Остави ме в момент на нужда

• 26 245
  • 988
  •   1
Отговори
# 885
  • Paris, France
Ее, Невена, явно си фатална жена и зодията на мъжа няма значение.
Жени деви харесвам и имам приятелки, мъжете - изобщо.

Има значение. Двама фатални овни са ми казвали да си оправям бакиите, които те са надробили. Единият ме помоли да му помагам с багаж с влака, след което ще ме върне с колата на брат си, забрави за колата, на връщане влезе в такси и ми посочи дупката на метрото. Имаше и други празни таксита и на негово място щях да предложа такси.

Риба ми е предлагал да дойде да ме вземе с кола и след 2 часа, като се обадих да кажа, че се качвам на автобуса, каза да го чакам. И можех да си чакам до 23ч.

И рибата и овенът не разбираха защо не искам човече да се срещна с тях.

Аз на Невена не й вярвам... Абсурд. Почти всичко, което разказва са някакви филми...

Де да бяха!

За мене мъжете Скорпиони и Деви и жените Козирог са най-сигурните зодии, на които винаги може да се разчита. Не твърдя, че са идеални, а че в моменти, в които всеки друг бяга те идват. Жени Дева не познавам. Най-гадните номера са ми ги врътвали мъже Раци и Овни.

Аз съм много услужлива към приятели и случайни, непознати хора. Прибирала съм пияни и дрогирани приятелки. В случая на авторката не знам, обаче дали щях да се вдигна. Звучи ми като излишна драма. За ново гадже пръста си не мръдвам..

# 886

Съжалявам ако така си го приела. Но няма човек, който да не губи контрол, да не се ядосва, да не вика или да не изпада в ситуация, в която има нужда от помощта на някой друг. Ако има такъв човек, посочи ми го. Не може да игнорираш причината за дадена постъпка.

Границата на търпение при всеки е различна. В случая авторката на темата може би е посочила грешен пример, но тован е отменя факта, че на приятелят й не му пука за нея. Това я е разочаровало и огорчило. Давай да не издребняваме относно другите неща.
Аз не викам и не губя контрол и няма нужда да го правя. Не е нужно да викам, за да ме разберат. Хора, които викат, са лабилни хора. Може да поставиш някой на мястото му със съвсем спокоен тон. Викането и изтърването на нервите говори за безпомощност.

По втората част, аз никъде не съм твърдяла, че на приятеля ѝ му пука за нея, дори точно обратното. Но на него не му е пукало и преди въпросната случка, но тя се е правила на приятно разсеяна. В такъв случай няма от какво да се огорчава. Все едно да виждаш включен котлон, нагрят до червено, но въпреки това да го пипнеш и след това да се огорчиш, че те е изгорил.

# 887

Съжалявам ако така си го приела. Но няма човек, който да не губи контрол, да не се ядосва, да не вика или да не изпада в ситуация, в която има нужда от помощта на някой друг. Ако има такъв човек, посочи ми го. Не може да игнорираш причината за дадена постъпка.

Границата на търпение при всеки е различна. В случая авторката на темата може би е посочила грешен пример, но тован е отменя факта, че на приятелят й не му пука за нея. Това я е разочаровало и огорчило. Давай да не издребняваме относно другите неща.
Аз не викам и не губя контрол и няма нужда да го правя. Не е нужно да викам, за да ме разберат. Хора, които викат, са лабилни хора. Може да поставиш някой на мястото му със съвсем спокоен тон. Викането и изтърването на нервите говори за безпомощност.

По втората част, аз никъде не съм твърдяла, че на приятеля ѝ му пука за нея, дори точно обратното. Но на него не му е пукало и преди въпросната случка, но тя се е правила на приятно разсеяна. В такъв случай няма от какво да се огорчава. Все едно да виждаш включен котлон, нагрят до червено, но въпреки това да го пипнеш и след това да се огорчиш, че те е изгорил.

