, човещина поне няма ли?

# 27
Щото е гъз.

Ама честен.
Той и е казал в прав текст какво му е мнението за връзката им. Тя си е патицата в случая, че му се връзва и иска да разчита на подкрепа.
Запивката не я коментарам, защото за мен рядко има по-грозна картинка от безпаметно пияна жена.
Ама това е за друга тема, де.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 08:27 от Threemafan

# 28
Нейните грешки по никакъв начин не извиняват неговия егоизъм и безразличие. Намирала се е в ситуация на реална опасност, що за човек ще си заспи спокойно?! Дори да няма чувства, човещина поне няма ли?
Каква човещина сънувате, авторката е била в компания и човек от компанията я е прибрал. Да не споменавам колко червени флагове има тя с тази изцепка.

# 29
Ако бях на приятеля, вероятно щях бясна да дойда и да те тръшна у вас и после да те блокирам отвсякъде. Излязла с непознати, напила се на мотика и ме тормози цяла нощ, при положение, че съм казала, че съм изморена. Айде бе! И ти си постъпила тъпо, и той също. Не бих разчитала на тоя повече, но пък и него го разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт