Остави ме в момент на нужда

• 26 387
  • 988
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Е то очевидно на нея не ѝ пука, щом се е докарала до безпомощно състояние... Защо се очаква на него да му пука?

Защото на половинката ти се очаква да й пука за теб, дори когато сглупиш. Но половинката попринцип има чувства и отношение към теб, а у този такива все още не са открити.

# 571
  • here and now
Чувствата и отношението не се ли печелят или се полагат по презумпция?
Може би съм възрастна и аз не знам, но за мен напиването не е "нужда"
Защо не  е останала с него, а е отишла с познат да пие? Това нейното чувства и отношение ли е?
Не е отишла с приятел(к)и, а .....
Тя сглупила и той сглупил.
Очевидно не са много различни.

# 572

Я кажи ти какво разбираш под гадже? Не е ли някой, който е привлечен от теб и иска да бъде част от живота ти? Тоз въпросният как точно е част от живота й?
Те много може да са привлечени и да искат да бъдат част от живота ми, ама това не ми е важно никак. Част от живота ми реално ще бъде и някой, с когото просто си лягам. Това не го прави гадже, годеник, кандидат-съпруг. За да наречеш някой гадже ( много тъпа дума, между другото), се очаква този някой да ти е партньор, да ти е приятел, подкрепа, шут отзад, когато се налага, да го е грижа за теб и дори да поставя твоите нужди преди собствените си понякога, както и ти, разбира се. Да те обгрижва, да те изслушва, да прави животът ти по-лек и приятен с присъствието си. Сексенето и спането два пъти седмично при някой не го прави гадже, нито го задължава да мисли ще те изнасилят ли някъде, където си се навряла по собствена воля, особено пък ако този някой ти е казал в прав текст да не му се пречкаш много, че му нарушаваш рахата. Може да звучи малко грубо, но реално тя сама се е поставила в позицията на безплатна компаньонка, съгласявайки се да кротува и да не вдига много шум около него.

# 573
  • София
Защо не  е останала с него, а е отишла с познат да пие? Това нейното чувства и отношение ли е?

Презумцията е, че ако си влязъл във връзка с някого, трябва да има наличие на такива... иначе се повдига въпросът, с какви мотиви си във връзката, като липват основания за такава?

Защо не е останала с него? По същата причина, по която той се е дръпнал е последния момент и не е отишъл с нея... защото връзката не значи да са вързани един за друг. Но виж, да си помагат в нужда...

Напиването може да е нужда от разпускане. Да, сглупила е, но той на трезва глава и с ясно съзнание й е показал колко значи за него.

# 574

Ти не прочете ли първият пост, защото аз по него съдя за ситуацията. Или може би си чела мои постове и се опитваш да ме нокаутираш с мое изказване.
Кой трябва да издаде разрешение на пълнолетна жена да отиде и да се напие като иска? Ако ще за купона, ако ще от мъка? И това я прави лоша приятелка? Той не е искал да излиза, на нея й се е излизало. През четирсетте на миналия век ли се върнахме, когато жените трябваше да искат позволение на мъжете си да направят нещо?
И след като на нея й се е празнувало, а на него не, тя няма право да излезе и да се забавлява? Кой го каза това?

Ако на "приятелят" му пукаше за нея, нямаше да я изостави, ако ще и в панделата да я бяха вкарали. Никой не е идеален, но очевидно във връзката им има един човек, и това е той. Приятел в нужда се познава, беше казал някой. Да беше отишъл да я вземе, а после да й вдигне скандал. Никой истински мъж не изоставя жена в нужда, каквато и да е жената.

