Остави ме в момент на нужда

• 26 281
  • 988
  •   1
Отговори
# 330
Аз пък бих се радвала на случайно пиле на грил. Много обичам да го събличам. Ама досега не съм чула да се е сготвило такова.

# 331
  • София
Скрит текст:
Да, малко хора слагат затварящи запетаи. Само много грамотни на 20. И на мен последният пост ми направи впечатление.

А такси до спешното Е ли вариант? Или непременно трябва нарочно да сечем предложенията, за да стане на нашето. На мен примерът ми звучи като тест без верен отговор. Знае се, че човекът е пил и нарочно вариантите са само 2: или ме закарва (не може) или ми подпира термометъра по моя начин, за да докаже, че му пука по моята дефиниция за пукане. Това в игра за надмощие и от двете страни. Както и в казуса на авторката. Когато целта е решение на проблема, има много начини.
Да, готино е някой да хукне за теб, да ти избърше  повръщаното, но може да прати такси, да звънне на някого или още куп други неща.

Само дето в примера на авторката, пичът (поне долколкото ни е известно), не е предложил вариант, а си е спрял звука, за да не го тормозят звуците на "приятелката" му в беда.

Знае се, че човекът е пил и нарочно вариантите са само 2: или ме закарва (не може) или ми подпира термометъра по моя начин, за да докаже, че му пука по моята дефиниция за пукане. Това в игра за надмощие и от двете страни.

Нарочно вариантите са само два. Sweat Smile
Таксито не беше вариант, защото трябваше да платим близо 100 евро за такси в двете посоки, които нямахме, сега удовлетворих ли ти любопитството? Никой не е искал да ми подпира термометъра, ама не е нормално човекът, с който си да вдигне близо 40 градуса температура, а ти да си легнеш като пич, щот не си лекар. И не, няма игри за надмощие и няма нищо общо с напиването на авторката, която сама е решила да ходи по барове и да се напие като казак. Едното е ситуация, независеща от теб, другото е неспособност да взимаш адекватни решения.

Ама... как така... ще очакваш... човещина... човекът не е длъжен... нали? Разликите в твоя случай и този на авторката са две. Първо, твоят все пак е предложил вариант, дори да е бил неприемлив за теб, докато в нейния, директно я е заглушил. Второ, ти си намерила поведението му за неприемливо и резонно си му била шута, а авторката също намира поведението за неприемливо, но се чуди как да обвини себе си и извини него. За второто ти си права.

Това, доколко зависят обстоятелства от някого, е абсолютно без значение. Авторката може да се е напила, можеше да се е натровила с некачествен алкохол, можеше и да се е сдобила с хапче в питието. Това възлюбеният няма как да знае и отсъди, а едва ли отиване на заведение и пиене са най-неадекватните решения в живота. А за температурата, ако реши, някой може да каже, че сама си се вряла между вирусите, или си ходила неподходящо облечена и ти пак да излезеш с лоши решения. Ама в дъното стои отношението, нали? А не това винаги, в 100% от случаите, да вземаш правилното решение.

# 332
Някои ви боли мозъка, а. Пиле на грил...

# 333
Ок, нека не е случайно пиле на грил. Случаен борш да е. Никога не ми се е случвало ни аз случайно да го наготвя, ни случайно на мен да ми го наготвят.
Та как точно пиенето е случайно? Случайно отиваш в клуб, случайно заставаш на бара или случайно викаш/спираш сервитьор, случайно казваш водка/джин/каквото там, случайно го изпиваш и така повтаряш няколко пъти, всеки от тях съвършено случайно, докато накрая случайно се окажеш пияна по време, в което и петокласник не си ляга. Все случайно...
Едно време на това му викахме 'бавно и методично' или 'бързо и методично', явно има нов тренд.