Така е, но не във всяка една ситуация се оказваш доминиращият.

Приятно разсеяна или влюбена до оглупяване. Като хлътнеш, и най- големият кретен ти се струва прекрасен и всяка свинщина се извинява.

# 888
Tulitta, "невинен" пред човек е излишно. Затова и тази приказка е малко подвеждаща.

Примерът на стрина Калина за котлона ми хареса.

# 889
  • Paris, France
Разказах случката на мъжа ми и го попитах какво би направил. Каза, че е ходил и би отишъл да прибере пияна приятел/ка, братовчед/ка, гадже, съсед/ка. Питах го не е ли по-разумно да викнат такси или да разчитат на приятелите от компанията. Каза, че щом се е стигнало да му звънят след 23ч, значи имат нужда от помощ и ще отиде. Логична Дева на място 😇. Аз не бих.

Повечето мъже в темата писаха, че биха отишли.

# 890
  • София
Разказах случката на мъжа ми и го попитах какво би направил. Каза, че е ходил и би отишъл да прибере пияна приятел/ка, братовчед/ка, гадже, съсед/ка. Питах го не е ли по-разумно да викнат такси или да разчитат на приятелите от компанията. Каза, че щом се е стигнало да му звънят след 23ч, значи имат нужда от помощ и ще отиде. Логична Дева на място 😇. Аз не бих.

Повечето мъже в темата писаха, че биха отишли.

Интересно е това, ако наистина се окаже тенденция. Дали мъжете изпитват някакъв дълг? Желание да спасят девойка в беда? Солидарност? А ние по женски сме разделени и част от нас безчувствени към чуждото затруднение? Изтъквайки надмощие над авторката, в чието положение ние не можем да изпаднем, нали?

# 891
Аз харесвам благородството у хората и по-специално у мъжете. А то си личи във всяка една постъпка. Дребнави, пресметливи и егоистични хора никой не харесва, ама тука 60 страници почти ме убедиха в противното

# 892
Нищо не са убедили. Просто здравомислещите ни писна да повтаряме едно и също. Моята логика на разсъждение е същата като на мъжа на Невена. Жена Дева съм.

# 893
Куул е да си безразличен, над нещата и вместо да си го слагаш на сърце, да си го местиш в левия крачол. Мода, какво да се прави.

# 894
  • София
Също е куул да казваш, че никой на никого не е длъжен, защото иначе някой може да изкара теб длъжен, а ти не искаш нищо за никого да правиш, обаче ако човек се вгледа внимателно, ще види, че доста неща изискваш от хората - примерно, да не ти звънят по телефона Wink

# 895
Не знам, ама ако съм майка на дъщеря, няма да я уча да разчита на кавалерство, щото я някой го проявил, я не. Нощните клубове може да бъдат опасни места, особено за жени с рисково поведение. Никога без близки хора, които да окажат помощ при нужда и никога без дълбоки резерви за такси, за да не си зависима от друг за прибирането.
Яна я убиха в Борисовата, защото си тръгна пияна и безпомощна с недобре познат човек. Белнейски, защото нямаха пари за такси и вървяха пеша след излизане. Крайни примери са, но всички са млади момичета, които са излезли да се позабавляват.
В крайна сметка, на първо място ти самият си в най-голяма степен отговорен за безопасността си.

# 896
  • София
Тейо, това мисля, никой не го отрича. Просто случката е показателна за отношението на младежа. А авторката, като всяка една жена, че трябва по-добре да си прави сметката сама за себе си, е абсолютно неоспоримо.

# 897
С последното съм абсолютно съгласна. Не съм видяла някой в темата да го оспорва. За друго идеше реч.

# 898
  • SF
За 60 страници всичко се оспори.

# 899
  • София
Ох, ама моля ви се. Кой назад каза, че ще си прибере мъжа пиян, че да не го прибере някоя хубава приятелка Grinning
Това не е точно благородство.

Общи условия

Активация на акаунт