Последна редакция: чт, 03 юни 2021, 00:01 от Tulitta

# 575
  • Тра-ла-ла
защото връзката не значи да са вързани един за друг.
Aaaa, не. Когато си във връзка - не трябва да излизаш със слабо познати хора. Само с такива, които познаваш от поне 10 години. С мъже пък хептен е забранено, щото си го търсиш. И не трябва да пиеш. Барове?! Аууу, анатема...развъдници на разврат. Ако все пак сглупиш - да си знаеш, че си пълен пропадняк, никой мъж няма да те иска и трябва да се прибираш с градския транспорт или пеш. Един вид самобичуване.Joy

# 576
  • here and now
Нали е легнал да спи? Аз сънена съм по-неадекватна, отколкото ако съм пила.
Дали на следващия ден не е бил на работа и т.н.?
Твърде черен го изкарахте, а истината е, че и авторката не е цвете.

Tulitta, отговарях на Лъвица.

Не става въпрос за право, а за желание. Четох го първия пост, явно разбирането ни е различно.

За последно споделям, че за мен да се напиеш не е нужда, а глупост. Едно е да не ти помогнат в нужда, друго е да ти търпят глупостите.

# 577
  • София
Да излиза с когото иска, да пие колкото иска, да е неадекватна колкото иска, безрасъдна колкото иска и да знае, че всичкото това се брои на нейн г*з. Щото е така в живота.

Гаджето е виновно, че не е бил достатъчно ясен, колко не му пука за нея.

# 578

Tulitta, отговарях на Лъвица.

Не става въпрос за право, а за желание. Четох го първия пост, явно разбирането ни е различно.

За последно споделям, че за мен да се напиеш не е нужда, а глупост. Едно е да не ти помогнат в нужда, друго е да ти търпят глупостите.

Не, нужда е, но не неговата. Като се напиеш и не можеш да различиш горе от долу, тогава определено си в нужда. Дали е било резултат от глупава постъпка - да. И? Да я остави сама на улицата с непознати, с риск да бъде изнасилена, ограбена, убита дори, защото е сбъркала? Кой по дяволите е толкова идеален, та да съди?

# 579
Ако някоя тук ми каже, че би била ок приятелят ѝ да се метне с някоя леко позната на бар, а след това ѝ звънне пиян като гъз да го прибере, ще ѝ кажа, че лъже като циганка.

# 580
  • София

Гледал е филм.

А и неговият проблем не е, че авторката се е направила на гъз. А че му е досадила с обаждания. Ако я беше прибрал, и на другия ден й беше казал, "Сори, пиянски изпълнения не търпя, сбогом", не само нямаше да кажа нищо срещу него, а щеше да ми спечели уважението за мъжката постъпка, и вечерта, и на сутринта.

А иначе, колко е черен, не знам. Може и много добър да е. Но с някоя друга. За авторката просто не му дреме.

# 581
  • София
Ако някоя тук ми каже, че би била ок приятелят ѝ да се метне с някоя леко позната на бар, а след това ѝ звънне пиян като гъз да го прибере, ще ѝ кажа, че лъже като циганка.
Ще ида, де.
После ще се предам.

# 582
  • София

В случая, приятелят й е бил ок, защото дефакто я е оставил да отиде сама. Аз вероятно не бих го оставила да отиде сам. Но определено бих предпочела да звънне на мен и да го прибера, отколкото тя да го прибира вкъщи по нощите, пиян. Ама това защото ми пука, ако си легне с друга. Приятелят на авторката май е пас, стига да не му нарушава релакса пред тиви-то.

# 583
  • София
Ами, прави се така - може ли да разчитам, че ще ме прибереш, защото ме е страх от таксита, Торбалан и таласъмите в тъмното?

Аз така правя, ако искам някой да ме докара и откара, за вас не знам.

И точно вързаните кънки и език са го подразнили, тя каза

# 584
И аз. Не е ок. За окея не спорим. Но едно напиване не е диагноза "алкохолик". И ако всички бяхме третирани според това, кето залсужаваме, никой нямаше да е тук сега. Някой като сгафи не го заливаш с помия, не го оставяш в дупката, защото пътят е дълъг и има още дупки, които и теб те чакат.

Общи условия

Активация на акаунт