# 334
Човекът ви е казал - не сте му приоритет.  Предполагам, че и пиянските истории също не са му, така че всеки по пътя си и готово.  Всички сме били на 20, но не всички сме се напивали до безпаметност. Може би ще е добра идея да не повтаряте такива изпълнения извън приятелска среда в бъдеще.

# 335
Абе на баща си е трябвало да се обади да я прибере. Бащите са затова.

# 336
  • София
Не е предложил, но там варианти - много.

Децата се тачат, каквито и да са. Деца са ти. Но не си длъжен да имаш толеранс към пиянки. Както и наборите на децата пиянки не са длъжни да имат толеранс към тях. Това по принцип.
Мнението, че той ако беше стока, просто щеше да я остави, като е толкова отвратен от това, същи е вярно.

# 337
Абе на баща си е трябвало да се обади да я прибере. Бащите са затова.
Аха, ако не иска да излиза после един месец.

# 338
Ем ей по туй баш си личат лайнарите с извинение. Когато си благороден, смяташ се за повече/умен от другите, проявяваш благородство, човещина, независимо от човека насреща. Знаеш, че можеш да го игнорираш, че заслужава еди какво си, че не прави правилните неща, но му помагаш.
Така е то – на 20 всяко момиче заслужава да го мачкат подобни възрастни из форумите. Ама ха, как пък все умници и осъзнати тука всички още на 15 беее. Laughing

# 339
  • София
Тя сама се е смачкала и се оставя да я мачка достатъчно близък на теория човек.

Доста е досаден напорът да се бендне мнението чрез обезценка на самите потребители само щото някой се е разпознал в изцепките. Псевдозагриженост е, да.
И аз бих я прибрала, но рязко би ми опротивял такъв човек, насила да съм толерантна към някакви неща няма как да стане. И точка. Пък трезвеничка или не, това си е друга тема. Не мога да си представя колко трябва да изпие човек, за да стигне ди безпаметност - 2 бутилки твърдо? Или бело?

# 340
Офффф, да ги бяха държали затворени тез дискотеки, па студентите на ДО. Нямаше да има драма сега. Айде, напило се момиче, голям проблем. Вие, праведните, бая камъни хвърлихте.
Аз историята я виждам така. Големи очаквания от дввойката, обаче оказва се без покритие. Все пак не става въпрос за семейни отношения. Двамата си имат леко неангажираща връзка, без много очаквания. Авторката е предявила претенции, обаче гаджето не е откликнало. Показателен знак за това дойтде му е границата.
Моят извод е, че не става за дълъг път, поне не за нея.

# 341
Значи, изчетох темата и стигнах до извода, че аз явно съм златна и имам наглостта да искам човекът, който се предполага да ми е най-близък, да ми е длъжен и да съм му приоритет. И на тоя от историята бих му била шута мо-мен-тал-но, без да анализирам много-много длъжен ли ми е, не е ли.
Ма да ви кажа така животът ми е по-хубав и лесен 😝

# 342
Баз, поантата я разбирам чудесно. Разликата е, че вие оправдавате ЛГ, защото е млада глупачка, защото е глупачка от женски пол и защото е глупачка с комплекси. А аз от такива оправдания не се впечатлявам. За сметка на това обвинихте мъжа във всички земни грехове, щото при наличие на няколко други човека непосредствено до пиянката, не е рипнал лично той да таксиджийства и да я прибира.

Кечи, не. Сдобрили са се с псевдогаджето просто.

# 343
Имам дъщери, ама и син имам. Поантата е- тия, безпомощните девойки, дето забъркват нещо и после търсят спасител, следва да се избягват.

# 344
Не бе, Fearnot, ти не разбра. Тя е на 20 и е ужасна пиянка, боклук пълен и заслужава да ходи на 4 крака, защото е отишла да се весели с други млади хора, че и мъже. А ла@ното дето я игнорирало и не си нарушило съня е мъдър мъж, който не дължи нищо на боклуци. Smile

Общи условия

Активация на акаунт